tetradrahma?....

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Încuiat
joinme_2000
**
**

tetradrahma?....

Mesaj de joinme_2000 »

Va deranjez si eu cu urmatorul subiect. Recent am primit de la un apropiat o moneda din argint antica, dar a carei identitate nu o pot gasi. Stiu doar ca are pe avers hornul lui amon si efigia unui imparat, iar pe revers Zeita Nice, inaripata, intinzand mana catre razboinicul aflat in carul de lupta tras de patru cai.
Doresc sa stiu daca cineva a mai avut o astfel de moneda. Mentionez ca este gaurita in patru puncte, dupa cum se observa in imaginile postate.
Va multumesc si astept lamuriri, sau idei, daca se poate.

Toate cele bune tuturor numismatilor din Romania!
Fişiere ataşate
horn of ammon.JPG
horn of ammon.JPG (12.46 KiB) Vizualizat de 5868 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Dati o poza si a reversului. Daca se poate si doua scanuri mari cu av/rv ar fi bine. Am impresia ca piesa ar putea fi falsa. Tema reversului este specifica sicilienelor.
Ultima oară modificat 04 Feb 2008, 14:34 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
joinme_2000
**
**

Mesaj de joinme_2000 »

am postat 2 mesaje identice in ceea ce priveste tema discutiei dar cu moneda avand si aversul si reversul...nu mi-am dat seama cum sa pun 2 poze la un singur mesaj...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:Dati o poza si a reversului. Daca se poate si doua scanuri mari cu av/rv ar fi bine. Am impresia ca piesa ar putea fi falsa.
Asa mi se pare si mie

@joinme_ incarcati aici poza din celalalt topic pe care l-ati deschis, n-are rost sa fie doua discutii separate despre acelasi subiect.
Încuiat