MAI NOU KOSONII SE VAND DIN SPANIA! DE CE OARE??:-)

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

dragos_i23
**
**

Mesaj de dragos_i23 »

Si totusi...in ultimii 15 ani au putut fi cumparati de pe e-bay ,legal,cu factura destul de multi,sau de pe la alte licitatii din strainatate.Odata cumparat in acest fel si avand factura este absolut legal sa ii vinzi in tara si deci si pe okazii.Si totusi....stie cineva sa fi vazut la vanzare in tara vreunul?
claus

Mesaj de claus »

dragos_i23 scrie:Si totusi...in ultimii 15 ani au putut fi cumparati de pe e-bay ,legal,cu factura destul de multi,sau de pe la alte licitatii din strainatate.Odata cumparat in acest fel si avand factura este absolut legal sa ii vinzi in tara si deci si pe okazii.Si totusi....stie cineva sa fi vazut la vanzare in tara vreunul?
nu stiu daca deducerea dvs, este tocmai corecta, parerea mea ca nu este legal sa vinzi liber obiecte de patrimoniu...
daca s-ar vinde, oricum nu s-ar vinde in niciun caz pe okazii..
amonra

Mesaj de amonra »

Sa zicem ca aduci unul in tara cu acte legale de la o casa de licitatii.
Probabil ca vei fi nevoit sa faci o expertiza ceva - ce te faci daca la acea expertiza se dovedeste ( si stim cum se fac la noi lucrurile ) ca a fost furat ? Mai poti combate treaba asta, sau donezi piesa si te judeci apoi cu acea casa de licitatii ca sa-ti recuperezi banii ?

Din cate stiu, in Romania, chiar daca esti de buna credinta si cumperi un lucru furat, acel lucru se confisca si urmeaza ca tu sa-ti recuperezi paguba de la cel care ti l-a vandut.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

amonra scrie:Din cate stiu, in Romania, chiar daca esti de buna credinta si cumperi un lucru furat, acel lucru se confisca si urmeaza ca tu sa-ti recuperezi paguba de la cel care ti l-a vandut.
Foarte adevarat. Trebuie doar sa se dovedeasca ca a fost furat mai intai...
amonra

Mesaj de amonra »

vlahul scrie:
amonra scrie:Din cate stiu, in Romania, chiar daca esti de buna credinta si cumperi un lucru furat, acel lucru se confisca si urmeaza ca tu sa-ti recuperezi paguba de la cel care ti l-a vandut.
Foarte adevarat. Trebuie doar sa se dovedeasca ca a fost furat mai intai...
Pai nu e greu deloc. cu bratarile parca sa dovedit "indubitabil" ca erau ale noastre, desi nu erau inventariate, nu nimic...
Ca sa nu mai zic ca daca ai nenorocul sa puna ochii pe tine vre-un "colectionar al tarii", se face si expertiza, se si confisca, si mai si te amendeaza sau mai stiu ce.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Nu stiu cat e de asemanatoare comparatia. Atata timp cat nu a incercat statul roman sa recupereze cosonii de pe unde se vand ei, e putin probabil sa se declanseze o astfel de ancheta. Oricum, trebuie consultat un jurist in ceea ce priveste achizitionarea unor astfel de piese.
amonra

Mesaj de amonra »

Daca esti potent al zilei, nu-ti trebui jurist.
Chiar daca ai jurist, legea nu te apara.

Sa fim seriosi, la cata brambureala e in legislatia noastra, dauneaza grav sanatatii sa detii kosoni si sa te lauzi cu asta.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Asta era si ideea. Mai bine sa stii la ce poti sa te astepti.
valentinian

Mesaj de valentinian »

amonra scrie:Daca esti potent al zilei, nu-ti trebui jurist.
Chiar daca ai jurist, legea nu te apara.
:!: Mai clara exprimare nu gaseam pentru acest adevar !
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Scrie răspuns