MAI NOU KOSONII SE VAND DIN SPANIA! DE CE OARE??:-)
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
dragos_i23
- **

Si totusi...in ultimii 15 ani au putut fi cumparati de pe e-bay ,legal,cu factura destul de multi,sau de pe la alte licitatii din strainatate.Odata cumparat in acest fel si avand factura este absolut legal sa ii vinzi in tara si deci si pe okazii.Si totusi....stie cineva sa fi vazut la vanzare in tara vreunul?
nu stiu daca deducerea dvs, este tocmai corecta, parerea mea ca nu este legal sa vinzi liber obiecte de patrimoniu...dragos_i23 scrie:Si totusi...in ultimii 15 ani au putut fi cumparati de pe e-bay ,legal,cu factura destul de multi,sau de pe la alte licitatii din strainatate.Odata cumparat in acest fel si avand factura este absolut legal sa ii vinzi in tara si deci si pe okazii.Si totusi....stie cineva sa fi vazut la vanzare in tara vreunul?
daca s-ar vinde, oricum nu s-ar vinde in niciun caz pe okazii..
Sa zicem ca aduci unul in tara cu acte legale de la o casa de licitatii.
Probabil ca vei fi nevoit sa faci o expertiza ceva - ce te faci daca la acea expertiza se dovedeste ( si stim cum se fac la noi lucrurile ) ca a fost furat ? Mai poti combate treaba asta, sau donezi piesa si te judeci apoi cu acea casa de licitatii ca sa-ti recuperezi banii ?
Din cate stiu, in Romania, chiar daca esti de buna credinta si cumperi un lucru furat, acel lucru se confisca si urmeaza ca tu sa-ti recuperezi paguba de la cel care ti l-a vandut.
Probabil ca vei fi nevoit sa faci o expertiza ceva - ce te faci daca la acea expertiza se dovedeste ( si stim cum se fac la noi lucrurile ) ca a fost furat ? Mai poti combate treaba asta, sau donezi piesa si te judeci apoi cu acea casa de licitatii ca sa-ti recuperezi banii ?
Din cate stiu, in Romania, chiar daca esti de buna credinta si cumperi un lucru furat, acel lucru se confisca si urmeaza ca tu sa-ti recuperezi paguba de la cel care ti l-a vandut.
Pecunia non olet.
Pai nu e greu deloc. cu bratarile parca sa dovedit "indubitabil" ca erau ale noastre, desi nu erau inventariate, nu nimic...vlahul scrie:Foarte adevarat. Trebuie doar sa se dovedeasca ca a fost furat mai intai...amonra scrie:Din cate stiu, in Romania, chiar daca esti de buna credinta si cumperi un lucru furat, acel lucru se confisca si urmeaza ca tu sa-ti recuperezi paguba de la cel care ti l-a vandut.
Ca sa nu mai zic ca daca ai nenorocul sa puna ochii pe tine vre-un "colectionar al tarii", se face si expertiza, se si confisca, si mai si te amendeaza sau mai stiu ce.
Pecunia non olet.
- valentinian