rog parere moneda

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ciunget
**
**

rog parere moneda

Mesaj de ciunget »

Ce pareri aveti cu privire la urmatoarea moneda? (autenticitate, stare de conservare). Este repatriata de foarte putin timp.
Fişiere ataşate
poza-1.jpg
poza-1.jpg (46.89 KiB) Vizualizat de 17731 ori
poza-2.jpg
poza-2.jpg (45.47 KiB) Vizualizat de 17731 ori
poza-3.jpg
poza-3.jpg (46.53 KiB) Vizualizat de 17731 ori
poza-4.jpg
poza-4.jpg (41.38 KiB) Vizualizat de 17731 ori
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Pragmatic vorbind, cred ca cineva a "gasit" o oala si monedele au inceput sa se imprastie fara prea multa discretie! :D
valentinian

Mesaj de valentinian »

Stimate coleg MarioG, cred ca nu este cazul chiar asa, colegul ''euradulica'' aka ''radulica'' avea niste piese din acest tip susceptibile sa fie dintr-un tezaur in timp ce aceasta moneda este venita din Germania pe filiera NumismatikLanz, rog colegul care a deschis topicul sa infirme sau sa confirme, multumesc.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
ciunget
**
**

Mesaj de ciunget »

valentinian scrie:rog colegul care a deschis topicul sa infirme sau sa confirme, multumesc.
Este vorba de Rauch. Chiar am spus de la bun inceput "repatriata".
Timis

Mesaj de Timis »

ciunget scrie:
valentinian scrie:rog colegul care a deschis topicul sa infirme sau sa confirme, multumesc.
Este vorba de Rauch. Chiar am spus de la bun inceput "repatriata".
In primul rand felicitari d-voastra si celor care reusiti sa repatriati ,,farame " din patrimoniu national . Piesa se pare ca este chiar frumoasa (chiar daca pozele nu exceleaza). De curiozitate ce greutate are ?
Nu va intreb de pret :roll:
ciunget
**
**

Mesaj de ciunget »

Timis scrie: De curiozitate ce greutate are ?
Asta are 13,95 g.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Buna ziua,
Referitor la piesa(tetradrahma Aninoasa Dobresti-grupa a-Preda), este o piesa interesanta, autentica. Felicitari pentru achizitie.
Ar fi interesant de stiut(in masura in care sunteti dispus sa ne dati aceste informatii) ce alte costuri(comisioane H. D. Rauch GmbH) au trebuit achitate in afara de pretul monedei si costurile cu transportul.
Va multumesc.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
ciunget
**
**

Mesaj de ciunget »

Prezint si sora primei piese.
E cam inflatie la tipul acesta, nu-i asa?
Fişiere ataşate
2-1.jpg
2-1.jpg (57.17 KiB) Vizualizat de 17235 ori
2-2.jpg
2-2.jpg (77.31 KiB) Vizualizat de 17235 ori
2-3.jpg
2-3.jpg (73.01 KiB) Vizualizat de 17235 ori
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Stimate domn,

Daca prin cuvantul “inflatie“ doriti sa aratati ca aceasta piesa se gaseste destul de greu pe piata, va contrazaic. H.D. Rauch in ultimul an a scos la licitatie multe piese de acet tip, la fel si Numismatik Lanz sau Classical Numismatic Group. Pe e-bay doar anul acesta au aparut cel putin 10 piese din acest tip.

Daca prin “inflatie” doriti sa subliniati faptul ca pretul piesei a cunoscut o crestere semnificativa si persistenta si aici va contrazic. Nivelul pretului respectivei piese a ramas oarecum constant de-a lungul anilor.
Sunt alte tipuri dacice care se gasesc mult, mult mai greu, la preturi mult mai mari si care de-a lungul anilor au cunoscut cresteri semnificative.
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
florinanton

pretul aninoasa dobresti la ultima licitatie hd rauch

Mesaj de florinanton »

BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Mie inflatie mi se pare ca inseamna ca au aparut multe...

Inca ceva important domnilor: cereti de la vanzatori si pastrati cu sfintenie toate facturile (si chiar si plicurile in care le primiti) pentru aceste monede "repatriate" (a propos, ce ati vrut sa spuneti prin aceasta expresie?), oricat de noi sau vechi sau oricat de "neromanesti" ar fi ele, si dati facturile mai departe odata cu monedele, daca este posibil. Cand achitati la vama taxele pentru obiecte importate din afara UE, faceti intai o copie dupa factura din pachet/plic, nu ramaneti pe baza lor ca acea chitanta constituie factura...Practic ar fi ideal sa existe pentru toate piesele un dosar cu toate facturile in original, la care sa aveti eventual si copiile xerox. Bineinteles, presupunem ca exportul din tarile respective s-a facut legal, altfel se cheama trafic international iar dv. se cheama ca sunteti potential infractor...
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
radu_28

Re: pretul aninoasa dobresti la ultima licitatie hd rauch

Mesaj de radu_28 »

florinanton scrie:http://www.hdrauch.com/auction/coins/in ... 7f094b4dcb
http://www.hdrauch.com/auction/coins/in ... 7f094b4dcb
La pret mai adaugati 25% si aflati costul total.
Stima,
Multumesc mult pentru informatii, abia acum am observat ca HD Rauch are “Conditiile de vanzare” si in engleza... :)

Referitor la detinerea unor astfel de piese, in conditiile legislative actuale si stiuta fiind aviditatea jurnalistilor pentru senzational, nu merita sa “imi complic existenta”, fie ele achizitionate din afara tarii, cu toate documentele insotitoare in ordine si de la dealeri autorizati. Asta nu inseamna ca nu putem purta discutii legate de ele, cere informatii, pareri referitoare la autenticitate, preturi, etc.
Poate cei care detin astfel de piese ar trebui sa fie putin mai atenti si mai discreti...

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 40978.html
ciunget
**
**

Mesaj de ciunget »

La prima piesa postata, impreuna cu o doamna cercetator, i-am facut analiza metalografica, nedistructiva cu raze X. Aceasta arata dupa cum urmeaza:
Ag- 62,136
Al, Si, Mg- 35,798
Bi- 0,045
Pb- 0,245
Se- 0,013
W- 0,407
Zn- 0,038
Cu- 0,686
Cr- 0,090
V- 0,111
Ti- 0,168
Cu observatia ca nu am prea multa incredere in rezultate pentru ca etaloanele pentru argint nu ne-au sosit, sunt scumpe dar sunt comandate! promit sa revin. Aceasta nesiguranta ne este data de faptul ca analizorul folosit pune impreuna rezultatele pentru Al, Si si Mg.
Intentia noastra e sa incercam sa elaboram o baza de date cu continutul aliajelor din care sunt alcatuite monedele considerate autentice. Acesta ar fi doar inceputul demersului nostru urmand ca atunci cand sunt dubii cu privire la autenticitatea unei piese, la cerere, sa ii furnizam proprietarului piesei si o analiza metalografica. Ma repet: este analiza nedistructiva, piesa este doar asezata deasupra unei fante si tot procesul nu dureaza decat 2 minute.
valentinian

Mesaj de valentinian »

Stimate coleg Ciunget, as vrea sa va sprijin in acest demers cat de mult pot.

Mi se pare o initiativa excelenta.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
bconst

Mesaj de bconst »

Foarte amuzante rezultatele "doamnei cercetator" (??!!). E o premiera mondiala ca o moneda antica sa aiba un aliaj contzinand aluminiu, magneziu si - culmea! - siliciu. Daca mai ales Al si uneori Mg exista in unele monede moderne - si noi aveam parca pe vremea lui ceausescu 5 bani din duraluminiu - siliciu in monede este culmea (exista unele bronzuri speciale cu siliciu dar nu pentru monetarii). Analiza metalografica inseamna cu totul altceva - fazele cristaline ale componentelor aliajului in special. Asta este analiza COMPOZITZIONALA mai precis ELEMENTALA - adica doar identifica elementele chimice (de ex nu si oxizii, sulfurile etc din coroziune). Exista destule analize ale aliajului celto-daco-getelor, eu am o baza de date destul de cuprinzatoare pe care mi-o maresc constant. Monedele acestea contzin intr-adevar pe langa argint CUPRU - variabil, unele chiar cateva zeci de procente, PLUMB - 0.2% gasit pare corect, AUR - pana in secolul XIX aurul nu putea fi separat metalurgic de argintul in ale carui minerale (galena argentifera mai ales, de unde si o parte din plumb) - deseori STANIU, procedeu celtic pentru a inlocui argintul care se gasea mai rar in Europa centrala si estica pe atunci, uneori BISMUT - element urma caracteristic argintului balcanic de la thassiene pana la monedele tzarilor bulgari din secolul XIV. W, Se si ce mai e pe acolo sunt nazbatii. Triada Al-Si-Mg sugereaza o murdarire "pamantoasa", stiindu-se ca aceste elemente sunt componente litice, dar atunci ar fi trebuit gasit si fier semnificativ si calciu.
Daca va intereseaza o comparatzie cu aliajul altor Aninoasa-Dobresti masurate de mine va pot face de ex spre sfarsitul saptamanii viitoare o analiza la Magurele.
Scrie răspuns