Moneda greceasca

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
BNVlad

Moneda greceasca

Mesaj de BNVlad »

Buna ziua tuturor celor de pe forum si Hristos a inviat ! Am cumparat o moneda de undeva de langa orasul antic Efes, si sunt curios daca este autentica sau nu. Din pacate nu am cantarul aici ca sa o pot cantari, dar are un diametru cuprins intre 1,9 si 2 cm. De asemenea, daca este o moneda autentica as dori un pret informativ, eu cumparand-o cu 15 euro (initial vanzatorul a cerut 45). Atasez mai jos pozele avers-revers, si va multumesc anticipat pentru orice parere sau informatie !

Imagine

Imagine
IN FIDE SALUS
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Adevarat a inviat!
V-ati pricopsit cu un fals, dar va puteti consola afland amanunte despre o emisiune exceptionala. :)
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 8e899da116
Si inca un exemplar. :shock:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... c63fee40e9
BNVlad

Mesaj de BNVlad »

Va multumesc mult domnule Dimo ! Am cumparat-o fara sa am cunostinte, m-am gandit ca daca nu risc nu castig. Imi pare rau acum, dar asta e .Intradev ar o emisiune exceptionala. Va multumesc inca o data pentru informatii ! Mai am o intrebare, este un fals contemporan sau e posibil sa fie mai veche?
IN FIDE SALUS
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Contemporan, un soi de fals turnat cu infatisare "nisipoasa" (ca "scos" din pamant si oferit), tipic zilelor noastre, prezent mai peste tot, din pacate. Sa nu va supere prea mult episodul asta, pentru ca fiecare a patit-o macar o data in viata. :)
BNVlad

Mesaj de BNVlad »

Va multumesc mult ! Nu ma supara, am luat in calcul si varianta asta . Plus ca mai castig si eu experienta, si mai aflu informatii noi.
IN FIDE SALUS
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Domnule BNVlad, in majoritatea targurilor de tip ''bazar'' din apropierea oraselor antice - nu conteaza ca se afla inn Grecia, Turcia, italia, continentul african sau mai stiu eu pe unde (de ce nu Romania) - se afla la vanyare, la preturi ''uimitor de mici'' , '''numai pentru tine vand asa ieftin'', FALSURI. Neavizatii pot pica foarte usor in plasa acestor indivizi. Tocmai din aceasta cauza evit sa cumpar din asemenea zone, desi cand am fost in Turcia acumcativa ani vayusem multe piese vechi si foarte ieftine. unii colegi de pe forum ne sfatuiesc sa avem - daca se poate - la indemna un cantar electronic, eventual catalog (desi e cam greu de purtat, dar merita cand faci achizitii) pentru a evita sa ne pacalim
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
bconst

Mesaj de bconst »

Foarte interesanta evolutzie. In 1997 am cumparat la Efes ACEEASI MONEDA cu....un dolar (moshul ceruse 5, dar am negociat). Se vede clar pe muchie ca e turnata. Eu am luat-o pentru studiul falsurilor - este alama, evident inexistenta in epoca elenistica. Am mai luat - ceva mai scump, cred ca 10 USD, prin 2000 langa Safed in Israel, o Bar-Kohba parca - nu mai stiu pe unde am pus-o, care era totusi cu destul argint. Asta e, suveniruri ceva mai "speciale".
BNVlad

Mesaj de BNVlad »

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, sunt constient ca m-am repezit si am cumparat o piesa fara sa am cunostinte despre domeniul din care face parte, dar asa cum ati spus si dumneavoastra ramane un suvenir mai special si de ce nu o data cu el am capatat si ceva cunostinte noi despre anticele grecesti si falsurile acestora.

Cu stima, Vlad !
IN FIDE SALUS
Scrie răspuns