traficantii

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Colectia e una iar intentia de a vinde manifestata prin anunt prealabil la ziar e alta :D ACum revenind la preturi sunt total de acord ca in Romania sunt uneori duble, dar si pana acum se cumpara de afara, problema cea mai importanta fiind livrarea banilor la vanzator, si nu transportul monedei care de obicei ajunge cu bine in Romania (eu am avut o singura pierdere pentru o moneda tibetana luata din Australia). De aceea nu stiu cat aduce in plus integrarea din acest punct de vedere. Egalizarea preturilor va interveni numai cand comertul in ambele sensuri va fi permis si de Romania (asa cred eu) pentru ca abia atunci se vor putea face schimburi echitabile.
DUBY
**
**

Mesaj de DUBY »

Mie unul imi este greu sa cred ca Romania va permite , cel putin in viitorul apropiat , scoaterea din tara cu scopul de a vinde aceste obiecte.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu stiu asta dar cu siguranta la un moment dat se va renunta la isteria asta si se va adopta un punct de vedere rational. Pana atunci insa, unde-i lege nu-i tocmeala :)
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

berserkr scrie:Colectia e una iar intentia de a vinde manifestata prin anunt prealabil la ziar e alta :D ACum revenind la preturi sunt total de acord ca in Romania sunt uneori duble, dar si pana acum se cumpara de afara, problema cea mai importanta fiind livrarea banilor la vanzator, si nu transportul monedei care de obicei ajunge cu bine in Romania (eu am avut o singura pierdere pentru o moneda tibetana luata din Australia). De aceea nu stiu cat aduce in plus integrarea din acest punct de vedere. Egalizarea preturilor va interveni numai cand comertul in ambele sensuri va fi permis si de Romania (asa cred eu) pentru ca abia atunci se vor putea face schimburi echitabile.
si livrarea monedelor este o problema,daca nu specificati clar ca doriti sa fie recomandat (cu taxele suplimentare de rigoare,bineinteles...)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai "nerecomandat" cred ca-i clar ca n-ai sanse la le vezi :)
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

[quote="berserkr"]Colectia e una iar intentia de a vinde manifestata prin anunt prealabil la ziar e alta

Reiese de undeva ca incerca sa la vanda prin anunt la ziar ?!?
flaviu

Mesaj de flaviu »

Intre statele membre ale CE nu mai exista notiunea de export nici ca termen gramatical si nici ca farma de comert ,in momentul de fata orice operatie de de comert intra comunitar care implica transferul de marfuri dint-o tara in alta ,a CE se numeste TRANSPORT INTERCOMUNITAR fara a fi supus unor restrictii de ordin vamal.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

flaviu scrie:Intre statele membre ale CE nu mai exista notiunea de export nici ca termen gramatical si nici ca farma de comert ,in momentul de fata orice operatie de de comert intra comunitar care implica transferul de marfuri dint-o tara in alta ,a CE se numeste TRANSPORT INTERCOMUNITAR fara a fi supus unor restrictii de ordin vamal.
la noi,vamesii inca ne considera ca apartinand de republica moldova,cred
:))
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Bogdan R scrie:
berserkr scrie:Colectia e una iar intentia de a vinde manifestata prin anunt prealabil la ziar e alta

Reiese de undeva ca incerca sa la vanda prin anunt la ziar ?!?
Au spus la Tv, o sa vedeti diseara
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

flaviu scrie:Intre statele membre ale CE nu mai exista notiunea de export nici ca termen gramatical si nici ca farma de comert ,in momentul de fata orice operatie de de comert intra comunitar care implica transferul de marfuri dint-o tara in alta ,a CE se numeste TRANSPORT INTERCOMUNITAR fara a fi supus unor restrictii de ordin vamal.
Si cam ce marfuri poti vinde ca persoana fizica nedeclarata drept comerciant. Hai s-o lasam...ca macane ilegal.
flaviu

Mesaj de flaviu »

In 89 am fost in strada cu tatal si fratii mei ,in fata Securitaii,am crezut in decursul acestor ani ca se va schimba ceva chiar daca incet,sint trist ca nici macar copilul meu nu va fii un om liber in sensul adevarat al cuvintului,sint la limita am decis sa plec din tara,am vrut sa spun ,,m-am saturat de Romania",dar nu este asa ,m-am saturat de ei de cei din umbra,de Big Brother, si ei nu reprezinta Romania.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Omule, ce legatura are cu ce-am spus eu?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Imi place cum ziaristii se folosesc de cuvantul "tezaur" ! De ce nu spun colectie sau un numar mai mare de monede...! Sa inteleg ca orice colectionar care detine mai mult de ..sa zicem 10 monede este posesorul unui tezaur???
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

tripleseven scrie:Imi place cum ziaristii se folosesc de cuvantul "tezaur" ! De ce nu spun colectie sau un numar mai mare de monede...! Sa inteleg ca orice colectionar care detine mai mult de ..sa zicem 10 monede este posesorul unui tezaur???
Pai suna mai bine articolul asa.
DUBY
**
**

Mesaj de DUBY »

Una e sa ii confisti colectionarului cateva monede sau colectia si alta e sa ii confisti TEZAURUL :D
Scrie răspuns