Rog identificare monede romane(cred)

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

valentinian

Mesaj de valentinian »

Din punctul meu de vedere este inacceptabil pentru un expert sa il confunde pe Caracalla cu Marcus Aurelius, pur si simplu nu are cum, apoi sa mai si stampileze ...este chiar fantezie.

Scuze de interventie dar mi se pare evident. Subscriu complet la atentionarea colegului catre efectele negative ale unor astfel de greseli asupra tuturor colectionarilor, practic nu mai exista nimic sigur daca un expert poate stampila asa ceva.

Banuiala mea se duce spre un ''imprumut'' al stampilei sau orice alta varianta decat cea in care expertul chiar a examinat piesele macar 30 secunde.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Intr-adevar fantezie curata atat confuzia cat si presupusul certificat de autenticitate.
Fantezia era oarecum explicabila daca confuzia se facea intre Caracalla si Elagabalus, ambii imparati purtand numele de Marcus Aurelius Antoninus Pius Augustus.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Majoritatea imparatilor din aceea perioada sunt usor de recunoscut dupa efigie, un expert deja la o studiere foarte sumara ar trebui sa vada despre cine este vorba.
Poate cineva a pus mana pe o hartie pe care expertul si-a testat stampila si a scris apoi pe hartie ce a dorit.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Aldorus scrie: Poate cineva a pus mana pe o hartie pe care expertul si-a testat stampila si a scris apoi pe hartie ce a dorit.
Cu siguranta stampila a fost "imprumutata".
Referitor la efigiile celor doi imparati(Caracalla-copil si Elagabalus)un expert, la o studiere sumara ar putea sa-si dea seama.
In cazul unui hobist(cazul meu), daca legenda din jurul efigiei nu este vizibila, acesta ar avea mici dificultati, cel putin la o studiere sumara, in a face diferenta intre efigiile celor doi(Caracalla-copil si Elagabalus).
Atasez pentru exemplificarea imaginile de mai jos.
Dificultatea creste in cazul provincialelor.
Imaginile sunt luate de pe net.
Fişiere ataşate
2.JPG
2.JPG (39.75 KiB) Vizualizat de 4097 ori
1.JPG
1.JPG (14.68 KiB) Vizualizat de 4097 ori
Caracalla_Elagabalus.JPG
Caracalla_Elagabalus.JPG (78.28 KiB) Vizualizat de 4097 ori
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
Scrie răspuns