Monede DACICE
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Inotesti are (in general) pe avers o rozeta la efigie si majoritatea au pe revers sigle. Desi poza e intunecata moneda pare Varteju Bucuresti. O poza mai buna ar fi utila in a estima daca poate fi fals (la prima vedere nu-mi pare dar numai atat cat se poate distinge din poza) si tipul. Atasez o poza cu Inotesti si una cu Varteju (tipice) din cartea regretatului C Preda
- Fişiere ataşate
-
- Inotesti.jpg (25.87 KiB) Vizualizat de 13785 ori
-
- Varteju.jpg (20.72 KiB) Vizualizat de 13788 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Va multumesc foarte mult pentru poze si detatii...... tousi nu m-am inselat... va atasez noi imagini (mai reusite), se pare ca moneda are detaliile specificate de dvs. pentru inotesti (rozeta si sigla M ) , materialul pare a avea un continut foarte mare de cupru( semana foarte mult cu bilonul)berserkr scrie:Inotesti are (in general) pe avers o rozeta la efigie si majoritatea au pe revers sigle. Desi poza e intunecata moneda pare Varteju Bucuresti. O poza mai buna ar fi utila in a estima daca poate fi fals (la prima vedere nu-mi pare dar numai atat cat se poate distinge din poza) si tipul. Atasez o poza cu Inotesti si una cu Varteju (tipice) din cartea regretatului C Preda
- Fişiere ataşate
-
- untitled.jpg (65.64 KiB) Vizualizat de 13076 ori
eu totusi inclin sa cred ca moneda pusa in discutie este un Inotesti, cat despre povestea dvs. poate fi asa sau nu , dar aceasta moneda are patina verziue.moneda scrie:![]()
monedele sigur nu sunt inotesti dar cert sunt varteju...problema cu autenticitatea e alta...in urma cu 10 ani am intalnit un lot destul de mare de piese varteju care s-au dovedit a fi false...dupa ce multi colectionari le-au luat de bune...ajungand la detinatorul principal am aflat ,,greu,, ca odadata cu sapaturile de la mihailesti-cornetu s-au descoperit stantele monetare ale tipului varteju,iar un oportunist ori le-a copiat ori a batut cu ele direct si apoi restul e istorie...piesele erau batute cu mai mult de 5 stante diferite si tinute in ulei de motor uzat pentru invechire...de aici si culoarea neagra a unora dintre piesele dubioase...aste e povestea sau nu..
Domnu' moneda - ai talent, potzi scrie in colaborare cu coana Ojog-Brasoveanu un policier de succes cu stantzele alea Varteju gasite la Cornetu. O fi fost acolo Buridava sau Argedava? Si cum le-o fi identificat ipochimenul ala care zici matale ca le-a pus apoi la "produs"?
Hai ca e cel mai bun banc auzit anul acesta.
Hai ca e cel mai bun banc auzit anul acesta.
mutumesc de apreciere...acuma serios se stie , ca circula pe piata destul de multe falsuri la tipul varteju foarte bine reproduse...http://www.gk.ro/sarmizegetusa/webring/ ... inuita.htm
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
La linkul pe care l-ati dat am gasit cateva legende, dar absolut nici o informatie despre episodul de care ati vorbit, despre eventuale stante monetare gasite la Mihailesti. Sincer, mie mi se pare destul de putin probabil ca povestea cu stantele gasite in 1990 si refolosite ulterior sa fie adevarata. Cred ca mai degraba e o legenda numismatica, nimic mai mult.
N-am vazut pana acum Varteju bine reprodus. Falsurile care mai sunt intalnite sunt bine cunoscute si e mai greu sa te pacaleasca. Oricat de simplist pare designul lor, nu cred ca-i floare la ureche sa le falsifici, mai ales folosind un aliaj asemanator cu cel original (daca ai avea de unde sa-l procuri). Si-apoi stanta e una iar produsul finit este cu totul altceva.moneda scrie:mutumesc de apreciere...acuma serios se stie , ca circula pe piata destul de multe falsuri la tipul varteju foarte bine reproduse.............
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- sigillum2008

Ati amintit de piesele de aur...berserkr scrie:Exista categorii de celtice foarte cautate. Unele triburi sunt cerute frecvent de colectionarii din Anglia si Franta. Piesele de aur ating cote foarte mari desi uneori reprezentarile de pe ele nu-s cine stie ce. Insa cele deosebite (cu design mai putin comun si care sunt reprezentante pentru arta celtica) se dau foarte scump pe la casele de licitatii. Noi suntem familiarizati cu designul de inspiratie Filip II sau Alexandru III. Insa exista multe tipuri, diferite de acestea.
Tocmai am gasit una la vanzare!
Care credeti ca ar fi pretul real?
- Fişiere ataşate
-
- celtica-rev.JPG (15.89 KiB) Vizualizat de 12866 ori
-
- celtica-av.JPG (24.44 KiB) Vizualizat de 12866 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Mi se pare ca asta-i tipul, asa ca va puteti face o idee:
http://www.coinarchives.com/a/results.p ... and+stater
http://www.coinarchives.com/a/results.p ... and+stater
Asta ar fi cam 400 de euro dupa rezultatele indicate de dimo13. Insa n-as recomanda coinarchives ca indice de preturi (am mai zis asta). Preturile pietei sunt in general mai mici decat cele de licitatie de lux.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!