ebay o solutie cu adevarat??eu cred ca mai mult nu...
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- valentinian

- valentinian

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- valentinian

pai e foarte clar si pentru mine acum ca sunt falsuri...am totusi indoieli cum ca respectivul intermediar are alta vina decat tot lipsa expertizei si asta ma face sa ezit sa-i aduc numele in discutie aici...link-urile originale sunt chiar la dansul si astept de ceva vreme sa le primesc .... istoria acestor link-uri am avut-o notata dar s-a pierdut la formatatrea hard-ului...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
Daca nu aveti dovada (linkurile cu falsurile scoase la vinzare de dealerii respectivi) fluierati in vint. N-o sa va creada nimeni ca ati luat de la ei falsuri, mai ales daca acestia au un oarecare renume. Personal am indoieli mari ca un intermediar de buna credinta s-ar baga sa cumpere un kil de falsuri. Plus ca Dv. desi sustineti de la inceput ca ati pierdut mii de dolari mai ales datorita acestui intermediar care v-a facut sa va parvina foarte tirziu monedele (prea tirziu(!?!) ca sa le mai puteti trimite inapoi) ezitati sa-i faceti public numele. Pentru o teapa de citeva sute de dolari altii anunta politia. Au fost arestati destui pentru fraude pe internet.valentinian scrie:pai e foarte clar si pentru mine acum ca sunt falsuri...am totusi indoieli cum ca respectivul intermediar are alta vina decat tot lipsa expertizei si asta ma face sa ezit sa-i aduc numele in discutie aici...link-urile originale sunt chiar la dansul si astept de ceva vreme sa le primesc .... istoria acestor link-uri am avut-o notata dar s-a pierdut la formatatrea hard-ului...
Pe de alta parte inca nu pot sa pricep cum ar putea cineva sa arunce bani pe ceva la care nu se pricepe. Exista cataloage, situri specializate, de unde cu un minim efort puteti gasi toate datele referitoare la monedele antice, atit cele bune cit si falsuri.
Pe acest forum trebuia sa incepeti sa scrieti inainte de a va decide sa platiti.
Re: ebay o solutie cu adevarat??eu cred ca mai mult nu...
Scuzati-mi intarzierea, insa oricare ar fi site-ul prin intermediul caruia ati facut o achizitie nu cred ca acesta ar trebui blamat, ci aceeia care folosesc acest serviciu. Ca se numeste e-bay sau okazii nu are nici o relevanta pana nu este identificat cel care pune in vanzare piese ce nu sunt autentice.valentinian scrie:am achizitionat mai multe monede antice de la dealeri recunoscuti inclusiv pe vcoins!![exemplu windsorantiquities sau harlan j.berk ]insa piesele erau de fapt falsuri grosolane platite cu cateva mii de euro...platesc clar lipsa de expertiza dar nu mi se pare bine sa tot recomandati ebay pt achizitii [cel putin de antice]
Desi personal scenariul mi se pare putin probabil (cu toate ca inca nu i-as intelege rostul), daca totusi s-a intamplat asa, intermediarul este un escroc care merita atentie din partea nu numai a colectionarilor dar si a altor "organe competente". Deci nu merita acoperit. Ar trebui sa-l somati sa va dea banii inapoi in caz ca nu poate prezenta linkurile si dovada demersurilor de achizitionare. Copiile (sau falsurile) costa intre 5 si 10 dolari/buc si pot avea calitate mai buna (exista fabricanti de asa ceva afara, cu vanzare).
- valentinian

nu blamam tot site-ul ...ziceam doar sa avertizam cumparatorii de buna credinta sa fie foarte atenti si selectivi in achizitii ...mai astept cateva zile si voi face piublic numele celui care m-a ajutat ...am accesat azi ebay.com si am gasit id furnizorului meu si are ratingul ''private'' deci nu pot sa vad exact ce si de unde a cumparat ...eu cred ca principala lui vina este ca a acordat calificativ pozitiv in goana dupa cresterea propriului rating fara a astepta o parere competetnta cu privire la piesele primite...
.
.
- valentinian

toate achizitiile au fost facute transparent ...inainte de achizitie puteam urmari mersul licitatiei iar dupa primeam imediat linku-ul ...in plus intermediarul primea 20% din avaloare tranzactiei...deci nu-l banuiesc de complicitate doar de ignoranta si dorinta prea mare de profit si marire a ratingului pe ebay.com...
.
.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- valentinian

da sunt aceleasi piese dar rezolutia pozelor era proasta ...special imi dau seama acum...''http://search.ebay.com/_W0QQsassZmike_n_laurie '' uitati ca idee ce m-a atras sa cumbar istros de pe ebay plus ca si acest vanzator spune ca sunt vanzatori consacrati dar cu falsuri
.
.
-
Olimpia
Foarte tare fraza de mai sus, nu puteam sa o zic mai clarberserkr scrie:apartenenta la asociatii vestite de numismati (ANA, ACM, samd) pentru ca este facil sa apartii acestor asociatii. Trebuie numai sa te inscrii si sa platesti cota
Ultima oară modificat 24 Aug 2007, 23:39 de către Olimpia, modificat 1 dată în total.