Monede DACICE
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- valentinian

La un moment dat am adus vorba de un exemplar bizar vandut de cgb, un soi de Varteju realizat in stil aparte, mai ales in cazul aversului (dar nici reversul nu e specific), iar de curand vad ca a mai aparut o piesa asemanatoare, cu diferente totusi in cazul aversului, iar calaretul este orientat spre dreapta. Cum vi se par?
http://www.cgb.fr/monnaies/vso/v15/gb/m ... nbfic=1515
http://www.gmcoinart.de/shop/detailansi ... g=1...deci macar avem un raspuns la intrebarea despre autenticitatea piesei de la cgb , nu?!
http://www.cgb.fr/monnaies/vso/v15/gb/m ... nbfic=1515
http://www.gmcoinart.de/shop/detailansi ... g=1...deci macar avem un raspuns la intrebarea despre autenticitatea piesei de la cgb , nu?!
Ultima oară modificat 13 Feb 2009, 23:38 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
-
mihai_a380

-
mihai_a380

-
mihai_a380

-
mihai_a380

-
mihai_a380

-
mihai_a380

A 4-a moneda este un Fals.
Prima moneda (Adancata) mie mi se pare cel putin suspecta, ar trebui analizata mai bine , cu o lupa.
A 2-a este o Adancata autentica si cu un revers foarte frumos.
A 3-a moneda este cea mai interesanta din tot lotul , iar eu zi ca este totusi Adancata. La prima vedere si eu am fost convins ca este Varteju , dar apoi m-am uitat pe toate plansele din MGD si am constatat ca are mult mai multe lucruri in comun cu Adancata , decat cu Varteju.
Prima moneda (Adancata) mie mi se pare cel putin suspecta, ar trebui analizata mai bine , cu o lupa.
A 2-a este o Adancata autentica si cu un revers foarte frumos.
A 3-a moneda este cea mai interesanta din tot lotul , iar eu zi ca este totusi Adancata. La prima vedere si eu am fost convins ca este Varteju , dar apoi m-am uitat pe toate plansele din MGD si am constatat ca are mult mai multe lucruri in comun cu Adancata , decat cu Varteju.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
analiza rapida a "auririi"
roantichitati: va pot spune in 5 minute daca moneda este aurita sau nu prin analiza de raze X. Dupa fotografie, nu cred, ar putea fi si miez de alama-bronz. Am intalnit pana acum Aninoasa cu urme clare de aurire, din pacate fara sa se stie de unde provin monedele.
Daca suntetzi interesat, ma putetzi contacta la const_bog@yahoo.com
-
roantichitati

Re: analiza rapida a "auririi"
Multumesc de oferta ! V-am trimis un mail . Vorbind despre moneda , poate sa nu fie vorba de aurire - aur , ceea ce m-a contrariat este faptul ca in cazul alamei sau al bronzului trebuia sa fi "coclit", acel luciu persista de cel putin 8-9 ani de cand am eu moneda . Nu putem insa vorbi de "un miez" al monedei . Respectivul metal face parte intamplator sau nu din aliaj , dar nu putem vorbi de el ca fiind un miez , cum este cazul suberatelor . Metalul care predomina este argintul .bconst scrie:roantichitati: va pot spune in 5 minute daca moneda este aurita sau nu prin analiza de raze X. Dupa fotografie, nu cred, ar putea fi si miez de alama-bronz. Am intalnit pana acum Aninoasa cu urme clare de aurire, din pacate fara sa se stie de unde provin monedele.