contramarci husi vovriesti
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
(Multumesc frumos. Un pret foarte bun pentru acest tip de husi vovriesti )a spus jan77.Dar ce ? egzista si alte tipuri de Husi Vovriesti?.Si eu am multe indoeli ca moneta cumparata la licitatie e de tip Husi Vovriesti
contramarci husi vovriestiS
Parerea mea ca tot nu e Husi Vovriesti.Seamana bine dar nu are stersura-slefuirea de maini facuta in sute de ani de circulatie..asteptam sa mai spuna cineva parerile despre monete.
va raspund tot eu !
piesa e tot din tipul Husi-Vovriesti, mai axact face parte din Tezaurul ce se afla la Muzeul Jud. SATU MARE - tezaur Turulung Lotul lui Francisc Szakacsi 1972
deci !
nu toate piesele de tipul H-V trebuie sa semene intre ele !
ideea e sa fie imitatii timpurii dupa tetradrahmele lui Filip II, deci nu foarte stilizate .......... sunt multe stante utilizate, iar raspandirea geografica e mare.
deasemeni nu toate trebuie sa fie taiate si nici contramarcate !
am mai atasat cateva imagini din acelasi tezaur
piesa e tot din tipul Husi-Vovriesti, mai axact face parte din Tezaurul ce se afla la Muzeul Jud. SATU MARE - tezaur Turulung Lotul lui Francisc Szakacsi 1972
deci !
nu toate piesele de tipul H-V trebuie sa semene intre ele !
ideea e sa fie imitatii timpurii dupa tetradrahmele lui Filip II, deci nu foarte stilizate .......... sunt multe stante utilizate, iar raspandirea geografica e mare.
deasemeni nu toate trebuie sa fie taiate si nici contramarcate !
am mai atasat cateva imagini din acelasi tezaur
- Fişiere ataşate
-
- a
- 12.80gr AR.jpg (12.41 KiB) Vizualizat de 12230 ori
-
- b
- 14.00gr AR var.jpg (17.24 KiB) Vizualizat de 12230 ori
-
- c
- 12.00gr AR.jpg (13.72 KiB) Vizualizat de 12230 ori
-
- d
- 13.50gr AR var1.jpg (13.63 KiB) Vizualizat de 12230 ori
contravarci husi vovriesti
Imi place mult forumul -poti sa gresesti si tot timpul este cineva care te indreapta.Cit traim invatam.Multumesc mult voua.Si as ruga pe toti care are foto cu Husuri in deosebi cu contramarci sa le ataseze aici sa facem o foto-colectie.(cine are placerea)
Acea prima moneda din tezaurul de la Turulung ar intra in categoria "cifre romane", varianta cu cap lipsit de barba, insa din pacate nu am la indemana situatia descoperirilor pentru o privire de ansamblu, ci pot doar sa atasez imaginea unei monede de la Tulghies, foarte asemanatoare, care arata legatura stransa cu emisiuni de prin partile Banatului, Crisanei, Maramuresului.
Oricum, problema tipurilor nu e batuta in cuie, cu atat mai mult cu cat s-a propus un numar mare, insa cu o clasificare facuta pe baza unor criterii adesea subiective, totusi respectiva piesa se deosebeste (lasand starea si absenta semnelor) de marea majoritate care formeaza tezaurul.
Oricum, problema tipurilor nu e batuta in cuie, cu atat mai mult cu cat s-a propus un numar mare, insa cu o clasificare facuta pe baza unor criterii adesea subiective, totusi respectiva piesa se deosebeste (lasand starea si absenta semnelor) de marea majoritate care formeaza tezaurul.
- Fişiere ataşate
-
- Copy of tul3.jpg (23.14 KiB) Vizualizat de 12156 ori
Despre acest Husi - Vovriesti ce parere aveti?
http://cgi.ebay.com/LANZ-Ost-Kelten-Tet ... 9758374510
Mie imi pare ok.
Multumesc.
http://cgi.ebay.com/LANZ-Ost-Kelten-Tet ... 9758374510
Mie imi pare ok.
Multumesc.
De ce nu va place starea monetei? la Husi peste 90 procente sunt cam in starea aceasta sunt foarte frumoase si asa, au farmecul specific lor.
- valentinian

- valentinian