MNIR - "Un alt moment foarte important al biografiei tezaurului este anul 1917, când împreună cu tot tezaurul României este trimis la Moscova. De acolo el s-a întors abia în 1956, când Uniunea Sovietică a restituit României tezaurul artistic trimis în timpul Primului Război Mondial" - poate publica odata o lista completa cu tot ce s-a dat inapoi din tezaur.berserkr scrie:De fapt s-a intors tezaurul de la Pietroasa, macar asta...Cu restul e problema.
PIESE LICITATII ORGANIZATE DE DL. STAMBULIU
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Mihai
Persoanele implicate in cercetari,atit la Histria si in alte parti, nu pot sa iasa cu marfa pe taraba ,asa ca au grija ca lucrurile sa se aranjeze ,nu se descopera nimic de 17 ani incoace,in afara de descoperirile intmplatoare facute de diferite peresoane ,nimic important sau mai bine spus nimisc deosebit dincategoria numismatica,orfevarie si ce se poate inscrie la categoria ,,obiecte de colectie''.Doar morminte,necropole in cazuri mai deosebite, urme de asezari,din ,,nefericire majoritatea fara obiecte de inventar".Iardespre acel stater sa fim seriosi domnilor,ce ne-am face daca pentru toate monedele emise de roma antica ,se trezeste nu stiu cine sa spuna fac din patrimoniul national al Italiei si exemplele pot continua.CE IMPORTANTA ISTORICA, DOCUMENTARA,STINTIFICA,ETC ARE ACEL STATER LA CARE DIFERA INSCRIPTIA,CITE MONEDE NU AU VARIANTE?TREBUIE SA RECUNOASTEM CA MULTI DINTRE NOI CARE URMARIM DIFERITE VINZARI REALIZATE PE INTERNET NE ROADE UN SENTIMENT DE INVIDIE CIND VEDEM ANUMITE PIESE,SENTIMENT CARE SE TRANSFOMA LA MULTI IN FRUSTRARE SI MAI APOI IN URA ,AS VREA SA MAI SCRIU DAR M-AM INERVAT
-
Exodus
Face bine cite odata sa te enervezi, te mai usurezi de sub unele presiuni.......
Unii dintre noi avem numismatica la inima si ne frustreaza asa tip de ''persoane'' care jupuiesc nu numai tara dar intr-un mod si pe colectionari.
Tipul asat, ''Stromboliu'' este sub ancheta si ii este frica sa revina in tara din cite am auzit!
Unii dintre noi avem numismatica la inima si ne frustreaza asa tip de ''persoane'' care jupuiesc nu numai tara dar intr-un mod si pe colectionari.
Tipul asat, ''Stromboliu'' este sub ancheta si ii este frica sa revina in tara din cite am auzit!
Domnul Vasilita, ar fi bine sa mai urmareasca putin circuitul maonedelor in colectii,si dupa cum mi-am dat seama nu este novice in numismatica,si ar putea sa vada ca sint monede care se afla in colectii de 150 200 de ani si care s-au perindat pe al mai multi proprietari , la care nu le putem decit banui locul de descoperire,nicidecum sa emitem pretentii ca provin dintr-un loc sigur ,dupa mine acest domn Vasilita face si el un fel de arheologie cu ,,japca' vede o piesa la cineva si gata face parte din patrimoniu,as fi curios sa-mi explice si mie cum a ajuns la concluzia ca acel stater aflat in licitatia domnului Stambuliu face parte din patrimoniul national,cred ca sint multe monede in acea licitatie care provin din Romania dar nu poti spune cu siguranta ca sint duse acolo in mod fraudulos
-
Exodus
Cu inima pe mina si sa fie clar: NICI UNA..........explicatii:
1) Nu am budgetul ce credeti d-voastra
2)Nu colectionez monede antice si medievale
3)Abia colectionez de 4 ani
4)Sint mult mai tinar decit credeti d-voastra si nici nu stiam ce e numismatica acum 5 ani......sint mai mult filatelist dar acum m-am profilat mai mult 60%-40% pe numismatica
5)Ati deschis cumva o inchizitie impotriva mea, de ma aveti asa la inima
6)Fiti sincer cu mina pe inima, de ce exact pe mine pa tintiti, pentru ca nu sint in Romania
7)Ce mai doriti sa aflati despre mine
1) Nu am budgetul ce credeti d-voastra
2)Nu colectionez monede antice si medievale
3)Abia colectionez de 4 ani
4)Sint mult mai tinar decit credeti d-voastra si nici nu stiam ce e numismatica acum 5 ani......sint mai mult filatelist dar acum m-am profilat mai mult 60%-40% pe numismatica
5)Ati deschis cumva o inchizitie impotriva mea, de ma aveti asa la inima
6)Fiti sincer cu mina pe inima, de ce exact pe mine pa tintiti, pentru ca nu sint in Romania
7)Ce mai doriti sa aflati despre mine
Ultima oară modificat 21 Dec 2006, 17:50 de către Exodus, modificat 1 dată în total.
-
Exodus
Scuze domnule BERSERKR dar cu d-voastra se ajunge repede la cearta, sinteti foarte sensibil la replici deci cred ca ne-am intelege bine daca ne-am intilniberserkr scrie:Nu cred c-ati inteles sensul celor spuse de flaviu Dle Exodus. Dansul era nervos pe cei care-i urmaresc pe detectoristi sau cel putin asta voiam sa lamuresc prin semnul meu de intrebare. Nu aveam nevoie de explicatiile altcuiva, numai de raspunsul dansului.
Nu am nimic personal cu nimeni. Dar e real, daca nu ma credeti va vor confirma poate si altii ca uneori interpretati gresit sensul afirmatiilor. O spun detasat, e un fapt. Si sincer, nu stiu daca ne-am intelege sau nu, dar relatiile cu oamenii le apreciez de-abia cand ii vad in fata, in scris se poate mima orice 
-
Exodus
-
Exodus
Si d-voastra ati fi interpretat gresit sensul unor afirmatii daca erati in locul meu.berserkr scrie:Nu am nimic personal cu nimeni. Dar e real, daca nu ma credeti va vor confirma poate si altii ca uneori interpretati gresit sensul afirmatiilor. O spun detasat, e un fapt. Si sincer, nu stiu daca ne-am intelege sau nu, dar relatiile cu oamenii le apreciez de-abia cand ii vad in fata, in scris se poate mima orice
N u cred ca este bine si nici moral a face sapaturi si detectii in special in siturile arheologice, dar cred ca este bine atunci cind ai o moneda sau un obiect de arheologie in fata si stii ca risca a fi distrus sa faci tot ce este cu putinta pentru a impiedica distrugerea lui,si acest lucru nu pot saa-l faca decit cei care apreciaza in mod just acest lucru,adica nu vad in el doar bucata de metal .
-
Exodus
Cele mai pasionante sint emisiunile pe Discovery Channel care arata cum în Anglia oricare persoana poate pleca cu detectorul de metal pe cimpuri si sa caute ''comori'' si cum muzeele cumpara obiectele gasite de acesti viînatori de comori. Este ceva foarte interesant, legal si bine controlat, binenteles. Din pacate nu se poate face asa ceva in Romania, si stim cu toti de ce