Monede DACICE
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
mihai_a380

Am gasit la o piesa un revers care la inceput am avut impresia ca e batere dubla, dar la o cautare in preda am gasit un revers asemanator.
Ce parere aveti?
Ce parere aveti?
Ultima oară modificat 19 Oct 2012, 16:59 de către mihai_a380, modificat 1 dată în total.
Mie nu mi se pare aceasu stanta de revers (cel putin dupa unghiurile vizibile in partea de jos). Cred ca-i batere dubla desi inca nu pot sa vizualizez separat desenele.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
mihai_a380

Sa inteleg atunci ca moneda ar fi buna?
Ultima oară modificat 19 Oct 2012, 17:00 de către mihai_a380, modificat 1 dată în total.
Daca va uitati la imaginile pe care le-ati pus una langa alta o sa vedeti deosebiri. E drept cea din Preda e de slaba calitate insa de exemplu coada (prezenta intr-o imagine si absenta in alta) este una dintre diferentele care-mi sar in ochi. Ca e autentica sau nu, asta n-am comentat inca. Oricum nu este vizizbil falsa (deci pare in regula din poza).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
rugaminte
Salut,
Am licitat si cumparat o moneda din canada, cel care o vindea sustine ca este dacica si este autentica. Atasez poze asteptand pareri daca este sau nu autentica.
Multumesc
Am licitat si cumparat o moneda din canada, cel care o vindea sustine ca este dacica si este autentica. Atasez poze asteptand pareri daca este sau nu autentica.
Multumesc
- Fişiere ataşate
-
- coin158-5.jpg (92.46 KiB) Vizualizat de 12802 ori
inca o moneda
Vanzatorul sustine ca este dacica, astept pareri...
- Fişiere ataşate
-
- 7444.jpg (69.46 KiB) Vizualizat de 12597 ori
Salutare
Sunt curios daca acest "rectororbis" va continua in ritmul din ultimele doua luni, deoarece a reusit sa ofere cel putin 10-15 Adancata in acest rastimp. Deja dupa cinci-sase piese ma miram, acum e chiar interesant. Insa observatia asta nu are drept concluzie subinteleasa existenta vreunei serii de falsuri, monedele par bune, cel putin din imagini. Deci e o simpla constatare, nu-i exclus sa fie parte dintr-un tezaur.
Iar in cazul Varteju - s-au adunat deja, in timp, destule asemenea falsuri din sursa de unde provine si cel al dumneavoastra. De obicei e scos cate unul, la diverse intervale. Chiar am salvat o parte din fotografii, gandindu-ma ca nu strica, eventual o sa le atasez in vreun topic destinat falsurilor....
Sunt curios daca acest "rectororbis" va continua in ritmul din ultimele doua luni, deoarece a reusit sa ofere cel putin 10-15 Adancata in acest rastimp. Deja dupa cinci-sase piese ma miram, acum e chiar interesant. Insa observatia asta nu are drept concluzie subinteleasa existenta vreunei serii de falsuri, monedele par bune, cel putin din imagini. Deci e o simpla constatare, nu-i exclus sa fie parte dintr-un tezaur.
Iar in cazul Varteju - s-au adunat deja, in timp, destule asemenea falsuri din sursa de unde provine si cel al dumneavoastra. De obicei e scos cate unul, la diverse intervale. Chiar am salvat o parte din fotografii, gandindu-ma ca nu strica, eventual o sa le atasez in vreun topic destinat falsurilor....
Nu stiam despre cine e vorba. Dar Canada are deja traditie in falsificare. Acolo se afla celebrul de acum "legion VIII" redenumit de mai multe ori in ultimii ani, care a plasat un numar impresionant de falsuri antice. Adancata sunt la fel (ma refer la cele plasate pana acum si cea din subiect)? Nu pare fals dar poza nu e stralucita si oricum niciodata nu poate fi luata ca baza a unei concluzii ferme in acest sens.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Am aceeasi impresie, de autenticitate, cu rezerva impusa de calitatea imaginilor. Chiar amanuntul numarului mare de monede vandute intr-o perioada asa scurta mi s-ar parea in favoarea unor piese originale. Oricum, am pastrat pozele si, cand se va termina valul, o sa alcatuiesc un tablou cu toate, poate mai ies niste concluzii. Monedele sunt la fel, cu doua exceptii, care au aversuri mai putin schematizate.berserkr scrie:Adancata sunt la fel (ma refer la cele plasate pana acum si cea din subiect)? Nu pare fals dar poza nu e stralucita si oricum niciodata nu poate fi luata ca baza a unei concluzii ferme in acest sens.
prima moneda
Referitor la prima moneda, cumparata din canada nikul este bambush iar numele este zeev. Abia astept sa-mi ajunga moneda.
Va tin la curent
Va tin la curent
Pentru cei interesatzi: la anticariatul din Strada Doamnei din Bucuresti erau in aceasta dupa-amiaza patru exemplare din ultima carte a lui C. Preda "Enciclopedie de numismatica antica in Romania" - aparuta in 2008. Materiale interesante, interpretari uneori hazardate sau "originale" - kosonii si pseudolysimachii gasitzi in Romania ca falsuri medievale. Costa 290 mii lei bucata.
http://www.buybooks.ro/enciclopedie-de-numismatica-anti.html
la aceasta adresa gasiti caretea la pretul de 8 lei.
http://www.buybooks.ro/enciclopedie-de- ... -anti.html
http://www.buybooks.ro/enciclopedie-de- ... -anti.html
moneda
Salut,
Mai atasez o poza cu o moneda pentru a afla si parerea voastra daca este sau nu dacica..
Se pare ca Rectororbis a terminat stocul de monezi dacice, se poate acum dimo sa atasezi pozele stranse?
Va doresc uun sfarsit de saptamana linistit. Daca aflati unde se mai tin targuri de numismatica va rog sa mai impartasiti si cu noi...
Mai atasez o poza cu o moneda pentru a afla si parerea voastra daca este sau nu dacica..
Se pare ca Rectororbis a terminat stocul de monezi dacice, se poate acum dimo sa atasezi pozele stranse?
Va doresc uun sfarsit de saptamana linistit. Daca aflati unde se mai tin targuri de numismatica va rog sa mai impartasiti si cu noi...
- Fişiere ataşate
-
- Coin 063 – EASTERN CELTIC. Danube region. Ca. Third Century B.C. AR Drachm.jpg (37.18 KiB) Vizualizat de 12118 ori