Replici?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Replici?

Mesaj de berserkr »

Am si eu o intrebare pentru cei care au avut ocazia sa vada "pe viu" replicile BNR la monedele antice. Si anume: vi se par apropiate de originaluri? Vi se par "replici" sau pur si simplu obiecte moderne cu subiect "monede antice". Diferenta este ca o replica ar trebui sa-ti sugereze direct originalul, pe cand un obiect tematic doar sa-ti sugereze epoca prin prisma temei alese.
sebii

Mesaj de sebii »

mie mi se par obiecte moderne cu subiect "monede antice" ca sa va citez...eu personal nu as pune asa ceva in colectie, daca erau din metal comun si ntiraj de cteva mii intelegeam, sa vada si colectionarii incepatori cum arata astfel de monede, dar de le-au facut din aur si argint ca sa nu poata avea acces cei care ar vrea sa aiba asa ceva in colectie pentru ca nu isi permit unii adevarati. as prefera monedele chinezesti sau bulgare care as stii ca sunt replici dar macar ar avea preturi rezonabile, dar si la astea e alta discutie :)
valentinian

Mesaj de valentinian »

sebii are dreptate..am avut in mana o replica dupa un aureus hadrianus la ''doar'' 300 euro si nu am avut nici o atractie pt acea replica prea putin apropiata de original .
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

De fapt eu nu cred ca pot fi numite replici. Sunt niste obiecte care nu seamana nici ca stil nici ca rezultat final cu originalele. Este suficient sa comparam cateva exemplare de pe net cu astea si ne dam seama. Cred ca o decizie cu mult mai buna ar fi fost realizara unor replici exacte (marcate ca atare), caz in care ar fi atras inclusiv colectionarii.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Si mie mi se par doar niste obiectre stralucitoare moderne cu subiect numismatic.
vladmario

Mesaj de vladmario »

Mie nu mi-au parut foarte credibile ca replici. La cit ma pricep eu la antice (adica foarte putin) stilul nu imi pare deloc cel corect.
Daca cumva BNR/monetaria a vrut ca aceste monede sa fie replici exacte, mi-e clar ca rezultatul nu a fost cel asteptat.
Le-as caracteriza mai degraba ca piese moderne ce incearca sa "mimeze" monede antice.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Cred ca BNR ar fi trebuit sa importe niscaiva bulgari care sa-i invete cum se face o replica de moneda antica. Patetic cu alte cuvinte sau ... tipic romanesc.
Scrie răspuns