Replici?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Replici?
Am si eu o intrebare pentru cei care au avut ocazia sa vada "pe viu" replicile BNR la monedele antice. Si anume: vi se par apropiate de originaluri? Vi se par "replici" sau pur si simplu obiecte moderne cu subiect "monede antice". Diferenta este ca o replica ar trebui sa-ti sugereze direct originalul, pe cand un obiect tematic doar sa-ti sugereze epoca prin prisma temei alese.
mie mi se par obiecte moderne cu subiect "monede antice" ca sa va citez...eu personal nu as pune asa ceva in colectie, daca erau din metal comun si ntiraj de cteva mii intelegeam, sa vada si colectionarii incepatori cum arata astfel de monede, dar de le-au facut din aur si argint ca sa nu poata avea acces cei care ar vrea sa aiba asa ceva in colectie pentru ca nu isi permit unii adevarati. as prefera monedele chinezesti sau bulgare care as stii ca sunt replici dar macar ar avea preturi rezonabile, dar si la astea e alta discutie 
- valentinian

De fapt eu nu cred ca pot fi numite replici. Sunt niste obiecte care nu seamana nici ca stil nici ca rezultat final cu originalele. Este suficient sa comparam cateva exemplare de pe net cu astea si ne dam seama. Cred ca o decizie cu mult mai buna ar fi fost realizara unor replici exacte (marcate ca atare), caz in care ar fi atras inclusiv colectionarii.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mie nu mi-au parut foarte credibile ca replici. La cit ma pricep eu la antice (adica foarte putin) stilul nu imi pare deloc cel corect.
Daca cumva BNR/monetaria a vrut ca aceste monede sa fie replici exacte, mi-e clar ca rezultatul nu a fost cel asteptat.
Le-as caracteriza mai degraba ca piese moderne ce incearca sa "mimeze" monede antice.
Daca cumva BNR/monetaria a vrut ca aceste monede sa fie replici exacte, mi-e clar ca rezultatul nu a fost cel asteptat.
Le-as caracteriza mai degraba ca piese moderne ce incearca sa "mimeze" monede antice.
- marcus aurelius