Ce parere aveti?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Tanatos2912

Ce parere aveti?

Mesaj de Tanatos2912 »

Mie imi pare mai recenta, voi ce ziceti?
http://www.okazii.ro/catalog/5516649/ob ... -RARA.html
DEUS FORTITUDO MEI
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E buna dupa parerea mea. Are si ceva delaminare care desi mai rara la argint se intalneste totusi si este semn de autenticitate. Este si curatata fara blandete (parca si lustruita). Pretul insa n-are nicio legatura cu nimic. Moneda este frecventa si pretul mediu la starea asta este 100 euro.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Cred ca la un asemenea pret cel ce o vinde trebuia sa mai ofere niste informatii. Eu unul nu pot distinge numele magistratului si simbolul de pe revers, asa ca nu stiu cum se poate spune cat de rara sau nu ar fi doar dupa imaginea oferita.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

E simplu, numai ca trebuie sa stii cate ceva despre ele :D Asta e destul de comuna (numele magistratului nu este relevant in acest caz).
dimo13

Mesaj de dimo13 »

berserkr scrie:E simplu, numai ca trebuie sa stii cate ceva despre ele :D Asta e destul de comuna (numele magistratului nu este relevant in acest caz).
Cred si eu ca-i simplu cand stii... :) , iar cand nu cunosti mare lucru despre un tip monetar (ca in cazul meu) te intrebi si mai ales intrebi. E drept ca m-am uitat putin pe coinarchives si am vazut multe piese cu preturi mici si cateva scumpe, dar ma interesa cum se face identificarea exacta, daca magistratul si simbolul nu conteaza.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu tine de cunostinte adanci intr-un domeniu ingust asa precum poate v-ati astepta. Tine de metoda, pe care multi o ignora in dauna cunostintelor ostentativ enciclopedice. Ideea e sa nu te complici inutil. Ce pot sa va spun este ca o singura moneda de acest tip este rara si merita un pret ceva mai mare (dar in niciun caz 1000) si acel tip se evidentiaza prin ceva anume :D Restul sunt relativ comune in piata si se departajeaza prin stare (indiferent de raritatea de catalog - de-aia am si spus ca nu conteaza). Inca odata, coinarchives nu-i indice de preturi de piata. Uneori dai peste preturi corecte alteori sunt mult peste normal (si oricum multe piese de acolo sunt exceptionale asa ca preturile ne ajuta mai putin fata de ce cautam noi).
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Am inteles. Cautasem si pomenisem de coinarchives nu pentru a observa neaparat preturile (desi cam asta ar putea reiesi din ce am scris mai sus), incercam sa vad daca exista categorii ale tipului si felul in care se deosebesc. Cred ca m-am dumirit si va multumesc pentru informatii. :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cu placere. Si ca sa nu las un semn de intrebare nepusa :) mai adaug ca varianta mai rara este cea cu o schematizare a bustului zeitei Isis pe revers in coltul dreapta jos. In general simbolurile plasate acolo pot da o nota de raritate acestei piese.
Scrie răspuns