buna ziua tuturor
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
buna ziua tuturor
revin cu moneda histiana
- Fişiere ataşate
-
- greutate 8,10 grame nu stiu materialul multumesc
- moneda histria.jpg (16.45 KiB) Vizualizat de 5315 ori
-
- greutate 5,82 grame nu stiu materialul multumesc
- moneda..copie..fals.jpg (13.45 KiB) Vizualizat de 5315 ori
SCHIMB DE IDEI
-
stefan vasilita

prima e o drahma histriana de argint. nu se cunosc exemplare de ae cu cele doua capete inersate. doar de argint. dupa greutate, stil si banuiesc litera de sub vultur( pe care nu o pot vedea clar) emisa intre 370 si 313 ante christum. se cunosc si replici asa ca e greu de spus numai dupa poza. daca are un A sau un APmonogramat si ati cumparat-o recent
daca "e buna"e destul de rara totusi.
puteti citi mai multe in Pontica I 1968[/i articolul lui Canarache sau in simpozion de numismatica 2000 articolul lui G. Poenaru Bordea-probabil cel mai mare numismat care s-a ocupat de Histria.pg. 7-32 cred
a doua, daca e histriana si eu asa cred, e in mod sigur demetra- Pick nr.472-474 si continuarea lui Rusika din 1912. cam staresa pt a preciza exact tipu. nu se cunoaste nici o moenda care sa depaseaasca 5.grame si sa nu fie o demetra pt histria
datarea e cam 270ante-71 ante
bibliogrfie ar fi histria III
puteti citi mai multe in Pontica I 1968[/i articolul lui Canarache sau in simpozion de numismatica 2000 articolul lui G. Poenaru Bordea-probabil cel mai mare numismat care s-a ocupat de Histria.pg. 7-32 cred
a doua, daca e histriana si eu asa cred, e in mod sigur demetra- Pick nr.472-474 si continuarea lui Rusika din 1912. cam staresa pt a preciza exact tipu. nu se cunoaste nici o moenda care sa depaseaasca 5.grame si sa nu fie o demetra pt histria
datarea e cam 270ante-71 ante
bibliogrfie ar fi histria III
-
stefan vasilita