Falsuri pe ebay

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

De fapt in blazonul familiei Bathory conform legendei apar 3 colţi de dragon (dragon invins de un stramos al familiei in timpul regelui Sf. Stefan).

Un original este din argint, are in jur de 28 grame si in stare medie se invarte pe la 1000 euro. Bine-nteles ca si falsurile deobicei sunt din argint si au greutatea corecta, deci asta nu poate fi un criteriu pentru a elimina un fals.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Daca e sa dam crezare la inceputul textului din prezentarea licitatiei, COINS ARE FUN. Dar distractia costa multi bani http://cgi.ebay.com/ROMANIA-1ban-1888-g ... 0045906790
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
PRONUMISMATICA
Site Admin

Daca nu ma insel, acest fals grosolan a fost prezentat si pe forum mai demult, nu? Sau e alt exemplar, similar?
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Aldor scrie:
Un original este din argint, are in jur de 28 grame si in stare medie se invarte pe la 1000 euro. Bine-nteles ca si falsurile deobicei sunt din argint si au greutatea corecta, deci asta nu poate fi un criteriu pentru a elimina un fals.
Cum de asemenea nu este un criteriu nici faptul ca un fals este musai turnat. Cele turnate sunt usor de depistat chiar si de un incepator. Mai greu este cu cele batute.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Aldor scrie:Daca nu ma insel, acest fals grosolan a fost prezentat si pe forum mai demult, nu? Sau e alt exemplar, similar?
Eu l-am prezentat mai demult, era de vanzare pe okazii, judecat dupa imagini eu zic ca e aceeasi piesa. :wink:
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

E acelasi (cred eu) fals pe care l-am vazut la Bucuresti (l-am si avut in mana) la doua magazine numismatice diferite (dar apropiate), la o diferenta de mai putin de-un an (prin 2006-2007).
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
PRONUMISMATICA
Site Admin

Bogdan R scrie:E acelasi (cred eu) fals pe care l-am vazut la Bucuresti (l-am si avut in mana) la doua magazine numismatice diferite (dar apropiate), la o diferenta de mai putin de-un an (prin 2006-2007).
Numai din curiozitate, mai tii minte cat costa acolo atunci?

Vad ca intre timp descrierea licitatiei de pe ebay a fost editata de vanzator si acum apare acolo si cuvantul "copy".. sau era acolo si inainte? Ca azi dimineata cand m-am uitat nu tin minte sa fi vazut asa ceva.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Eu nu tin minte sa fi fost acolo cuvantul copy, cred ca aparut intre timp.

Referitor la pret, la Bucuresti, prima data era 1500 euro, a doua oara 2000 euro.
Deci e acum e mai ieftin :wink:

Posibil insa sa fie alta piesa, dar si aceea arata la fel.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

PRONUMISMATICA
Site Admin

:shock: :shock:
Cu atat poti sa iei si un original. Ba chiar si mai ieftin.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Asa era si data, drept autentica dar corodata. :)

andrukb
**
**

Mesaj de andrukb »

Despre ce magazine este vorba, daca nu sunt prea indiscret? :)
valentinian

Mesaj de valentinian »

http://cgi.ebay.com/Greek-Kallatis-Silv ... 286.c0.m14 este noul user id al lui BIDANCIENT aka EFTIS PARASKEVEIDES
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Scrie răspuns