Linkul este tot catre un fals? Mie mi se pare ok moneda din link.roantichitati scrie:Are rost , pentru ca vrea sa ceara si alte pareri . Piesa este un fals , si inca unul destul de prost . Talerii de acest tip sunt destul de slab reliefati si slab batuti . Piesa pusa in discutie este destul de bine reliefata si turnata . In afara de asta nu sunt deloc asa de ieftini incat sa nu merite a fi falsificati . In foto e o piesa a mea si mai jos e un link catre o alta piesa .
http://www.ma-shops.com/saenn/item.php5?id=2951
Ragusa FALS ??
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
-
moderator1
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

Inca o parere (de fapt aceeasi cu a majoritatii), dar utila la numar: prima piesa care a deschis topicul este si in opinia mea, nu foarte avizata, evident falsa. Cum falsul e, zic si eu, clar realizat prin turnare (vedeti nu numai porizitatea caracteristica dar si evidentele vicii care apar la turnarile proaste: deasupra coroanei sunt niste "valuri", care la o piesa batuta, indiferent cum ar fi fost facuta patila ar fi disparut la batere. In concluzie, cu parere de rau pentru proprietarul piesei, fasa evident.
Argumentul "e prea ieftina sa fie falsa" nu tine in toate cazurile, existand pe piata falsuri la piese ieftine.
Argumentul "e prea ieftina sa fie falsa" nu tine in toate cazurile, existand pe piata falsuri la piese ieftine.
-
roantichitati

cuburo83 scrie:v-ati gandit cum e facuta pastila? turnata poate, baterea monedei poate nu elimina si defectele pastilei daca nu sunt indeliniti toti pasi cum trebuie, si acum se mai sare peste etape, dar atunci?!
In perioada medievala , reliefarea monedelor era destul de slaba (spre deosebire de piesele antice ) , si din aceasta cauza baterea se putea face foarte bine "la rece" . Costul realizarii unor blancuri turnate spre deosebire de al unora laminate ar fi fost unul foarte mare , ca sa nu mai mentionam ca si perioada de timp ar fi fost una mult mai mare . In sec XVI se inventase laminorul (oricum , nici anterior blancurile nu erau turnate , din aceleas motive ) . Este exclusa posibilitatea ca blancurile pe care se bateau monedele in acea perioada sa fie turnate , si evident urmele turnarii nu aveau ce cauta pe moneda . Asa cum am spus si in primul post fara dubii moneda este un fals , sau poate s-a vrut a fii o replica .....
moderator1 scrie:Linkul este tot catre un fals? Mie mi se pare ok moneda din link.roantichitati scrie:Are rost , pentru ca vrea sa ceara si alte pareri . Piesa este un fals , si inca unul destul de prost . Talerii de acest tip sunt destul de slab reliefati si slab batuti . Piesa pusa in discutie este destul de bine reliefata si turnata . In afara de asta nu sunt deloc asa de ieftini incat sa nu merite a fi falsificati . In foto e o piesa a mea si mai jos e un link catre o alta piesa .
http://www.ma-shops.com/saenn/item.php5?id=2951
Link`ul l-am dat pentru a evidentia faptul ca monedele nu sunt deloc ieftine pentru a fii falsificate , moneda este una autentica .
.