moneda romana -Fals?

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Num01 scrie:Noroc ca sunt nefumator, nu ?! :D
si eu,dar ati inteles exemplul.studiati, doar,in domeniu.
nu?
Num01
**
**

Mesaj de Num01 »

Se pare ca intr-o zi asa frumoasa nu aveti ce face. :)) Pacat...
Normal ca am inteles ce vreti sa spuneti prin exemplul dat, dar desigur ca este total neadecvat din n motive, avand in vedere cazul nostru. Si acum nu ma apuc sa va fac analiza afacerii si teorie economica, ca ar trebui sa-mi dati 2000-3000 de euro, cam cat se ia de obicei ;))
Propun sa o lasam asa si am incheiat subiectul, ceea ce am si incercat sa fac cu replica anterioara cu tenta de gluma, pentru a nu va baga pe Dv la discutii in care s-ar putea sa va prindeti urechile, la fel cum nu as aprecia nici eu sa intru cu Dv intr-o discutie din domeniul Dv unde as putea sa-mi prind urechile :)
Se pare ca totusi nu a-ti inteles mesajul subtil dat anterior asa ca imi cer scuze ca am fost mai incisiv in acesta.

Va doresc o zi buna in continuare.

Admin, rog inchiderea acestui thread.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca abordati numismatica drept afacere o sa gresiti cu siguranta aplicand teoriile economice universale. Ca domeniu economic nu se supune legilor care guverneaza zarzavaturile. Deci e superfluu sa va contraziceti cu un numismat indiferent ca e colectionar sau "dealer". Puteti avea surprize tare neplacute daca tineti la teoriile generale in vigoare. Studiu a cinci ani de economie e zero daca nu sunteti numismat. Oricum , succes daca va hotarati sa deveniti!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
picard

Mesaj de picard »

Numismatica si colectionatul nu sunt si nu trebuie sa fie afaceri.

Vanzarea de accesorii pentru numismati si colectionari este si trebuie sa fie o afacere ca oricare alta.

Revenind la ZC: la ei aproaope totul este la pret 3X decat in alte parti (un cartonas adeziv e 1,5 lei).
Catalogul lor care are destule lipsuri este 200 de lei comparati cu carti aparute in România. (istoria frumusetii 150 de lei - il depasete atat ca volum cat si in privinta caliatii. Daca raportul calitate pret al catologului ar fi altul ar avea mai multi cumparatpori.)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Evident, exista dealeri care au preturi mari, mici sau medii. Pentru consumabile e clar, e o afacere ca oricare alta. Pentru monede in schimb, treaba e mult mai complicata. Un dealer care nu stie sa aprecieze nu numai gradul de conservare, dar si frumusetea, arta gravorului, starea matritei, patina si cheltuie mult pe exemplare slabe, sau chiar falsuri (caz in care nu stie cum sa distinga intre fals si autentic) va iesi cu preturi atat de mari incat pe segmentul asta va fi lipsit de viabilitate. Ori cele enumerate de mine iau ani buni pentru a fi apreciate corect. Aici intervine experienta numismatului pe care fie dealerul o detine (cazuri dese in occident la firmele mari) fie o cumpara. Il va costa scump sa cumpere experienta unui cunoscator dar calculand cu grija va gasi o marja de castig la un numar mare de obiecte astfel incat sa fie toata lumea multumita. Ca exemplu pot da firma "Sear and Lavender" care vinde pe Vcoins monede cu preturi decente desi sunt dealeri occidentali, aliniati la castigurile de afara. Pentru noi, preturile lor, uneori sunt mult sub preturile de targ din tara.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

sunt holdere si holdere
nu puteti compara un holder made in bulgaria sau polonia cu unul de firma.
iar preturile difera semnificativ.
picard

Mesaj de picard »

cartelcoserv scrie:sunt holdere si holdere
nu puteti compara un holder made in bulgaria sau polonia cu unul de firma.
iar preturile difera semnificativ.
Le compar cu acestea:
http://www.magazinul-colectionarilor.ro ... cb48daf76a
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
banivechi

Mesaj de banivechi »

berserkr scrie:Daca abordati numismatica drept afacere o sa gresiti cu siguranta aplicand teoriile economice universale. Ca domeniu economic nu se supune legilor care guverneaza zarzavaturile!
Interesanta opinie. Poti detalia?
Sau mai bine hai sa deschidem undeva un topic pe tema asta. O sa fie un schimb de opinii mai mult decit interesant.
andrei

Mesaj de andrei »

berserkr scrie:Ca exemplu pot da firma "Sear and Lavender" care vinde pe Vcoins monede cu preturi decente desi sunt dealeri occidentali, aliniati la castigurile de afara. Pentru noi, preturile lor, uneori sunt mult sub preturile de targ din tara.
eu cred ca asta se datoreaza si faptului ca au o deschidere mai mare asupra pietei. sa nu mai vorbim si ca piata in sine e exponential mai mare decat ce este aci.
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
Scrie răspuns