Moneda 50 centimos 1937 spania ?
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
-
Andrei D.
Moneda 50 centimos 1937 spania ?
Am cumparat moneda aceasta dintr-un targ ( cu de toate nu specializat ) din Pitesti si as vrea sa stiu daca e fals sau este adevarata pentru ca pretul a fost mic 4 lei si mie sa nu fie vreun fals cum mai fac anumiti oameni si mai ales in targuri ca acestea.
- Fişiere ataşate
-
- Este normal sa fie asa proeminent felul in care sau facut punctele de pe margine adica se vede o urma in spatele punctelor ?
- IMG_0001-1.jpg (9.32 KiB) Vizualizat de 11579 ori
-
- IMG_0002-1.jpg (8.05 KiB) Vizualizat de 11579 ori
-
- Si acest 1 arata mai ciudat nu e scos in relief
- IMG_0002-2.jpg (8.86 KiB) Vizualizat de 11579 ori
-
- Moneda 50 centimos 1937.jpg (49.93 KiB) Vizualizat de 11595 ori
-
laurentiu c

Moneda este uzata dar pare ok . Nu-mi dau seama ,din pozele postate ,daca mai apare vre-o cifra gravata in cele doua stelute cu 6 raze
3 stinga si 4 dreapta -tiraj 50.000.000 monede
3 stinga si 6 dreapta -tiraj 1.000.000 monede
Cupru , 6 grame, 23 mm. diametru
Cit priveste pretul de achizitie...este ok!
3 stinga si 4 dreapta -tiraj 50.000.000 monede
3 stinga si 6 dreapta -tiraj 1.000.000 monede
Cupru , 6 grame, 23 mm. diametru
Cit priveste pretul de achizitie...este ok!
laurentiu c
-
Andrei D.
-
laurentiu c

-
Andrei D.
-
cartelcoserv

insistati cu studierea monedei in dreapta reversului pe la jumatatea monedei , cam in dreptul cotului.
replicile pentru aceste tipuri de monede sunt bine facute, nu sunt chinezesti, si toate au un R de la replica in relief pe ele.R care poate fi relativ usor indepartat
am sa va exemplific azi cu o poza dintr-o moneda similara

imaginati-va ca aceasta moneda este curatata,nu lasata cu patina...
replicile pentru aceste tipuri de monede sunt bine facute, nu sunt chinezesti, si toate au un R de la replica in relief pe ele.R care poate fi relativ usor indepartat
am sa va exemplific azi cu o poza dintr-o moneda similara

imaginati-va ca aceasta moneda este curatata,nu lasata cu patina...
-
Andrei D.
-
cartelcoserv

-
Andrei D.
Nu este niciun R acolo arata ca un trei (3) dar o curat un pic ...(CURAT)...am inceput sa observ ca moneda este indoita de la jumatate dar foarte putin.Acel 3 este foarte putin lizibil acum si espa de la republica espanola abia se mai vede.In rest nimic gen R . O scanez si o puteti vedea... cata minune face un Cif.In prma poza locul unde miati semnalat ceva acum se poate observa usor un 3
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0002-1.jpg (8.77 KiB) Vizualizat de 11411 ori
-
- IMG_0001.jpg (40.84 KiB) Vizualizat de 11412 ori
-
- IMG_0002.jpg (62.23 KiB) Vizualizat de 11412 ori
Buna ziua,
Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar din ce am citit pana acum am inteles ca nu este bine sa curatam monedele, chiar daca folosim solutii speciale pentru monede. Metoda folosita de dumneavoastra presupune frecarea monedei si asta inseamna noi urme de zgarieturi si disparitia patinei. Este adevarat ca poate pentru unii arata mai bine, dar din punct de vedere numismatic isi pierde din valoare.
Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar din ce am citit pana acum am inteles ca nu este bine sa curatam monedele, chiar daca folosim solutii speciale pentru monede. Metoda folosita de dumneavoastra presupune frecarea monedei si asta inseamna noi urme de zgarieturi si disparitia patinei. Este adevarat ca poate pentru unii arata mai bine, dar din punct de vedere numismatic isi pierde din valoare.