Moneda 50 centimos 1937 spania ?

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
Andrei D.

Moneda 50 centimos 1937 spania ?

Mesaj de Andrei D. »

Am cumparat moneda aceasta dintr-un targ ( cu de toate nu specializat ) din Pitesti si as vrea sa stiu daca e fals sau este adevarata pentru ca pretul a fost mic 4 lei si mie sa nu fie vreun fals cum mai fac anumiti oameni si mai ales in targuri ca acestea.
Fişiere ataşate
Este normal sa fie asa proeminent felul in care sau facut punctele de pe margine adica se vede o urma in spatele punctelor ?
Este normal sa fie asa proeminent felul in care sau facut punctele de pe margine adica se vede o urma in spatele punctelor ?
IMG_0001-1.jpg (9.32 KiB) Vizualizat de 11579 ori
IMG_0002-1.jpg
IMG_0002-1.jpg (8.05 KiB) Vizualizat de 11579 ori
Si acest 1 arata mai ciudat nu e scos in relief
Si acest 1 arata mai ciudat nu e scos in relief
IMG_0002-2.jpg (8.86 KiB) Vizualizat de 11579 ori
Moneda 50 centimos 1937.jpg
Moneda 50 centimos 1937.jpg (49.93 KiB) Vizualizat de 11595 ori
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

Moneda este uzata dar pare ok . Nu-mi dau seama ,din pozele postate ,daca mai apare vre-o cifra gravata in cele doua stelute cu 6 raze
3 stinga si 4 dreapta -tiraj 50.000.000 monede
3 stinga si 6 dreapta -tiraj 1.000.000 monede
Cupru , 6 grame, 23 mm. diametru
Cit priveste pretul de achizitie...este ok!
laurentiu c
Andrei D.

Mesaj de Andrei D. »

Cititi va rog descrierea de la primele imagini.
Si am vazut in mai multe locuri despre stelute dar care sunt stelutele ca nu inteleg ?Unde sunt asezate ?
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

Stelutele incadreaza milesimul 1937, restul , sunt urme de batere slaba.
laurentiu c
Andrei D.

Mesaj de Andrei D. »

Pai decat cele doua mari sunt vizibile in rest nu observ nimic .Aveti o poza in cae sa se poata observa stelutele pentru ca la mine nu e vizibil sau poate foarte putin una dar cum ar trebui sa incoanjoare numarul 1937 ca un oval sau sa fie pe vertical 3 in stanga 4-6 in dreapta.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

insistati cu studierea monedei in dreapta reversului pe la jumatatea monedei , cam in dreptul cotului.
replicile pentru aceste tipuri de monede sunt bine facute, nu sunt chinezesti, si toate au un R de la replica in relief pe ele.R care poate fi relativ usor indepartat
am sa va exemplific azi cu o poza dintr-o moneda similara

Imagine
Imagine

imaginati-va ca aceasta moneda este curatata,nu lasata cu patina...
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

La monedele spaniole, in cele doua stelute stanga si dreapta, se bat alte cifre. Eu stiam ca sunt ultimele doua cifre ale anului real de batere, dar se pare ca m-am inselat.
Andrei D.

Mesaj de Andrei D. »

Am vazut ambele parti ale monedei am si curatato mam uitat cu lupa dar vad decat un mic U langa 50 in drept u cu umarul dar arata a zgarietura decat a R.
Ciudat e ca am inceput sa dau de alta culoare asemanatoare cu fierul cred din ce in ce mai mult ca e un amarat de fals sau poate e doar luciul. :?:
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

De ce ar falsifica cineva o astfel de moneda? Nu cred ca avea valoare prea mare in perioada respectiva, iar in prezent, ca moneda de colectie, nici atat.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Imagine
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

exista niste seturi de reproduceri de monede care sa vand,de obicei,in muzee
aveau si muzeele din romania asa ceva,acum cativa ani.dar pe monede antice.
Andrei D.

Mesaj de Andrei D. »

Nu este niciun R acolo arata ca un trei (3) dar o curat un pic ...(CURAT)...am inceput sa observ ca moneda este indoita de la jumatate dar foarte putin.Acel 3 este foarte putin lizibil acum si espa de la republica espanola abia se mai vede.In rest nimic gen R . O scanez si o puteti vedea... cata minune face un Cif.In prma poza locul unde miati semnalat ceva acum se poate observa usor un 3
Fişiere ataşate
IMG_0002-1.jpg
IMG_0002-1.jpg (8.77 KiB) Vizualizat de 11411 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (40.84 KiB) Vizualizat de 11412 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (62.23 KiB) Vizualizat de 11412 ori
D.Andrei
**
**

Mesaj de D.Andrei »

Acest cont Andrei D. nu mai merge asa ca am inceput mai bine zis reinceput acest vechi cont la care am reusit sa imi gasesc parola, dar nu asta trebuie specificat ci faptul ca nimeni nu mai raspunde la topic,cel putin are ceva daca am curatat-o asa si daca da am facut mai rau ?
camifb

Mesaj de camifb »

Buna ziua,
Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar din ce am citit pana acum am inteles ca nu este bine sa curatam monedele, chiar daca folosim solutii speciale pentru monede. Metoda folosita de dumneavoastra presupune frecarea monedei si asta inseamna noi urme de zgarieturi si disparitia patinei. Este adevarat ca poate pentru unii arata mai bine, dar din punct de vedere numismatic isi pierde din valoare.
Scrie răspuns