5 pesetas 1871 fals

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Foarte bine realizata moneda de 5 pesetas 1894, mai bine decat cea prezentata de mine (1871).
Muchia cum este, are deviza sau e zimtata?
Ultima oară modificat 10 Dec 2011, 00:57 de către atlantic3009, modificat 1 dată în total.
jones2m

Mesaj de jones2m »

MUCHIA E CU STELE (CUM TREBUIE)
Este asa bine realizata incat poate pacali pe absolut orice. Nu stiu exact materialul dar s-ar putea sa fie chiar aliaj cu argint.
Nu sunt chiar asa de usor de depistat ca contrafacerile ce se gasesc la colt de strada.
operator59

Mesaj de operator59 »

cartelcoserv scrie:e un fals chinezesc obisnuit , tinand cont de aspect si greutate
de tipul 1 leu 1876 sau 5 lei 1901
banuiesc ca nue atras de magnet, corect?

Later edit
Ce parere aveti, am putea face un catalog - lista cu monedele falsificate pina acum?Structurata pe tari.
Ar fi foarte utila
Daca se decide acest lucru, pot contribui cu mai mult de 100-150 falsuri pe lista
Lita ar trebui sa cuprinda tara - moneda - tara de origiena falsului (daca se cunoaste) - caractersiticile falsului (greutate,diametru,material)
felicitari pentru idee! eu sunt pro!
defapt, chiar dvs. puteti incepe, mai ales ca aveti destul de multe. ce avem noi probabil, multe, se repeta.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Astept idei si propuneri cum putem realiza aceasta lista
Sunt dispus sa incep eu,dar trebuie as stabilim un format standard si modalitatea in care facem lista respectiva
Poate domnul Aldor deschide un topic special , unde sa discutam cum ar trebui realizata aceasta lista si ce sa contina
Ideea mea este sa folosim excelul , da mai multe posibilitati, inclusiv putem face cate un worksheet pentru fiecare tara si putem adauga si imagini, eventual Deoarece sunt FOARTE multe falsuri , un tabel obisnuit nu e suficient
Ca un start de discutie , pentru o anumita tara, iata un cap de tabel
An emisie Val Nominala Metal Greutate Diametru Grosime Alte observatii Poza Tara origine
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Cam asa ar trebui sa apara
Nume worksheet - Romania

An emisie Val Nominala Metal Greutate (gr) Diametru (mm) Grosime (mm ) Alte observatii Tip fals Tara origine Poza
1876 1 leu Alama ? Argintata 5.20 - 5.30 23 1.6 modern China
1880 5 lei modern
1880 5 lei Fier nichelat? 26.9 44.7 2.2 supradimensionat modern China
1885 5 lei Alama ? Argintata 21 36.5 2.5 muchie lisa modern China
1901 5 lei Alama ? Argintata 21.4 36.7 2.5 Bordura monedei ca la 5 lei 1883 modern China
1941 500 lei Fier nichelat? 26.9 44.5 2.2 supradimensionat modern China
1947 100000 lei Fier nichelat? 26.9 44.6 2.2 supradimensionat modern China

In cazul in care stabilim ca mergem pe formatul asta , eu o sa incerc sa fac macar 1-2 tari, din ce am eu informatii,saptamanal
Trebuie sa avem posibilitatea de a incarca fisierele (obligatoriu toate in excell pe server si de a le consulta si descarca
Deasemenea cineva va trebui sa se ocupe de eventualele centralizari

PS
eventual, o alta rubrica dupa material , numita Magnetic, in care sa trecem da sau nu, dupa cum e cazul.... ?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

cartelcoserv scrie:Trebuie sa avem posibilitatea de a incarca fisierele (obligatoriu toate in excell pe server si de a le consulta si descarca
Deasemenea cineva va trebui sa se ocupe de eventualele centralizari
Cred ca ar fi mai simplu o baza e date direct pe site (mai simplu de consultat, incarcat date,actualizat, etc). O sa ma gandesc cum s-ar putea face, cat mai simplu.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Este in regula, astept sa vedem cum se face, eu sunt dispus sa contribui la lista respectiva
Scrie răspuns