Fals?

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
radu_28

Fals?

Mesaj de radu_28 »

Stimati colegi,

Cautand pe net in decembrie am gasit pe portalul vcoins(vad ca acum nu o mai gasesc, probabil s-a vandut sau a fost retrasa) o tetradrahma Adancata Manastirea, careia i-am salvat poza.
Initial am crezut ca este un fals turnat dar dupa ce m-am uitat in Preda am obeservat corespondenta(greutate, diametru) cu pozitia 1-3 din plansa XLI. Greutate: 7,8gr., diametru 24 mm. Moneda era descrisa:”tetradrahma decenta cu lovituri”?!
As dori sa aflu si parerea d-voastra si daca ati intalnit falsificat acest tip de Adancata Manastirea.
Fişiere ataşate
25443.jpg
25443.jpg (32.56 KiB) Vizualizat de 6765 ori
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
simaky

Mesaj de simaky »

eu consider ca e autentica !
dar nu cred ca merita cumparata in acesta stare de conservare,
este un tip comun, poate cel mai comun, care poate fi gasit in stare mult mai buna de conservare la un pret accesibil
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Nu mai retin exact la ce pret se vindea moneda dar din cate imi amintesc undeva in jur la 70 USD.
Oricum chestiunea pretului e discutabila...
De exemplu ieri pe Vauctions s-a vandut o Varteju cu 170 USD, piesa care nu cu foarte mult timp in urma s-a vandut pe e-bay cu 30 USD la o stare asemanatoare.
http://www.vauctions.com/auctions/APVie ... p?ID=11717
Din mai multe motive nu colectionez astfel de piese dar imi plac si ori de cate ori am ocazia le urmaresc cu interes.
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
valentinian

Mesaj de valentinian »

Pai stimate coleg piesa de pe Vcoins pare a fi de bronz din cate vad.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
simaky

Mesaj de simaky »

nu e din bronz ci din un argint foarte slab
inca o piesa asemanatoare
Fişiere ataşate
licitatie
licitatie
6.60gr 21.0mm Lanz 649.jpg (76.11 KiB) Vizualizat de 6492 ori
a
a
05.10gr 21mm -Didrahma- Tip Varteju Bucuresti rv.JPG (319.6 KiB) Vizualizat de 6492 ori
r
r
05.10gr 21mm -Didrahma- Tip Varteju Bucuresti av.JPG (272.34 KiB) Vizualizat de 6492 ori
radu_28

Mesaj de radu_28 »

valentinian scrie:Pai stimate coleg piesa de pe Vcoins pare a fi de bronz din cate vad.
Moneda de pe Vauctions, Varteju-Bucuresti pare a fi din bronz din cauza titlului foarte scazut al argintului din ea.
Cuprul aflat intr-o cantitate considerabila in moneda este "principalul vinovat" in aparitia acelei frumoase patine. Oxidarea naturala a facut ca moneda sa capete la suprafata o pojghita de carbonat de cupru de culoare verzuie.

Acum observ ca prima piesa prezentata, Adancata-Manastirea (cred ca pe Vcoins am gasit-o) are o taietura superficiala deasupra calului, taietura superficiala asupra prezentei careia Preda in MGD aminteste.
Scrie răspuns