Are 1.8g , 9-10mm diametru, am cumparat-o din Turcia de la un negustor din bazar, pe un pret de nimic, alaturi de alte monede bizantine si turcesti, in mod cert autentice.
Nu am reusit sa o identific, nici sa ma pronunt cu certitudine asupra falsitatii ei, am pubilcat-o pe mai multe forumuri, acum cativa ani, singurul raspuns promindu-le de la Curtis Clay (nume bine cunoscut in domeniu), care spunea ca "nu a mai vazut niciodata asa ceva, nu se poate pronunta fara sa o vada in mana, dar e posibil sa fie o moneda facuta in joaca, o 'imaginatie' moderna". Aspectele care m-ar face sa cred ca e falsa sunt marginile mill-sail-ului, care nu sunt ferme, si o mica excrescenta in material, pe avers (la ora 5 in poza din stanga), care ar putea fi un rest de la turnare.

Sunt foarte curios ce ar putea fi. Pentru 5$ nu cred ca si-ar bate nimeni capul sa "inventeze" o moneda antica, dar e totusi foarte suspecta. In Turcia se vand o gramada de monede false, falsuri mai bune sau mai grosolane, am mai luat si eu, anume, un "histamenon" contrafacut evident, dintr-un aliaj galben, dar altfel atent lucrat la detalii, la 3$dupa ce vanzatorul a recunoscut ca e fals grosolan. As putea sa-i fac un scan si sa-l postez, cred ca e interesant.