Falsuri moderne

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
nero

Mesaj de nero »

poate sunt facute ''din joaca '' de cineva?
sau pt inducerea in eroare a colectionarilor ca aceste monede ar fi fost vreodata falsificate.
consult

Mesaj de consult »

nero scrie:poate sunt facute ''din joaca '' de cineva?
sau pt inducerea in eroare a colectionarilor ca aceste monede ar fi fost vreodata falsificate.
La acest punct al discutiei, cred ca ar putea fi relevant sa adaug ca moneda prezentata de mine a fost achizitionata din magazinul unui controversat negustor de profil din Bucuresti. Pretul monedei a fost insa mic, asa ca nu simt ca ar exista mari motive de suspiciune cu privire la "falsitatea falsului".
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

nero scrie:poate sunt facute ''din joaca '' de cineva?

Iar in cazul meu, achizitia a fost pur intamplatoare. Persoana de unde am luat-o nu avea nici o legatura cu numismatica. Pur si simplu avea o gramajoara de monede de 5 bani, iar printre ele era ratacita si aceasta.
Cat despre moneda de 10 lei 1991, are o poveste mai interesanta. O cunostinta a primit-o rest in bazar de la un cetatean basarabean. Si-a dat seama la vremea respectiva ca este falsa si a ascuns-o, fiindui frica sa o aiba la vedere, iar la inceputul anului acesta si-a facut mila de mine si m-ia fost facuta cadou.
nero

Mesaj de nero »

atunci nu stiu ce sa spun.
cineva le-a falsificat, dar de ce si pentru ce?
numai cel care a realizat falsurile stie.
noi ne dam cu parerea.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

banivechi scrie:Nu inteleg... De ce sa verifici tehnologia de falsificare a unor monede de dimensiuni medii spre mari pe niste flanuri foarte mici? Puteau sa faca 'j de mii de probe ca nu-i grabea planul cincinal... Si oricit de "proba artizanala" ar fi, cum sa scoti "pe piata" asemenea caricaturi de 5 bani cu literele incuse? Imediat se sesizau baietii cu ochi albastri!
Cred ca nu m-am exprimat clar. Nu erau destinate lansarii pe piata, erau incercari, studii sau poate exprimarea unei curiozitati a unor mesteri. Si daca merg pe flan mic, pe flan mare cu atat mai mult. Si nu e obligatoriu sa fi fost ultimile teste, pot fi la fel de bine primele, adica indepartate de rezultatul final.
maryyy

Mesaj de maryyy »

Yu_L.Yan scrie:
Alex scrie:
Asa si in cazul monedelor romanesti, iti recomand sa le ei direct din BNR (in cazul in care esti interesat de ele).
Eu am trait o experienta neplacuta cu " direct din BNR".
In Februarie am cumparat direct din oficiul BNR cele 5 monede ( al 6 tip nu-l mai aveau )de 100 lei Jocurile Olimpice de la Atlanta - an 1996 - argint.
Acestea au certificat de garantie un patratel din hartie simpla , cu textul de rigoare.
Este un certificat fara filigran ,simplu, fara serie..specific monedelor comemorative ani '95, 96, si cred ca si 97....

Mare mi-a fost surpriza cand , acasa, am constata ca 2 erau originale ( tiparite ) iar 3 bucati era copii xeroxate ( si de slaba calitate ) :shock: :?

Si asta direct din BNR !!!!
maryyy

Mesaj de maryyy »

maryyy scrie: ...bucati era copii xeroxate ( si de slaba calitate )
scuze : " ...erau copii xeroxate....
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nimic surprinzator, doar o alta dovada a seriozitatii BNR si a respectului acordat colectionarilor.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Readuc in discutie importanta certificatelor printr-o imagine gasita zilele trecute pe eBay: o moneda comemorativa romaneasca cu un certificat in limba germana. Cum este considerata o astfel de moneda: suspecta, autentica, 'de tezaurizare' (doar pentru continutul specificat de argint)? Teoretic, certificatul original in limba romana ar putea fi 'refolosit'.

Imagine
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Un model diferit de "probe euro romanesti" de pe eBay: http://cgi.ebay.com/Rumaenien-Euro-Prob ... 0043503142

Imagine Imagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Astea sigur nu-s "made in Romania". Coroanele din legenda n-au ce cauta acolo...
dorelb

Mesaj de dorelb »

cine o fi batut porcariile astea? nici eu nu cred ca sunt realizate de monetaria statului.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Alex scrie:Un model diferit de "probe euro romanesti" de pe eBay: http://cgi.ebay.com/Rumaenien-Euro-Prob ... 0043503142

Imagine Imagine
Sper sa nu se inspire din ele MS ca ne-am pricopsi si cu niste monede euro urate rau de tot.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Pe un site de licitatii numismatice am dat de imaginile acestei monede romanesti din 1939 la care m-a surprins calitatea slaba a detaliilor (de exemplu stema sau inscriptia din jurul efigiei). Conform informatiilor de pe Romanian Coins emisiunea nu a circulat, deci este putin probabil ca asta sa fie rezultatul uzurii. Este un fals? Exista si o alta explicatie?

Imagine Imagine
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

S-ar putea sa ma insel, dar mi se pare ca piesa este in rama din aceea autoadeziva, sub folie de plastic. Cel putin asa pare din imagine. Iar fiind sub folie, se poate ca din cauza asta sa apara aceea calitate slaba a detaliilor.
Scrie răspuns