TRAJAN

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
klbrasov
nou in forum
nou in forum

TRAJAN

Mesaj de klbrasov »

traian sestert
Ultima oară modificat 19 Iun 2011, 11:48 de către klbrasov, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pare autentica. Greutatea e cam mica intr-adevar (exista exemplare mai usoare dar in general peste 20 g), insa din poza desi nu se poate spune cu certitudine, nici nu apar semne clare de fals. O moneda foarte frumoasa si dezirabila dupa opinia mea.

LE Revin, cautand pe forumancientcoins la falsuri am gasit ceva similar:
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... t=0&pos=14
Cu regret trebuie sa va spun ca desi foarte convingatoare la prima vedere este un fals turnat si patinat artificial.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
klbrasov
nou in forum
nou in forum

TRAJAN IMPERATOR VIII SESTERTIUS

Mesaj de klbrasov »

...
Ultima oară modificat 19 Iun 2011, 11:49 de către klbrasov, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Avand un exemplar identic declarat fals este foarte probabil sa fie fals. Monedele romane sau antice in general nu-s identice niciodata, chiar si daca provin din aceeasi stanta, exista diferente de forma si greutate. Aceasta are exact forma celei false. O sa primiti raspuns si acolo.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
klbrasov
nou in forum
nou in forum

TRAJAN IMPERATOR VIII SESTERTIUS

Mesaj de klbrasov »

...
Ultima oară modificat 19 Iun 2011, 11:52 de către klbrasov, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Defect de turnare :) Mie imi par la fel. Oricum cea mai buna regula este ca in cazul suspiciunii sa nu cumparati. Mut topicul la "falsuri". Eu cred ca-i din aceeasi "sarja" cu cele cateva de pe forumancient (daca dati la falsuri cautare cu "Trajan" si "sest*" o sa mai vedeti exemplare, unele mai reusite, altele mai putin reusite). Ca o sugestie, fiti atent unde plasati subiecte, vad ca si acolo l-ati deschis la "Romane" in loc de "Falsuri". La "Falsuri" se pun monedele care prezinta suspiciuni si in acel forum.

LE Dupa cum ati vazut si ei au mutat subiectul la "falsuri". In final au tras exact aceeasi concluzie legata de fals.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Neculaesei
*
*

Mesaj de Neculaesei »

Daca va rog frumos, ati putea sa-mi spuneti si mie daca moneda aceasta este autentica? Va multumesc.
Fişiere ataşate
sestert..jpg
sestert..jpg (95.63 KiB) Vizualizat de 12515 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da pare sa fie in regula. Un sestert Traian. Din pacate reversul e greu inteligibil, ca si inscriptiile de pe ambele fete asa ca e destul de dificila o incercare de identificare mai precisa.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
krazy

Mesaj de krazy »

La a doua monedă, pe revers este reprezentată Arabia (personficată) cu legenda ARAB ADQ ( http://www.vcoins.com/ancient/dmitrymar ... oduct=1051 ) sau ARAB ADQVIS ( http://www.vcoins.com/ancient/romanumis ... oduct=3653 ) sub personaj.
Scrie răspuns