RAGUSA FALS ?

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Nu aveti si o greutate si un diametru la piesa?
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

"Gradul de finisare al muchiei " , modul in care arata literele si cifrele ( rotunjite , lipsite de suplete ) sunt elemente care indica un fals . Pentru comparatie ...se poate folosi link`ul care l-am dat ulterior .

http://www.ma-shops.com/saenn/item.php5?id=2951
CosminVacaroiu
**
**

Mesaj de CosminVacaroiu »

acesta cu siguranta NU e un fals, si incep sa cred ca nici cealalta poate nu e fals ... ziceti ca toate monedele sunt false ...
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Parerea mea, de colectionar care am vazut mai multe monede ragusine (Dubrovnik- Croatia) si mai mult care am avut in posesiune asemenea piese, este ca piesa prezentata e autentica. Nu neg ca nu exista piese false de acest tip, insa aceasta nu este falsa.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

CosminVacaroiu scrie:acesta cu siguranta NU e un fals
Daca stiti deja acest acest lucru, atunci nu vad care a fost rostul acestui topic.

Dar si eu sunt de parere ca piesa aflata in discutie aici este un original. Am vazut si studiat indeaproape mai multi taleri racusini, chiar si am in colectie, iar la acesta din imagine nu ii gasesc nicio hiba.
CosminVacaroiu
**
**

Mesaj de CosminVacaroiu »

motivul este ca si de prima am fost sigur ca e originala, dar avandu le pe amandoua in fatza + raspunsul 'comunitatii' pot fii sigur acum ca e originala si cealalta falsa precum si ca nu se raspunde cu fals la toate piesele afisate, deci pot avea incredere n comunitate. am deschis un nou topic pentru ca celalalt era inchis. daca le puteti combina in 1 singur e perfect (cateva sql-uri).
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Aldor scrie: Am vazut si studiat indeaproape mai multi taleri racusini, chiar si am in colectie, iar la acesta din imagine nu ii gasesc nicio hiba.
Aldor , au muchia in acelas fel ?

Am avut cateva piese de acest tip , si am mai vazut de-a lungul timpului cateva . In contrast la aceasta moneda am observat muchia prea groasa , prea bine finisata si forma ei generala prea rotunda . Daca as fi fotografiat piesa mea din acelas unghi aproape nici nu i s-ar fii observat grosimea , asa ca am fost nevoit s-o fac oarecum din diagonala spre a reliefa ceeace am vrut sa spun . Nu sunt ferm convins ( poate sa ma pacaleasca fotografia , desi nu cred ) insa pana la o proba contrara raman la prima impresie .
Fişiere ataşate
detaliu.ragusa.jpg
detaliu.ragusa.jpg (92.06 KiB) Vizualizat de 8797 ori
ragusa.autentic.jpg
ragusa.autentic.jpg (39.06 KiB) Vizualizat de 8797 ori
RAGUSA.MUCHIE.k.jpg
RAGUSA.MUCHIE.k.jpg (17.47 KiB) Vizualizat de 8797 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Muchia e cel putin dubioasa. La piesa pe care o am in colectie muchia e mai "rotunjita", si nu e atat de groasa.
Scrie răspuns