Despre schimburi

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

La Bucuresti, la Deva, la Timisoara...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am vazut acum ceva vreme pe un site de profil din Ungaria ca se organizeaza deja de cativa ani cursuri la finalul carora oricine poate primi diploma de expert. Cursul dureaza cateva luni si costa destul de mult, dar merita.
Cu siguranta ar fi o multime de amatori si pe aici pentru asa ceva. M-as inscrie si eu.. nu de altceva, dar sa nu trebuiasca sa ma deplasez in caz de nevoie la ->
La Bucuresti, la Deva, la Timisoara...
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aici trebuie sa ai doctoratul in istorie. Sint curios insa daca ai teza de doctorat in monede tracice, de exemplu, cit de expert poti fi in monede ale sutelor de statulete germane... sau in bancnote cu stampile sirbesti din Timisoara...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Nu cred ca trebuie sa ai doctorat ca sa devii expert, ci relatiile necesare dar si taria sa te lupti cu birocratia. Daca esti doctor nu cred ca te mai intereseaza sa expertizezi monedele nu stiu cui care vrea sa vanda 5 bani din 1906, stai frumos la o catedra din vreo universitate si "la revedere".
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am citit mai demult normele de acreditare a expertilor si din cate tin minte, nu e necesar sa ai doctoratul, dar trebuie sa ai studii superioare. Se face un punctaj in care se acorda puncte dupa vechime, numarul de lucrari publicate, etc.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Aldor scrie:
muzeului judetean de istorie ploiesti,cabinetului de numismatica,eu le-am facut rost de doua cataloage krausse,acum doi ani.pina atunci,nu aveau nimic cat de cat adecvat.asa ca...
Nici la noi la muzeu nu este nimeni. Daca asa e situatia mai peste tot in tara, atunci cine face expertizele? :roll:
vameshii
:))
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

ps
ieri am fost chemat la posta si mi s-au returnat cele doua scrisori confiscate,cu toate monedele intacte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Am citit tot topicul dar eu prezint alta situatie.Pe scurt: Posibil sa plec curand in USA si intentionez sa cumpar de acolo legal din magazine specializate anumite monede din Aur (americane si altele).Intrebarea mea este daca pot sa le aduc in Romania, practic daca exista riscul sa fie confiscate la vama si daca se platesc ceva taxe.Orice raspuns e binevenit rog in special pe cei cu experiente similare sa ma lamureasca.Multumesc anticipat. :)
Scrie răspuns