2 lei 1875 fals sau nu ?

Moderatori: Deus, Comboloi

sorin70

Mesaj de sorin70 »

berserkr scrie:Nici mie nu mi se pare ca i-ar fi scazut "gradingul" si nici nu mi se pare mai urata. Insa observ c-ati fost potrivit in estimarea efortului de curatare. Eu intrebasem pentru ca ati spus ca "din pacate" nu ati apucat sa cititi si sfaturile de a n-o curata si am crezut ca poate s-a deteriorat in urma curatarii.
Nu s-a deteriorat dar vroiam o curatare completa :lol:
Ce-as mai putea face ?
Continui cu lamaie sau mai exista si alte metode?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Prea mult nu stiu daca se mai poate face de-aici. Petele alea nu cred ca mai ies (am si eu doua-trei monede cam la fel). Dar este suficient, acum se pot observa toate detaliile si apoi o moneda fie ea si de argint nu trebuie sa fie stralucitoare :D
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

sorin70 scrie:
berserkr scrie:Nici mie nu mi se pare ca i-ar fi scazut "gradingul" si nici nu mi se pare mai urata. Insa observ c-ati fost potrivit in estimarea efortului de curatare. Eu intrebasem pentru ca ati spus ca "din pacate" nu ati apucat sa cititi si sfaturile de a n-o curata si am crezut ca poate s-a deteriorat in urma curatarii.
Nu s-a deteriorat dar vroiam o curatare completa :lol:
Ce-as mai putea face ?
Continui cu lamaie sau mai exista si alte metode?
A iesit mult mai bine ca înainte si un ultim test este scaldarea in solutie acida, anume pentru argint, 2-3 secunde si clatita repede în apa, daca petele tot mai sînt prezente, va suggerez sa o pastrati in starea actuala, altfel riscati sa distrugeti suprafata monedei irremediabil.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Acuma daca tot ati luat taurul de coarne si ati curatat-o partial, nu va ramine decit sa continuati cu o pasta de dinti fina (ce nu contine microparticule abrazive). Stropiti moneda cu apa, puneti putina pasta de dinti pe ea (cam cu cit se spala un copil pe dinti) si o frecati cu degetele pina pasta de dinti se innegreste. Spalati cu apa calda si rezultatul va fi o moneda lucioasa - sa speram ca - pe toata suprafata.
Scrie răspuns