Cum aleg marimea cartonaselor?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
dan_teod
**
**

Cum aleg marimea cartonaselor?

Mesaj de dan_teod »

Vreau sa cumpar cartonase autoadezive pentru monede si vreau sa stiu cum aleg amrimea lor. cu cat trebuie sa fie mai mare diametrul ferestrei fata de diametrul monedei? ( ex: ce diametru trebuie sa aiba fereastra pentru o moneda de 100.000?)
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Un subler?
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

cel mai bine este sa cumperi cartonase de toate marimile,pentru ca si monede cred ca ai de mai multe dimensiuni,este imposibil sa nu fie asa.
vasil

Mesaj de vasil »

Ia un catalog. Pentru monede romanesti uite AICI
Ai putea incerca rame cu diametru de 37,5 mm sau 39,5 mm daca vrei sa lasi un pic de spatiu.
ZAR

Mesaj de ZAR »

vlahul scrie:Un subler?
-Exact, sublerul este scula ideala, il folosesc si eu chiar daca nu pun monedele in rame autoadezive dar vreau sa stiu exact ce diametru (mm) au monedele pt. ca in cataloage (Krause) nu se specifica decat la monede americane iar la restul doar la cele care exista in 2 variante cu grafica identica dar dimensiuni diferite (large/reduced size).
-Pt. monedele romanesti nu e problema le gasim in cataloagele editate la noi (ZC, etc...).
-Profit de ocazie si il rog pe dl. banivechi, stiind ca are ultimele Krause (2008) sa ne zica daca pe langa cotatii noi, aduce ceva imbunatatiri la detalii fata de editiile anterioare, cum ar fi daca se precizeaza diametrul monedelor.Multumesc. :)
dan_teod
**
**

multumesc pentru raspuns

Mesaj de dan_teod »

multumesc pentru raspuns
banivechi

Mesaj de banivechi »

ZAR scrie: -Profit de ocazie si il rog pe dl. banivechi, stiind ca are ultimele Krause (2008) sa ne zica daca pe langa cotatii noi, aduce ceva imbunatatiri la detalii fata de editiile anterioare, cum ar fi daca se precizeaza diametrul monedelor.Multumesc. :)
Da, diametrul monedelor este dat.
Scrie răspuns