Criterii de colectionare
Criterii de colectionare
Unele au fost amintite tangential prin alte topicuri insa nu avem un topic dedicat.
Asa ca va invit stimati colegi sa imi spuneti, criteriile dumneavoastra de colectionare. (Agreate sau intalnite la alti colectionari)(Stiu ca veti zice dece nu zici tu primu' - va voi spune pana la urma )
Asa ca va invit stimati colegi sa imi spuneti, criteriile dumneavoastra de colectionare. (Agreate sau intalnite la alti colectionari)(Stiu ca veti zice dece nu zici tu primu' - va voi spune pana la urma )
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
- andi_codescu

In cazul meu criteriul pentru colectia numismatica este Statul emitent + (intrucatva legat de primul criteriu) o anumita perioada (in mare sec. XVI-XVII).
Pentru cartofilie (asta de acum trei saptamani de cand mi-am descoperit o noua pasiune) criteriul este localitatea. Colectionez carti postale referitoare la Valenii de Munte.
Pentru cartofilie (asta de acum trei saptamani de cand mi-am descoperit o noua pasiune) criteriul este localitatea. Colectionez carti postale referitoare la Valenii de Munte.
Monede moderne : Romania,Austria si Ungaria
Bancnote UNC .. cam tot ce-mi pica in mana
Bancnote UNC .. cam tot ce-mi pica in mana
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
Burkina Faso? 
www.allnumis.ro
-
stefan vasilita

- andi_codescu

-
stefan vasilita