Coroana Romaniei

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Cristian

Coroana Romaniei

Mesaj de Cristian »

SALUT Daca se poate as vrea cateva sfaturi pentru a putea face diferenta dintre fals si original la Coroana Romaniei. Va multumesc anticipat.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Sincer sa fiu nu am vazut decat o singura data un fals de Coroana Romaniei pe ebay! Era vorba de o placa de Mare Ofiter Civil mod2 si vanzatorul era bulgar...!
Se vedea imediat ca nu era kosher. Momentan inca nu se renteaza sa fie falsificate aceste ordine, prea multa munca si bani putini ! Daca cresc preturile in continuare atunci probabil ca vor aparea Coroane si Stele made in China!
Piesele vechi au fost faute de mai multe ateliere din tara si strainatate si de aceea exista diferente intre piese. Daca doua piese de acelasi model si grad sunt diferite, nu inseamna neaparat ca una din ele trebuie sa fie falsa!

Exista in schimb asa zisele piese inlocuitoare facute la Monetarie in anii 90 pt cei care le-au primit si nu mai aveau piesele originale ( le-au aruncat de frica comunistilor sau mai cine stie din ce alt motiv)!
Multi incepatori sau colectionari care nu stiu de existenta acestor piese la categorisesc drept falsuri dar nu este cazul.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Am gasit niste scanuri cu inlocuitorii de Coroana Romaniei si Steaua Romaniei

ImagineImagine
Scrie răspuns