Monede lipite cu scotch - curatare

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
DuMy yo

Monede lipite cu scotch - curatare

Mesaj de DuMy yo »

Salutare! Vreau sa ridic o "problema" legata de impachetatul monedelor pentru a fi trimise prin posta. Am primit astazi un colet cu niste monede nu foarte valoroase (metal comun), care au fost lipite cu scotch pe un carton, iar cand le-am dezlipit au ramas mici urme de lipici (sunt lipicioase) datorita scotch-ului.
Se poate gasi o solutie in cazul asta, legat de curatarea lor pentru a indeparta lipiciul? :)

Situatia nu este grava, si cred ca se poate rezolva foarte usor.
-- DuMy --
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Cel mai simplu e sa puneti pe o vata niste diluant sau acetona si sa le curatati.
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

marcus aurelius scrie:Cel mai simplu e sa puneti pe o vata niste diluant sau acetona si sa le curatati.
Ma gandesc sa nu atace metalul, dar nu cred. :noidea:
-- DuMy --
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Linistit , nu ataca. Doar in cazul monedelor cu patina este mai riscant, insa pentru monedele moderne, nu e nici un pericol.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

La Kaufland,Real si Plus exista o solutie pt curatat materiale plastice (Sidol) , e foarte buna pt curatat lipiciul, am testat-o,nu raman urme si nici nu ataca metalul ! In schimb patina....bye bye !
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

Multumesc mult pentru lamuriri. :wink:
L.E. - Am incercat cu acetona si vata, dar nu prea a mers, parca mai mult a intins lipiciul, asa ca am incercat altceva: le-am pus intr-o baie de apa cu putin Axion pasta, le-am tinut asa cateva ore si a facut minuni. :D
Sper sa fie folositor si la altii. :wink:
-- DuMy --
Decebal_
*
*

Mesaj de Decebal_ »

Am avut aceeasi problema si am gasit o metoda mai simpla si mai ieftina, am frecat monedele entre degete apasand puternic, cu mainile uscate, fara a adauga vreo solutie de curatat, una cate una, cam 1minut/moneda, resturile de adeziv de la scotch formeaza niste "cocoloase" care sunt usor de inlaturat. :D

Apoi cred ca depinde si de vechimea scotch-ului, al meu era de 6-7 ani. Patina monedelor a ramas aproape intacta. Mai am de curatat vreo 50 piese, presimt o durere de degete. :)

[img][img]http://img530.imageshack.us/img530/7589/numriser0008ud0.th.jpg[/img][/img]
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Corect! Mai putin la temperaturi mari (cand e canicula de exmplu) cand nu faci decat sa intinzi substanta in pelicule din ce in in ce mai subtiri si mai aderente :D
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Varianta descrisa mai sus imi seamana cu suflatul nasului cu degetele.
Dupa ce ramineti fara amprente poate investiti 50 bani intr-o guma de sters (era sa zic batista). :lol:
Decebal_
*
*

Mesaj de Decebal_ »

:lol:

Intradevar, aveti dreptate, la o guma de sters nu m-am gandit :roll:
Scrie răspuns