cocosei

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
fireatmyself

cocosei

Mesaj de fireatmyself »

Aceste monezi sunt considerate de patrimoniu? (ma intereseaza daca se pot tranzactiona). Stiu ca pe vremea lui nea' Nicu nu aveai voie sa deti cocosei (probabil din cauza faptului ca erau din aur), dar acum care le este situatia? Am citit (intr-un alt topic) ca in patrimoniu poate intra si o moneda de 100 lei 1992 (totusi e din mileniul trecut :lol: ) si asta pentru ca legea nu e clara.

Motivul pentru care am intrebat este aceasta licitatie de pe okazii:
http://www.okazii.ro/catalog/8619818/-2 ... OSEI-.html
Ca sunt sau nu adevarati, asta e alta poveste...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Va recomand calduros sa cititi subiectul in care s-a discutat pe larg asta. O sa va lamuriti:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=216
Oricum v-ati raspuns la intrebare, cel putin cea directa. La cea indirecta puteti presupune raspunsul.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
fireatmyself

Mesaj de fireatmyself »

Va multumesc pentru link. Ma gandeam ca la monezile din aur e alta poveste.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Dupa cum ati spus si dvs, legea e confuza. Cel mai interesant a fost cand un fost posesor a cerut (fiind afara din tara) cateva kile de cocosei care i-au fost luati abuziv in perioada comunista. N-am mai auzit deznodamantul, dar era pe cale de a-i recupera. Si asta, inca odata, el fiind afara din tara. Probabil s-au clasat ca nefiind in patrimoniu si restul a fost simplu. Cum de altfel ar trebui clasate si 99,99% dintre obiectele aflate la particulari. Am mari indoieli ca majoritatea colectionarilor detin valori atat de importante incat sa merite a fi clasate ca apartinand patrimoniului.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Precizare (ca sa nu existe confuzii) : NU toate monedele din acea licitatie - mai exact imagine - sunt cocosei.
Acolo sunt piese de 20 franci - Au dar numai cei din perioada 1899-1914 sunt de fapt cocosei.
Av. - efigia lui Marianne (profil dr.)
Rv. - cocosul galic (francez) = de aici provine denumirea...
Cautati in topic-uri mai vechi am explicat detaliat - inclusiv despre falsuri si rebateri - (aproape) tot ce tine de cocosei. :wink:
O imagine cu cel mai valoros al seriei (1899) :

http://www.usagold.com/gold/coins/pics/ ... oster.jpeg :arrow:
fireatmyself

Mesaj de fireatmyself »

Le multumesc domnului Berserkr si domnului Zar pentru ajutor.

Referitor la post-ul anterior, in licitatie preciza faptul ca nu sunt toti cocosei, dar, cum am scris mai sus, n-as vrea sa intru in detalii despre autenticitatea monezilor. Deocamdata nu m-am apucat de colectionat aur, eram doar curios sa aflu cum sta treaba.

Interesanta relatarea domnului Berserkr legat de despagubire. Eu am urmarit un reportaj (cred ca la OTV, dar nu sunt prea sigur :lol: ) ce vrobea despre nenumaratele revedincari ale persoanelor de etnie rroma, care sustin ca le-a fost luat aurul pe vremea lui nea' Nicu. Problema era ca in multe procese verbale de sechestru nu era trecut complet numele celor de la care s-a luat aurul si acum vin mai multi "Ion Popescu" sa revendice aceeasi masea. (parca era si in adevarul sau romania libera un articol, dar nu-l gasesc)
florin232

Mesaj de florin232 »

Cele care nu au cocosul galic pe ele sunt denumite Marengo, denumire prin care mai ales in vest sunt recunoscute cam toate nominalurile de 20 din Europa. Puteti oricum sa stati linistit: sunt toate autentice si pretul este ok.
Scrie răspuns