As dori sa imi spuneti cum ati aprecia aceasta bancnota (eu unul o vad VF) si cam ce pret ar avea in starea in care se afla, deoarece am vazut diferente mari de preturi pe okazii si ebay si nu stiu ce sa mai cred. Va multumesc anticipat.
Daca doriti poze la rezolutie mai mare, dati-mi pm si va stau la dispozitie.
Rugaminte pret 10 coroane 2 ianuarie 1915
-
thebluelion

Rugaminte pret 10 coroane 2 ianuarie 1915
- Fişiere ataşate
-
- 10 coroane 1915 - VF.jpg (96.32 KiB) Vizualizat de 4797 ori
La targurile din Ardeal (zona unde bancnota a circulat) piesele in aceasta stare se pot achizitiona la un pret de circa 10 RON bucata (poate chiar mai ieftin).
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
-
thebluelion

piesa face cam în jur de 10 lei. Iar UNC sunt rare (cele ștampilate) deoarece ștampila a fost aplicată pe bancnotele aflate în circulație pentru a putea circula pe teritoriul țării ce a aplicat ștampila (Romania, Ungaria, Serbia, Austria, Fiume etc.) și este puțin probabil ca aceste bancnote să fi fost ștampilate de cetățeni și să le pună la păstrare scopul fiind să scape cât mai repede de ele. Oricum eu aș fi precaut în vederea achiziționării unei UNC fiind multe falsuri.
Divide et impera