Cateva intrebari de la un incepator.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Rebeca
*
*

Cateva intrebari de la un incepator.

Mesaj de Rebeca »

Buna ziua tuturor!
Ma preocupa de mai multi ani acest hobby,insa nu pot spune ca in urma cu cateva luni cunosteam exact care sunt ,,normele'' de pastrare a monedelor(achizitionarea clasoarelor spre exemplu),in sensul ca aveam (si recunosc,am inca,dar nu pentru mult timp sper),un ,,ghiveci'',care era alcatuit fie din monede gasite pe strada,fie primite de la prieteni,pe care le tineam intr-o cutie.
As avea pentru inceput cateva intrebari de incepator,sper sa nu sune stupid,dar:
1.E obligatoriu ca monedele care nu au o vechime mai mare de 100 de ani si care nu sunt facute din argint sau aur sa fie tinute in clasoare?,eu ma gandeam sa le pun la birou in spatiul dintre blatul mesei si un geam pus deasupra.
2.Colecrioneaza cineva,si ar merita sa se colectioneze bancnote romanesti cu o valoatre mai mare ce 5 lei?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. :wink:
badin19

Re: Cateva intrebari de la un incepator.

Mesaj de badin19 »

Rebeca scrie:Buna ziua tuturor!
Ma preocupa de mai multi ani acest hobby,insa nu pot spune ca in urma cu cateva luni cunosteam exact care sunt ,,normele'' de pastrare a monedelor(achizitionarea clasoarelor spre exemplu),in sensul ca aveam (si recunosc,am inca,dar nu pentru mult timp sper),un ,,ghiveci'',care era alcatuit fie din monede gasite pe strada,fie primite de la prieteni,pe care le tineam intr-o cutie.
As avea pentru inceput cateva intrebari de incepator,sper sa nu sune stupid,dar:
1.E obligatoriu ca monedele care nu au o vechime mai mare de 100 de ani si care nu sunt facute din argint sau aur sa fie tinute in clasoare?,eu ma gandeam sa le pun la birou in spatiul dintre blatul mesei si un geam pus deasupra.
2.Colecrioneaza cineva,si ar merita sa se colectioneze bancnote romanesti cu o valoatre mai mare ce 5 lei?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. :wink:
bine ați venit pe forum!
1. cum doriți să păstrați acele monede este alegera dv.
2. bancnote românești colecționează multă lume printre care și eu. dar la ce valoare de 5 lei vă referiți? valoarea nominală înscrisă pe bancnotă? sau ce fel de valoare?
Divide et impera
Rebeca
*
*

Mesaj de Rebeca »

ma refer la valoarea inscrisa pe bancnota
badin19

Mesaj de badin19 »

păi de ce să nu colectionezi?? care este ideea?
Divide et impera
Rebeca
*
*

Mesaj de Rebeca »

M-am referit la bancnotele care sunt in circulatie in prezent.In legatura cu intrrebarea pe care am pus-o mai devreme,vroiam sa stiu cam pana la ce valoare merita sa se stranga,pentru ca e bine sa se pastreze piesele pentru viitor(cel putin asa consider),dar mi-e greu sa cred ca pastreaza cineva bancnote de 100,200 si 500 de lei,dar poate ma insel.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Daca aveti foarte multe, bine-nteles puteti pune deoparte cate un exemplar necirculat, este alegerea dvs. Eu unul as prefera sa cumpar cu banii aceia alte piese.
Rebeca scrie:1.E obligatoriu ca monedele care nu au o vechime mai mare de 100 de ani si care nu sunt facute din argint sau aur sa fie tinute in clasoare?,eu ma gandeam sa le pun la birou in spatiul dintre blatul mesei si un geam pus deasupra.
Nimic nu e obligatoriu, din nou, este alegerea dvs. cum le pastrati. Dar in cazul unor piese, pastrarea lor in conditii neadecvate, poate duce la deteriorarea serioasa a lor o data cu timpul.
badin19

Mesaj de badin19 »

Rebeca scrie:M-am referit la bancnotele care sunt in circulatie in prezent.In legatura cu intrrebarea pe care am pus-o mai devreme,vroiam sa stiu cam pana la ce valoare merita sa se stranga,pentru ca e bine sa se pastreze piesele pentru viitor(cel putin asa consider),dar mi-e greu sa cred ca pastreaza cineva bancnote de 100,200 si 500 de lei,dar poate ma insel.
da, acum am înteles ce ați vrut să spuneți. Dar cum a zis și dl Aldor de preferat ar fi ca de banii aceia adica 800 ron să faceți alte achiziții.
Divide et impera
sebii

Mesaj de sebii »

Rebeca scrie:M-am referit la bancnotele care sunt in circulatie in prezent.In legatura cu intrrebarea pe care am pus-o mai devreme,vroiam sa stiu cam pana la ce valoare merita sa se stranga,pentru ca e bine sa se pastreze piesele pentru viitor(cel putin asa consider),dar mi-e greu sa cred ca pastreaza cineva bancnote de 100,200 si 500 de lei,dar poate ma insel.
sunt destule persoane care colectioneaza si pasreaza astfel de bancnote in satre necirculata
andreka

Mesaj de andreka »

Eu am ajuns pana la bancnota de 200 ron ,inclusiv asta sa o pun in colectie...si voi face tot cei posibil sa o pun si pe cea de 500 ron anul asta...
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Rebeca
*
*

Mesaj de Rebeca »

Multumesc pentru ajutor.
Acum,as mai avea ceva de intrebat-bancnotele euro din hartie au fost sau nu scoase din circulatie?
badin19

Mesaj de badin19 »

Rebeca scrie:Multumesc pentru ajutor.
Acum,as mai avea ceva de intrebat-bancnotele euro din hartie au fost sau nu scoase din circulatie?
:lol: nu au fost scoase și din hârtie sunt toate, de plastic eu nu am văzut!
Divide et impera
Rebeca
*
*

Mesaj de Rebeca »

Prdon,gresala mea :oops: ,imi spusese cineva despre asa ceva odata,dar e posibil ca respectivul sa fi confundat cu altceva.
badin19

Mesaj de badin19 »

Rebeca scrie:Prdon,gresala mea :oops: ,imi spusese cineva despre asa ceva odata,dar e posibil ca respectivul sa fi confundat cu altceva.
sigur a făcut o confuzie.
Divide et impera
john23
nou in forum
nou in forum

Mesaj de john23 »

Buna ziua.
Am primit ieri codou din partea sotiei moneda aniversara "650 de ani de la întemeierea Mitropoliei Ţării Româneşti". Fara sa isi dea seama, sotia a desfact capsula si a atins moneda(fara sa o scoata din capsula); pe moneda a ramas amprenta unui deget.

Sunt interesat de doua lucruri:
1. daca este oportuna stergerea amprentei, si daca este cu ce anume ar trebui sa o sterg; moneda este din argint.

2. este vre'o problema faptul ca a fost desfacuta capsula?...oxidare, deteriorare in timp...

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ma tem ca am vesti proaste pentru dvs. Amprentele pe argint se pot scoate dar daca moneda e proof nu este indicat pentru ca nu va mai avea aceeasi calitate. Deci din pacate nu prea mai e nimic de facut. Scoaterea din capsula este nociva tocmai din aceasta cauza, posibilitatea ca moneda sa fie atinsa in orice fel (sau mai bine zis altfel decat cu manusi speciale).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns