rezolvare problema

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Boga

rezolvare problema

Mesaj de Boga »

Am si eu o problema, am vandut cuiva pe okazii o moneda si o bancnota, ambalate separat (amindoua in hartie si carton) si puse in acelasi plic, trimise prin posta (colet postal). Dupa cateva zile ma suna persoana respectiva si incepe cu amenintari "platesc 1000 euro niste baieti si iti sparg casa, v-am trimis banii si am primit un rahat" , i-am inchis telefonul ca nu aveam ce sa discut cu el ca era chiar enervant. Dupa cateva ore ma suna din nou de aceasta data calm si ma intreaba cum am ambalat moneda si bancnota, dupa ce i-am explicat mi-a spus ca in plic era doar bancnota fara moneda si ca probabil moneda a picat din plic ca acesta avea o mica gauta la un colt, nu era lipit bine din spusele dansului, eu din cate stiu l-am lipit foarte bine. Dansul acum imi cere sa impartim banii, nu vrea toata suma vrea sa o facem jumi-juma. As dori sa stiu ce ati face voi in locul meu ? Eu moneda nu mi-o mai recuperez, calificative are numai pozitive deci m-am gandit sa exclud o eventuala minciuna pentru a incerca sa ia si banii si moneda dansu.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Daca e vorba de Posta Romana, e clar, au si ei colectionari printre ei, mai ales din aia mai smecheri, care prefera sa cumpere monede din plicuri :lol: :lol: .
Dar ar trebui sa vorbiti si cu postasul poate si el are un pic de vina.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
Boga

Mesaj de Boga »

De vorbit nu prea am cu cine sa vorbesc, de recuperat moneda nici nu cred ca se mai pune problema...dar ce spuneti? sa dau jumatate din bani inapoi omului? sau sa ma gandesc ca a primit moneda si sa-mi iau banii ?
Dansu mi-a spus ca a desfacut coletul la posta (nu i-am trimis acasa ci "oficiu restant"), nu putea sa refuze coletul ? sau nu putea sa spuna acolo ca lipseste ceva din el ?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca mi s-ar fi intamplat cum ati spus dvs, avand in vedere si amenintarile din primul telefon n-as mai discuta cu persoana in cauza deloc si i-as interzice si accesul la licitatiile mele viitoare. Dar asta as face eu. Mai luati in considerare si ca nu aveti cum sa controlati ce spune.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Boga scrie:De vorbit nu prea am cu cine sa vorbesc, de recuperat moneda nici nu cred ca se mai pune problema...dar ce spuneti? sa dau jumatate din bani inapoi omului? sau sa ma gandesc ca a primit moneda si sa-mi iau banii ?
Dansu mi-a spus ca a desfacut coletul la posta (nu i-am trimis acasa ci "oficiu restant"), nu putea sa refuze coletul ? sau nu putea sa spuna acolo ca lipseste ceva din el ?
Poate sa refuze coletul din cate stiu eu in cazul trimiterilor restante. Se poate sa afirme ca lipseste ceva din el, numai in cazul in care era expediat cu valoare si exista atasat de plic o chitanta unde erau trecute obiectele care le contine, respectiv moneda si bancnota, in rest poate sa va acuze ca nu ati trimis si moneda sau dumneavoastra sa spuneti ca nu recunoaste ca a primit-o.

Cred ca dumneavoastra trebuie sa decideti ce veti face.
Boga

Mesaj de Boga »

Astept sa primesc banii momentan ca inca nu au ajuns, iar atunci cand ii primesc stiu ca eu decid ce fac...vreau doar sa stiu daca sunt eu un "tzepar" sau un raufacator sau o persoana rea daca nu accept sa fac bani jumate-jumate cu persoana respectiva...
cosmin_sm

Buna seara

Mesaj de cosmin_sm »

Dupa parerea mea, cred ca ar fi trebuit sa faceti mai bine coletul.Eu acum o saptamana am trimis la cineva pentru primadata o moneda pe care am pus-o intr-un servetel,iar sevetelul l-am lipit cu scotch de carton.In acest fel nu are cum sa se piarda moneda.Dumneavostra v-ar comveni sa platiti o moneda si sa primiti plicul gol?
Am scris acest mesaj pentru ca eu colectionez bancnote si am patit sa primesc un plic indoit si evident si bancnota indoita,pe care ac cumparat-o ca UNC.
miguelito

Mesaj de miguelito »

Acesta este motivul pentru care evit tranzactiile interurbane. Prefer sa ma intalnesc de fiecare data cu vanzatorul chiar si in alt oras. Cred ca amenintarile telefonice sunt un semn ca individul nu era ok, indiferent de numarul calificativelor sale.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
Boga

Re: Buna seara

Mesaj de Boga »

cosmin_sm scrie:Dupa parerea mea, cred ca ar fi trebuit sa faceti mai bine coletul.Eu acum o saptamana am trimis la cineva pentru primadata o moneda pe care am pus-o intr-un servetel,iar sevetelul l-am lipit cu scotch de carton.In acest fel nu are cum sa se piarda moneda.Dumneavostra v-ar comveni sa platiti o moneda si sa primiti plicul gol?
Am scris acest mesaj pentru ca eu colectionez bancnote si am patit sa primesc un plic indoit si evident si bancnota indoita,pe care ac cumparat-o ca UNC.
Am si scris metoda de ambalare mai sus daca cititi cu atentie.
Moneda era in servetel si in carton iar cartonul capsat, moneda nu avea cum sa cada din plic decat impreuna cu ambalajul...bancnota lafel invelita in coala A4 si carton de grosime considerabila, bancnota a primit-o in stare perfecta, dar moneda se pare, din spusele dansului, ca a cazut din plic (impreuna cu ambalajul sau)
cosmin_sm

Buna seara

Mesaj de cosmin_sm »

pai este ciudat sa fi cazut impreuna cu ambalajul,eu cred ca ceva este suspect.
Daca dvs.spuneti ca ati impachetat-o bine eu nu cred ca se putea pierde acea moneda printr-o mica gaura din plic.Eu zic ca nu aveti de ce sa va faceti probleme.
robusmarcel

raspuns

Mesaj de robusmarcel »

Limbajul folosit si amenintarea,precum si faptul ca a cerut jumatate din valoare,denota faptul ca acest individ minte,tupeul cu care va amenintaarata faptul a e un escroc
valentinian

Mesaj de valentinian »

cristoph scrie:
Boga scrie:De vorbit nu prea am cu cine sa vorbesc, de recuperat moneda nici nu cred ca se mai pune problema...dar ce spuneti? sa dau jumatate din bani inapoi omului? sau sa ma gandesc ca a primit moneda si sa-mi iau banii ?
Poate sa refuze coletul din cate stiu eu in cazul trimiterilor restante. Se poate sa afirme ca lipseste ceva din el, numai in cazul in care era expediat cu valoare si exista atasat de plic o chitanta unde erau trecute obiectele care le contine, respectiv moneda si bancnota, in rest poate sa va acuze ca nu ati trimis si moneda sau dumneavoastra sa spuneti ca nu recunoaste ca a primit-o.

Cred ca dumneavoastra trebuie sa decideti ce veti face.
Absolut pe orice trimitere cu valoare sau fara , apare scrisa greutatea la momentul intocmirii . Cand aveti suspiciuni rugati oficianta sa cantareasca de fata cu dv scrisoarea si sa verifice daca aceasta corespunde cu cea inscrisa initial .Chiar saptamana aceasta am primit un plic cu mai multe monede si era deja desfacut desi fusese lipit si cu scotch pe margine . Am verificat si era la miligram exact cum scria si s-a dovedit acasa ca erau toate monedele. Normal vina este a expeditorului in opinia mea ,mai ales la monede si/sau bancnote .
Ce tie nu-ti place altuia nu-i face cred ca e zicala potrivita cand e de trimis ceva numismatic prin posta. Eu mi-am luat cartoane pentru trimiteri din acestea si cu atentie sporita nu am avut nici o problema pana acum .
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Scrie răspuns