Din cate cunosc eu, atata timp cat dai referinta unui text sau a unei imagini este perfect legal chiar si fara acordul proprietarului. Probabil ca doar daca imaginile nu sunt facute public initial ar fi necesar un eventual acord al proprietarului.marcus aurelius scrie:Foarte simpla rezolvarea la aceasta problema. Toti cei ce upload-am poze pe acest site, trebuie sa cadem de acord ca pe pozele care le postam sa apara sigla acestui forum, respectiv transylvanian-numismatic forum la fel ca si pozele din albumul numismatic. Acest lucru cred ca dl. Aldor poate sa-l rezolve. Ar exista un mic amendament. Pozele nu pot fi publicate fara acordul in scris al proprietarului de drept.
Acesta este un punct de vedere, insa atunci cand este oferita spre vanzare o piesa a carei imagine pentru exemplificare este alta decat cea reala atunci avem de a face cu ceea ce poate fi numit inselaciune.stfp scrie:Va mai ofer un punct de vedere in totala contradictie cu ce s-a scris mai sus: De ce nu va ganditi sa oferiti imaginile pe care le produceti (scanari sau fotografii de monede si bancnote, sa zicem) tuturor sa faca ce vor cu ele, nemazgalite cu scrisuri, logo-uri sau alte asemenea?
S-a mentionat mai sus 'munca' (in sensul de efort) celor care genereaza aceste imagini. Sa fim seriosi, cat iti ia sa faci o poza sau un scan? 30 de secunde? 1 minut? Si in plus ganditi-va la cate imagini facute de altii va uitati in fiecare zi cand va dati pe net (nu numai in acest forum, ci peste tot) - zeci, daca nu chiar sute? Autorii acestor imagini au avut vreo pretentie sa fie remarcati in vreun fel? V-au cerut ceva?
Pentru a nu fi banuit ca vorbesc asa teoretic, ca sa ma aflu in treaba, vreau sa mentionez ca am pe site-urile personale circa 15,000 de poze (din diverse domenii - nelegate de monede sau bancnote) care sunt oferite tuturor fara nici o restrictie, la dimensiunile originale si fara vreun scris sau watermark sau ceva similar - si asa au fost inca de la inceput, din vara lui 2003. Nu am regretat niciodata aceasta alegere si de fiecare data cand imi regasesc vreo poza in ziare, prin stiri pe web, bloguri samd. nu pot decat sa ma bucur.