Atentie!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
picard

Atentie!

Mesaj de picard »

Renutati la detectoarele de metale (oricum sunt ilegale).

Dormiti bine toata ziua, la lasarea serii inarmati-va cu un binoclu. E noaptea cand joaca flacari deasupra comorilor. Aveti grija ca sunt unele blestemate; sunt puse in oale de pamant cu un lant legat de urechi. Ele se plimba pe lant si fug din locul in care sapati!

Oricum succes! :D
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
NeKHBeT

Re: Atentie!

Mesaj de NeKHBeT »

picard scrie:Renutati la detectoarele de metale (oricum sunt ilegale).

Dormiti bine toata ziua, la lasarea serii inarmati-va cu un binoclu. E noaptea cand joaca flacari deasupra comorilor. Aveti grija ca sunt unele blestemate; sunt puse in oale de pamant cu un lant legat de urechi. Ele se plimba pe lant si fug din locul in care sapati!

Oricum succes! :D
Nu sunt ilegale detectoarele de metale :)
Ce e ilegal e folosirea unui detector fara autorizatie de la Politie.
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
amonra

Mesaj de amonra »

Eu sincer n-am stiut in ce context sa iau postul de mai sus :
beletristica, blestem, sfat, indemn, sarcasm ... ?

Presupun ca am ratat ceva pe forum, caci pur si simplu nu se leaga cu nimic.
Pecunia non olet.
Metal Hammer

Re: Atentie!

Mesaj de Metal Hammer »

picard scrie: E noaptea cand joaca flacari deasupra comorilor.
din cate stiu asta e un mit urban,se spune ca in timpul cutremurelor monedele ingropate in pamant toate la un loc intr-un vas se freca intre ele si fac scantei dand foc vegetatiei de deasupra
Orice lucru bun in viata este ilegal,imoral sau ingrasa
KLARK

Mesaj de KLARK »

Din cate stiu, aurul in contact cu umezeala se oxideaza, si astfel se degaja niste gaze care noaptea au aspectul unei flacari violet!
banivechi

Mesaj de banivechi »

KLARK scrie:Din cate stiu, aurul in contact cu umezeala se oxideaza, si astfel se degaja niste gaze care noaptea au aspectul unei flacari violet!
"Monoxidul de aur arde cu flacara violet. Dioxidul de aur e exploziv si daca fulgerul loveste comoara, aceasta explodeaza si monedele sint imprastiate in aer.
Trioxidul de aur e radioactiv, dar asta apare doar in contactul aurului cu apa grea, deci nu e pericol."
Hai dom'le sa fim seriosi, aurul nu oxideaza!
picard

Mesaj de picard »

Vad ca s-au facut mai mult glume pe seama topicului acesta.
Ce e drept era si o nuanta de umor in postarea mea.

Am facut-o pentru ca urma Sfantul Gheorghe povestile bunicilor spuneau ca asa se intampla in nopatea aceasta. (Pentru mine era ceva frumos, mi-ar fi placut sa fie asa, era la fel ca Mos Craciun; crezi in el pentru ca iti place chiar daca stii ca nu are cum cum ti se spune :D )

Ma gandeam ca si altii stiu asemenea povesti; poate cineva stie si dece era legat de Sfantul Gheorghe povestea asta. Era clar ca flacarile aveau ceva magic si nimic de a face cu chimia aurului.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Chestiile cu oxidarea aurului sunt total gresite, aurul nu are obiceiuri din acestea, in natura este atacat doar biologic de anumite bacterii, dar cu totul superficial.

Din cate am mai citit si eu, chestia cu flacarile verzui noaptea este totusi adevarata si posibila, dar se aplica cimitirelor vechi sau zonelor unde au fost ingropate cadavre (indiferent daca umane sau animale). Se pare ca in conditii mai speciale prin descompunerea bacteriana a cadavrelor (sau a altor materii organice aflate in cantitate mare) rezulta un gaz numit fosfina (PH3 - hidrogen fosforat), amestecat cu alte combinatii cum ar fi difosfina (P2H4) care ii dau un miros foarte neplacut, ca de usturoi sau de peşte putrezit. Acest amestec gazos este mai greu ca aerul si se poate concentra in crapaturi din sol. Din cauza difosfinei amestecul gazos se poate autoaprinde in aer, caz in care arde cu flacara verzuie si fum alb (de pentoxid de fosfor).

Cert e ca flacarile exista, si putem sa credem linistiti ca ele indica locul comorilor ingropate :P Intrebarea e cine se apucă primul de sapat?! :lol:
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Mircea

Mesaj de Mircea »

:lol: :lol: :lol:
amonra

Mesaj de amonra »

Am luat si eu firul povestilor cu valvatai in jurul ulcelelor cu monede de aur insa nimic din ce am gasit nu prea e suportat stiintific ( sau coerent ). Articolele jurnalistice pe subiect sunt de toata jena.

In nu stiu ce articol online am citit acum cativa ani niste pseudo intamplari relativ la aurul dacic din Orastie si "blestemul" lui. In final, autorul incerca sa induca ideea unei societati secrete de preoti daci care-i vaneaza pe cautatori ( Codul lui DaVinci reloaded ). buhuhu

Cred ca daca eram englezi , deja aveam 3-4 teste ale diverselor asociatii antice cu diverse metale si genuri de monede, care sa confirme sau sa infirme flacarile violet :P.
Insa aici e Romania, unde legenda se impleteste cu realitatea si unde nimeni nu vrea sa rupa pisica in doua.
O demistificare a problemei ar fi necesara, inclusiv pentru necolectionari.
Pecunia non olet.
picard

Mesaj de picard »

Eu nu cautam explicatii stiintifice pentru ca nu cred in existenta flacarilor;
ma interesa sa stiu explicatia magica si cum s-a legat povestea asta de ziua Santului Gheorghe.
amonra

Mesaj de amonra »

Pai e simplu : mai intai au existat flacarile si apoi s-au atasat sarbatorii de Sf Gheorghe.
Credintele asemanatoare adera una la alta sau se amesteca.

Vad ca tot ce tine de noaptea Sf Gheorghe e in principal negativ, deci si banii ingropati ( care mai toti sunt blestemati ) au gasit o "supapa" in acea noapte.
Pecunia non olet.
Scrie răspuns