Cum pot vinde o moneda scumpa in strainatate prin licitatie?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
pandispan
nou in forum
nou in forum

Cum pot vinde o moneda scumpa in strainatate prin licitatie?

Mesaj de pandispan »

Buna ziua.

Pe scurt :Am o moneda (americana) a carei valoare depaseste o anumita suma (10.000eur).

As vrea sa o vand pe internet prin intermediul casei de licitatii din germania. (kuenker)

Planul este sa ma deplasez cu ea personal acolo, unde sa o predau unui agent de-al lor. Au spus ca in urma vanzarii ei, voi obtine probabil aceasta suma care poate depasi 10.000 eur. Banii (din ce m-au anuntat ei in urma unei discutii preliminare pe net) vor fi disponibili fie sub forma de cec, fie vor putea fi virati intr-un cont bancar.

Ce ma sfatuiti pentru a putea primi banii fara multe valuri si mai ales fara multe intrebari din partea statului ? Moneda nu este romaneasca, este proprieteate personala, dar as vrea sa tin tranzactia discreta. Exista vreo banca unde un transfer de acest gen sa se poata face fara complicatii?

Va multumesc mult.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

In primul rand eu zic sa va asigurati ca moneda este originala, altfel riscati sa va faceti de ras la Kuenker. Sunt tare multe falsuri la monedele americane. Apoi va trebui sa obtineti o autorizatie pentru export de la cei de la patrimoniu. Nu ma intrebati ce legatura are o moneda americana cu patrimoniul romanesc, asta este legea, si daca duceti moneda in strainatate, fara certificatul respectiv, din cate stiu comiteti o infractiune.
Scrie răspuns