moneda americana

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Andre_ro
nou in forum
nou in forum

moneda americana

Mesaj de Andre_ro »

buna ziua.am vazut pe un site pe care nu mi-l mai amintesc din pacate o moneda interesanta din mai multe puncte de vedere insa nu stiu daca este originala si cam cat valoreaza. M-ati putea ajuta?este vorba despre o moneda de argint americana 1878 cu un diametru foarte mare de aproximativ 90mm .pe una dintre fete este vulturul american deasupra caruia sta scris ''IN GOD WE TRUST''.iar pe langa vultur ''United States of America'' si ''1 LB. PURE SILVER''.pe cealalta fata este chipul acoperit al unei femei.deasupra ei este scris ''E PLURIBUS UNUM'' iar sub, anul 1878.mentionez ca din cate am vazut din descrierea siteului, marginile monedei sunt zimtate cu exceptia a 2 portiuni reduse. pe una dintre aceste portiuni este scris un cod din 4 cifre,iar pe cealalta scrie 1 pound troy.
claus

Mesaj de claus »

Din pacate nu stiu cat ajutor puteti primi fara o imagine. Ce e cert e ca nu e moneda, nefiind batuta de US Mint si neavand deci putere circulatorie.
Cel mai probabil e vorba de o piesa bullion, daca e argint face pretul argintului (cam 29 USD/uncie) plus o prima de 15-20%. Exista insa si o sumedenie de falsuri, caz in care nu valoreaza mai nimic. Poate reusiti sa gasiti totusi linkul.

Editare ulterioara: am gasit acest link http://cgi.ebay.com/1878-1-POUND-SILVER ... 4aa73cda40
Scrie răspuns