Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
-
Raskolnikov21

george_s321 scrie:As dori o parere de la colegii cu mai multa experienta, legata de gradarea urmatoarei monede.Precizez ca mai are putin luciu de batere.
Moneda dvs este XF ++ aproape AU, si este varianta REGE cu G-ul lat.
Dati-mi de stire daca va deranjeaja ceva in colectie
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Nu, este varianta REGE cu G ingust. Eu i-as zice XF/XF+, dar oricum, o stare rara la varianta aceasta.Mateiciuc scrie:george_s321 scrie:As dori o parere de la colegii cu mai multa experienta, legata de gradarea urmatoarei monede.Precizez ca mai are putin luciu de batere.
Moneda dvs este XF ++ aproape AU, si este varianta REGE cu G-ul lat.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Proba 50 bani 1960 , 5 bani 1958 , 1 si 2 lei 1952 mah ...ma indoiesc sa incapa pe mana unui necunoscator asemenea piese, dat totul e posibil, la fel cum e foarte posibil, chiar daca unii se indoiesc ca pana si banalele monede RPR sunt rare in UNC si si mai rare in TOP UNC si COSTA !!! Cine se astepta sa cumpere de exemplu un 10 bani 1952 TOP cu cativa euro se inseala, tare. E valabil si pentru multe din monedele 40 - 47, cautati de exemplu comuna 100 lei 43 sau 44 si sa vedem in cat timp o gasiti in TOP si cat costa.iason scrie:Vazand ca unii colegi au dat de parere referitor la raritate unor monede RPR din cauza starii de conservare a lor,am gasit ocazia sa va intreb de cateva monede(la care recunosc ca nu ma pricep) uitate intr-un clasor mai vechi.Am reusit sa scanez cateva din ele,deorece nu am avut aparatul foto indemana si din pacate la mai multe nu se poate observa luciul lor.
5 lei 1881 a colegului George eu o vad peste XF dar pozele sunt clar in defavoarea monedei , cred ca este mult mai frumoasa decat in poze
- Fişiere ataşate
-
- 1954 r.jpg (130.41 KiB) Vizualizat de 10471 ori
-
- 1954 a.jpg (201.33 KiB) Vizualizat de 10471 ori
-
- 1950 5 Lei r.jpg (202.33 KiB) Vizualizat de 10471 ori
-
- 1950 5 Lei a.jpg (188.56 KiB) Vizualizat de 10471 ori
-
george_s321

Aveti intru totu dreptate domnule Ovidiu.Moneda arata mai bine in mana si monedele in Top sunt scumpe.Mai mult e greu sa le gasesti in aceste stari. Pentru cine este curios 20 bani 1906 luam anul trecut pe vremea asta cand incepusem sa colectionez cu 2 ron iar cel din poza a costat 400 ron.As fi incantat sa gasesc si unul fara J la acesti bani.Vara trecuta ma bucuram pentru un 50 bani 1956 la 4 ron gasit intr-un castron la Sutu cu "totul la 4 ron".Astazi am achizitionat 50 bani 1955 si 1956 la cu totul alti bani pentru ca ce conteaza mai mult este calitatea,lucru pe care l-am invatat(si le multumesc) si cu ajutorul unor colegi de forum.
- Fişiere ataşate
-
- DSC02346.JPG (151.27 KiB) Vizualizat de 10387 ori
La inceput majoritatea probabil am mers pe ideea " cantitate si nu calitate " , la fel si eu, dar dupa o perioada am preferat sa iau o moneda scumpa dar de calitate in loc de 10 in stari slabe. Desigur ma refer la monede mai mult sau mai putin comune nu la piese gen 5 lei 1885 pe care il am intr-un VF bunisor si cred ca ma voi multumi muuult timp cu el 
Un 20 bani 1906 Bruxelles cu 400 ron in aceeasi calitate ca Hamburgul pe care l-ati postat .. hmmm ma indoiesc sa gasiti, dar va urez succes! Eu caut de ceva timp si as fi dispus sa dau mai mult dar nu gasesc.....
Un 20 bani 1906 Bruxelles cu 400 ron in aceeasi calitate ca Hamburgul pe care l-ati postat .. hmmm ma indoiesc sa gasiti, dar va urez succes! Eu caut de ceva timp si as fi dispus sa dau mai mult dar nu gasesc.....
-
george_s321

Si eu as da un pic mai mult de 400 Ron pentru 20 bani 1906 Bruxelles-UNC. Oricum preturile sunt discutabile.Conteaza de unde isi face fiecare cumparaturile.Ebay,Kunker etc sunt un capat de drum in ce priveste pretul monedelor.Unii stabilesc pretul maxim pe care il vad ei,mai adauga 25% sa aiba de unde lasa,asa ca sunt putine monede bune la preturi ok.De fapt sunt putine monede deosebite oricum.Eu nu am cumparat niciodata de pe ebay sau Kunker si nici nu am de gand sa o fac. Recent am luat un 2 lei 1881 frumusel.Daca moneda ar fi fost pe ebay probabil pretul ar fi fost ceva mai mare(cred) decat am dat eu pe ea si nu mi-as fi permis sa o iau.Valabil si pentru alte monede bune pe care le-am luat.
- Fişiere ataşate
-
- DSC02377.JPG (149.18 KiB) Vizualizat de 10257 ori
-
- DSC02380.JPG (150.21 KiB) Vizualizat de 10257 ori
capa scrie:Cred ca pozele acestea dezavantajeaza un pic piesa dumneavoastra. Cat luciu de batere mai are?andrukb scrie:Un 20 bani 1906 fara J frumusel:
Se vad zgarieturi fine si ca moneda a fost curatata. Intradevar daca poza ar fi mai mica ar ascunde aceste zgarieturi,
dar luciul nu are de unde sa-l mai scoata la vedere.
-
il-collezionista
- **

Re: Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
Bună ziua ! Propun o nouă monedă pentru gradare.
- Fişiere ataşate
-
- 50 bani 1894 I.jpg (339.9 KiB) Vizualizat de 10099 ori
-
- 50 bani 1894 II.jpg (317.67 KiB) Vizualizat de 10099 ori
Mike scrie:Daca micsorati poza la 20 de bani se observa mai bine luciu de batere, cred ca e undeva la 20-30%.
Nu inteleg de unde atata luciu de monetarie!? eu vad doar acel luciu strident nascut dupa o frecare cu carpa.
Chiar il rog amabil pe domnul anrukb sa posteze o imagine in care sa se vada luciu de monetarie (daca chiar exista).
edited later;
Da, frumusica moneda de 50 bani 1894 a colegului il-collezionista.
Apropo! stiam ca colectionati doar bancnote...
ma faceti sa cred ca ''boala'' s-a extins
Preturile sunt discutabile intradevar, si fiecare plateste cat crede pe o moneda si in functie de cat si-o doreste in colectie. Personal cumpar mult de pe ebay si in timp am luat multe monede bune la preturi acceptabile. S-a intamplat sa si platesc o moneda mai mult decat face doar pentru faptul ca mi-o doream in colectie si fara pareri de rau, cum am spus pentru fiecare o moneda face atat cat este dispus sa ofere pentru a si-o adjudeca. La Kuenker am vazut la fel, monede bune vandute la preturi si mai bune, cum ar fi acest 5 lei 1883 postat mai jos, dar si monede "mici" cum ar fi 1 ban 1900 vandut cu 100 euro ...george_s321 scrie:Oricum preturile sunt discutabile.Conteaza de unde isi face fiecare cumparaturile.Ebay,Kunker etc sunt un capat de drum in ce priveste pretul monedelor.Unii stabilesc pretul maxim pe care il vad ei,mai adauga 25% sa aiba de unde lasa,asa ca sunt putine monede bune la preturi ok.De fapt sunt putine monede deosebite oricum.Eu nu am cumparat niciodata de pe ebay sau Kunker si nici nu am de gand sa o fac. Recent am luat un 2 lei 1881 frumusel.Daca moneda ar fi fost pe ebay probabil pretul ar fi fost ceva mai mare(cred) decat am dat eu pe ea si nu mi-as fi permis sa o iau.Valabil si pentru alte monede bune pe care le-am luat.
In cazul monedei de 2 lei 1881 postata .. ce sa zic ? depinde cat ati dat pe ea, in cazul ei o diferenta de 20, 30 euro sa spunem este nesimnificativa tinand cont de conservarea monedei, dar daca ati luat-o la un pret de "criza" opt doar sa va felicit ! Oricum frumoasa si de colectie si personal cred ca pretul nici nu mai conteaza atata timp cat dumneavoastra cand o tineti in mana aveti zambetul pe buze
- Fişiere ataşate
-
- 1883 B 5 Lei.jpg (44.3 KiB) Vizualizat de 10055 ori
-
- 1883 B 5 Lei - Copia.jpg (48.83 KiB) Vizualizat de 10055 ori
-
george_s321

Moneda a trecut prin 2 maini inainte sa o iau eu cu 200 euro.Cine a luat-o inaintea mea platise pe ea mult mai putin.Cineva interesat de moneda mi-a oferit 300.Daca eu o dau cu 300,probabil ajunge pe ebay cu 500 euro.De asta spuneam ca monedele ajung acolo cu preturi mari.Nu cred ca moneda ar ajunge pe ebay cu 220-230 euro sa o iau eu la acesti bani.Singurul 1 leu 85 care arata cat de cat bine era pe ebay la 700 si nu era exceptional deloc.Eu prefer sa iau monedele fara sa treaca prin prea multe maine si prea multe "adaosuri".1 leu 85 xf/aunc ar fi pe ebay sau kunker la mai mult de 1000 euro si ar depasi posibilitatile mele. Sigur ca apar si monede deosebite pe kunker dar licitezi intotdeauna impotriva unor experti in domeniu asa ca nu te poti astepta sa iei o moneda de exceptie la un pret mic.Frumos oricum 5 lei 83 si daca a fost intre 200-300 euro m-ar fi interesat.Peste 300 nu.