Va Rog!Am nevoie de ceva sfaturi.
Va Rog!Am nevoie de ceva sfaturi.
Salut,ma numesc Valentin si sunt nou la voi pe forum,si imi cer scuze anticipat daca am postat in sectiunea nepotrivita.
Sa incepem,am descoperit in casa o colectie impresionanta de monede si bancnote nici una dintre ele mai noua de 1950,tin sa precizez ca nu am avut timp sa ma uit la toate dar sigur sunt foarte multe si mai vechi,provenind din foarte multe tari.Monedele sunt pastrate in doi saci cam de 40cm inaltime,apartinand bancii Philadelphia U.S.A. iar bancnotele putin cam sifonate dar si acelea destul de vechi.O sa-mi fac timp si o sa revin si cu niste poze sa va arat.Acum eu va intreb daca va arat poze si va dau datele exacte se poate estima un pret pentru toata colectia?Sau cum trebuie sa procedez,sa intru pe o licitatie ceva?pe mine nu prea ma pasioneaza numismatica,dar stiu ca sunt multi altii care probabil se vor bucura de ea.
Sa incepem,am descoperit in casa o colectie impresionanta de monede si bancnote nici una dintre ele mai noua de 1950,tin sa precizez ca nu am avut timp sa ma uit la toate dar sigur sunt foarte multe si mai vechi,provenind din foarte multe tari.Monedele sunt pastrate in doi saci cam de 40cm inaltime,apartinand bancii Philadelphia U.S.A. iar bancnotele putin cam sifonate dar si acelea destul de vechi.O sa-mi fac timp si o sa revin si cu niste poze sa va arat.Acum eu va intreb daca va arat poze si va dau datele exacte se poate estima un pret pentru toata colectia?Sau cum trebuie sa procedez,sa intru pe o licitatie ceva?pe mine nu prea ma pasioneaza numismatica,dar stiu ca sunt multi altii care probabil se vor bucura de ea.
Re: Va Rog!Am nevoie de ceva sfaturi.
Domnule EklundEklund scrie:Salut,ma numesc Valentin si sunt nou la voi pe forum,si imi cer scuze anticipat daca am postat in sectiunea nepotrivita.
Aveti un mesaj privat
Verificati casuta de mesaje( sus langa profil)
Re: Va Rog!Am nevoie de ceva sfaturi.
Eklund scrie:Salut,ma numesc Valentin si sunt nou la voi pe forum,si imi cer scuze anticipat daca am postat in sectiunea nepotrivita.
Domnule Valentin, v-am trimis mesaj privat.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Acestea sunt putini mai noi,dar stiu sigur ca printe ele sunt foarte multe vechi,dar dupa cum spuneam imi va lua ceva vreme sa le pot verifica pe toate,am sa va tin la curent cu poze noi.Inca ceva,momentan nu o sa pot vinde nimic datorita faptului ca nu stiu nimic despre ele,iar in al 2-lea rand nu ma aflu in tara.
- Fişiere ataşate
-
- O sa vin cu ceva poze mai bune,facute pe ambele parti,numa ca acum nu am foarte mult timp la dispozitie.
- SAM_0322.jpg (43.18 KiB) Vizualizat de 14327 ori
scuzati-mi cinismul dar pot valora 100 de ron si 100.000 de dolari.
oricum daca vreti sa valorificati descoperirea va sfatuiesc sa apelati la un prieten/ cunostinta cu cunostiinte bune de numismatica.
oricum la un volum mare de monede si bancnote poate dura luni de zile pana reuseste cineva sa evalueze corect.
e adevarat ca un cunoscator ii are nevoie cateva minute ca sa isi dea seama daca e o colectie valoroasa. Din pozele postate se pare ca nu sunt chestii deosebite.
oricum daca vreti sa valorificati descoperirea va sfatuiesc sa apelati la un prieten/ cunostinta cu cunostiinte bune de numismatica.
oricum la un volum mare de monede si bancnote poate dura luni de zile pana reuseste cineva sa evalueze corect.
e adevarat ca un cunoscator ii are nevoie cateva minute ca sa isi dea seama daca e o colectie valoroasa. Din pozele postate se pare ca nu sunt chestii deosebite.
jones2m scrie:. Din pozele postate se pare ca nu sunt chestii deosebite.
Daca nu gresesc prima piesa este din argint, cred ca este urmatoarea moneda/medalie http://www.ebay.it/itm/Mexico-25-Pesos- ... 3a67f2efb9 daca este moneda din link-ul postat de mine......incepe sa fie interesanta colectia dvs. Postati poze mai clare daca aveti posibilitatea
- Fişiere ataşate
-
- 25 Pesos Silver Olimpiada 1968.jpg (61.32 KiB) Vizualizat de 14256 ori
Ultima oară modificat 23 Mar 2012, 20:34 de către Mateiciuc, modificat 1 dată în total.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
De maine incep sa caut ce si cum,o sa dureze foarte mult avand in vedere ca sunt 9 kg de maruntis si peste 200 bancnote.Eu am pozat ce mi-a iesit prima data la mana,dar am vazut yeni japonezi,ruble,marci printre ele si nu sunt inca sigur dar banuiesc ca si ceva argint din cate am observat.Multe din ele sunt cam greu de descifrat deoarece scrie in greaca,japoneza,rusa,plus ca la unele nu scrie anul decat valoarea.Sunt si ceva lei de prin 1950,1060 dar sunt bancnote.
Da,este vorba de aceeasi moneda,iar printre ele am gasit mai multe de aceeasi culoare si acelasi material,deci posibil sa fie argint,nu sunt inca sigurMateiciuc scrie:Daca nu gresesc prima piesa este din argint, cred ca este urmatoarea moneda/medalie http://www.ebay.it/itm/Mexico-25-Pesos- ... 3a67f2efb9 daca este moneda din link-ul postat de mine......incepe sa fie interesanta colectia dvs. Postati poze mai clare daca aveti posibilitatea
Alte poze,scuze pentru fundal dar alta modalitate nu am gasit ca sa se vada ceva pe ele,e deja intuneric si la lumina artificiala e cam greu.
- Fişiere ataşate
-
- 1921
- SAM_0346.JPG (41.78 KiB) Vizualizat de 14225 ori
-
- SAM_0345.JPG (43.56 KiB) Vizualizat de 14225 ori
-
- SAM_0349.JPG (48.77 KiB) Vizualizat de 14225 ori
-
- SAM_0350.JPG (47.56 KiB) Vizualizat de 14225 ori
Nu intotdeauna monedele vechi sunt rare si scumpe. Ca sa nu va pierdeti timpul, faceti ce v-am sugerat intr-un mesaj anterior, adica incercati sa fotografiati (la lumina naturala) cate 10-20 de monede la un loc. Mai apoi putem vorbi de fotografii infividuale pentru monedele interesante. Si sacii aceia de care vorbeati ar putea sa fie cautati de unii colectionari.