Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Detaliile sunt de aUnc. Dar nu imi dau seama de luciu.Mateiciuc scrie:Ce parere aveti despre urmatoarea moneda? dupa parerea dvs se incadreaza la aUNC?
Parca ar avea o patina destul de groasa? Puteti pune o poza si cu cealalta parte?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
capa scrie:
Detaliile sunt de aUnc. Dar nu imi dau seama de luciu.
Parca ar avea o patina destul de groasa? Puteti pune o poza si cu cealalta parte?
Din pacate nici eu nu-mi dau seama daca moneda are luciu, vanzatorul a descris-o ca fiind aUNC
...dar asta ramane de vazut cand am sa am moneda in mana
Mai jos aveti atasat si reversul monedei.
- Fişiere ataşate
-
- 1 Leu 1874 aUNC rv - Copia1.jpg (135.64 KiB) Vizualizat de 11306 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
thebluelion

http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-2-Lei-1 ... 53ef8b6170
Daca si asta e MS63, inseamna ca toti avem prin colectii numai de la MS65 in sus...
Stiam ca cei de la PCGS sunt mai stricti, dar si lor cand le "scapa" ceva....
Daca si asta e MS63, inseamna ca toti avem prin colectii numai de la MS65 in sus...
- Fişiere ataşate
-
- 60163.jpg (156.01 KiB) Vizualizat de 11251 ori
-
- 60263.jpg (145.88 KiB) Vizualizat de 11251 ori
De acord cu dumneavoastra.thebluelion scrie:http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-2-Lei-1 ... 53ef8b6170
Daca imi permiteti o gluma: probabil ca de la VF-35 pana la MS-63 au gradat 'Rainbow Toning'-ul.
Mai serios vorbind, cred ca WAG e un client important pentru PCGS... Poate si asta a contat.
-
thebluelion

Bineinteles ca va permit glume, doar sunt pe seama celor de la PCGScapa scrie:De acord cu dumneavoastra.
Daca imi permiteti o gluma: probabil ca de la VF-35 pana la MS-63 au gradat 'Rainbow Toning'-ul.
Mai serios vorbind, cred ca WAG e un client important pentru PCGS... Poate si asta a contat.
Sunt convins ca a contat faptul ca sellerul gradeaza sute/mii de monede la ei, dar si-au dat singuri foc la palarie cu gradarea asta.
-
george_s321

Nu stiu cat a contat sau nu faptul ca e un "mare" dealer sau daca moneda a fost trimisa la gradat de dansul ( posibil sa nu vazand ca slab-ul este cel vechi ) stiu doar ca am cumparat de la dansul o moneda descrisa ca fiind Vorzuglich - Stempelglanz iar dansa in realitate era cam foarte curatata... detaliu omis din descrierea monedei. Si nu sunt singurul care am patit-o cu respectivul.capa scrie:Mai serios vorbind, cred ca WAG e un client important pentru PCGS... Poate si asta a contat.
Care ar fi gradul acestei monede ca sa ne dam cu parerea? Din imagini eu o vad AU ca si detalii iar ca si camp... maxim XF.alexbv scrie:ce parere aveti despre gradul acestei piese?
Mie mi s-a intamplat asta la Heritage, am cumparat ceva descris ca fiind 'Lustrous Unc. No return lot.' si in realitate fusese refuzata la gradare de NGC pentru ca era lacuita, iar pe dedesuptul lacului era plina de hairlines...ovidiu^ scrie:Nu stiu cat a contat sau nu faptul ca e un "mare" dealer sau daca moneda a fost trimisa la gradat de dansul ( posibil sa nu vazand ca slab-ul este cel vechi ) stiu doar ca am cumparat de la dansul o moneda descrisa ca fiind Vorzuglich - Stempelglanz iar dansa in realitate era cam foarte curatata... detaliu omis din descrierea monedei. Si nu sunt singurul care am patit-o cu respectivul.capa scrie:Mai serios vorbind, cred ca WAG e un client important pentru PCGS... Poate si asta a contat.
Gradul piesei este mare. NGC MS-6x cu siguranta. Pozele sunt defazorizante, se vad toate imperfectiunile. Posibl ca din alt unghi sa fi aratat plina de luciu si fara nici un contact.ovidiu^ scrie:Care ar fi gradul acestei monede ca sa ne dam cu parerea? Din imagini eu o vad AU ca si detalii iar ca si camp... maxim XF.alexbv scrie:ce parere aveti despre gradul acestei piese?
De acord ca se mai si exagereaza in acordarea gradelor dar de acolo si pana la a spune ca moneda are camp de XF e cale lunga.Si nici chiar cu detaliile aUNC nu prea sunt de acord pentru ca nu inteleg de ce.La asa un grad de marire tot ceea ce vedeti dvs pe monitor nu se poate vedea nici chiar cu o lupa 4x.Parerea mea.
Oricum, ca idee, moneda este MS63.
Oricum, ca idee, moneda este MS63.
-
george_s321

Moneda are un relief frumos,mult peste XF,dar si clar sub UNC.Sunt mici semne de uzura la draperie,ureche si tampla.Daca are si luciu original e o moneda buna. Gradul insa nu si-l merita.Un MS63 e moneda mea zic eu.Nu pot face poze la fel de mari dar are contacte mai putine si uzura mai putina cu siguranta.
- Fişiere ataşate
-
- DSC01996.JPG (146.53 KiB) Vizualizat de 10982 ori
-
- DSC01992.JPG (145.69 KiB) Vizualizat de 10982 ori