Daca puteti sa imi dați nr. de fax sau o adresa de e-mail pentru a trimite aceste documente v-as fi recunoscator ! MultumescMateiciuc scrie:Va pot spune din propria experienta ca si un utilizator cu 0 feedback poate vinde fara sa aiba limite la vanzari pe site-ul ebay. Dar trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:
In primul rand trebuie sa aveti deschis un cont paypal si acesta sa fie colegat cu contul ebay. Pentru a deschide un cont paypal trebuie sa aveti o carte de credit intestata pe numele dvs. Dupa ce va inregistrati la paypal, va vor lua suma de 1/2 euro de pe card (dupa ce deveniti utilizator verificat suma va fi inapoiata in contul dvs). In extrasul de pe cartea de credit va aparea 4/5 numere care trebuie sa le atasati la contul dvs paypal si primul pas este facut.
Dar pentru a putea vinde fara sa aveti restrictii pe site-ul ebay com,dr,fr,uk.. si fara limita impusa de ebay mai trebuiesc atasate la contul paypal si urmatoarele documente: carte de identitate, datele unui cont bancar (IBAN), o factura de la curent/gaz/telefon/internet intestata pe numele dvs. (dovada ca locuiti la adresa cu care v-ati inregistrat). Toate aceste documente pot fi atasate direct la contul paypal, nu mai retin exact in ce format sunt acceptate. Daca nu reusiti sa le trimiteti direct prin contul paypal, atunci trebuie sa le trimiteti fax (undeva acolo apare si nr. de fax). Dupa ce ati trimis toate aceste documente, in cateva zile veti deveni un utilizator verificat fara limite la vanzari si la transfer de bani.
Cum sa deschizi cont pe Ebay ,sau cont PayPal
-
Leopold.Thaler

.
Din pacate odata ajuns utilizator verificat nu mai pot ajunge la pagina unde este numarul de fax. Am incercat sa intru dar imi da doar ''Il tuo conto paypal è verificato''
- Fişiere ataşate
-
- PayPal.png (137.94 KiB) Vizualizat de 14955 ori
Ultima oară modificat 26 Mar 2013, 01:26 de către Mateiciuc, modificat 1 dată în total.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
cei 2 lei blocati nu e acelasi lucru cu cei 1.5 euro retrasi de pe card. Verificati din nou extrasul de cont (daca nu ati facut-o deja, postul fiind mai vechi), si cautati o extragere echivalenta cu 1.5 euro, in numele paypal, unde apare un cod de 4 cifre parca.ferdinand scrie:Pe extrasul de cont imi apare suma de 2 lei blocata de paypal (de fapt doua blocari diferite, fiecare pentru 1 leu).
Cei 2 lei vor fi deblocati dupa o luna. Nu stiu rostul blocarii acestei sume, am patit-o si eu (doar 1 leu).
Pentru prima data in 2-3 ani de cand vand pe ebay paypal s-a hotarat sa imi blocheze pana la un maxim de 21 de zile toate platile efectuate de cumparatori... cu tot felul de explicatii cum sa faci sa iti deblocheze banii mai repede: trimite cu recomandata, pune numar de track pe ebay pe paypal bla bla bla... fac toate acestea plicul intre timp ajunge la destinatar omu' de buna credinta lasa si feedback imediat dar.... surpriza banii tot blocati sunt
Explicatia entru care blocheaza banii e pentru a evita fraude, insa eu nu am avut niciodata un feed negativ, nici macar neutru, nu am avut nicio controversie deschisa pentru obiect neconform sau care nu a ajuns la destinatar... Absurd...
Explicatia entru care blocheaza banii e pentru a evita fraude, insa eu nu am avut niciodata un feed negativ, nici macar neutru, nu am avut nicio controversie deschisa pentru obiect neconform sau care nu a ajuns la destinatar... Absurd...
Cateva zile in urma am ajutat pe cineva sa-si deschida cont paypal si am avut iar ocazia sa trec pe la ''pagina'' cu datele care le cere paypal pentru a deveni VERIFICAT (din pacate este in limba italiana si numarul de fax cred ca este doar pentru italia, dar m-am gandit sa postez stop imag ca exemplu si pentru alti colegi).Leopold.Thaler scrie:Daca puteti sa imi dați nr. de fax sau o adresa de e-mail pentru a trimite aceste documente v-as fi recunoscator ! MultumescMateiciuc scrie:Va pot spune din propria experienta ca si un utilizator cu 0 feedback poate vinde fara sa aiba limite la vanzari pe site-ul ebay. Dar trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:
In primul rand trebuie sa aveti deschis un cont paypal si acesta sa fie colegat cu contul ebay. Pentru a deschide un cont paypal trebuie sa aveti o carte de credit intestata pe numele dvs. Dupa ce va inregistrati la paypal, va vor lua suma de 1/2 euro de pe card (dupa ce deveniti utilizator verificat suma va fi inapoiata in contul dvs). In extrasul de pe cartea de credit va aparea 4/5 numere care trebuie sa le atasati la contul dvs paypal si primul pas este facut.
Dar pentru a putea vinde fara sa aveti restrictii pe site-ul ebay com,dr,fr,uk.. si fara limita impusa de ebay mai trebuiesc atasate la contul paypal si urmatoarele documente: carte de identitate, datele unui cont bancar (IBAN), o factura de la curent/gaz/telefon/internet intestata pe numele dvs. (dovada ca locuiti la adresa cu care v-ati inregistrat). Toate aceste documente pot fi atasate direct la contul paypal, nu mai retin exact in ce format sunt acceptate. Daca nu reusiti sa le trimiteti direct prin contul paypal, atunci trebuie sa le trimiteti fax (undeva acolo apare si nr. de fax). Dupa ce ati trimis toate aceste documente, in cateva zile veti deveni un utilizator verificat fara limite la vanzari si la transfer de bani.
Asa cum am spus inainte trebuiesc expediate urmatoarele documente:
1. Document cu fotografie cu numele titularului de cont PayPal.
- Cartea de identitate,pasaport sau carnetul de conducere.
2. Document pentru a confirma domiciliul titularului de cont Paypal.
- Extras de cont bancar, extras de carte de credit,chitanta de la abonamentul de telefon (sau chiar alte chitante-gas,curent),carnetul de conducere daca este eliberat mai putin de 12 luni,sau carte de identitate daca a fost eliberata de mai putin de 12 luni.
Documentele pot fi trimise direct din contul paypal sau pot fi trimise fax la numarul de mai jos care cred ca este valabil doar in italia.
- Fişiere ataşate
-
- paypal pentru a deveni verificat.png (317.8 KiB) Vizualizat de 14785 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
cumparare ebay
Ca si comparator trebuie sa ai cont paypal ?
Mai ales ca cumparator iti trebuie cont paypal.
Sincer e avantajat cumparatorul deoarece toate comisioanele sunt suportate de vanzator inclusiv PAYPAL. De aceea in unele tari in locul PAYPAL prefera viramentul bancar si cecul de banca.
Oricum e de preferat ca cumpator sa platesti cu PAYPAL pentru ca asa esti sigur ca nu iei teapa ca mai exprim mai colorat.
Sincer e avantajat cumparatorul deoarece toate comisioanele sunt suportate de vanzator inclusiv PAYPAL. De aceea in unele tari in locul PAYPAL prefera viramentul bancar si cecul de banca.
Oricum e de preferat ca cumpator sa platesti cu PAYPAL pentru ca asa esti sigur ca nu iei teapa ca mai exprim mai colorat.
Am observat ca multi vanzatori de pe ebay, inclusiv cei romani, prefera alte forme de plata decat paypal. Acest lucru de datoreaza comisioanelor mari sau a procedurilor complicate de verificare/autentificare sau ebay si paypal isi selecteaza clientii in functie de tara de provenienta? Are un vanzator roman impuse limitari la vanzare?
In primul rand romanii nu sunt familiarizati cu metodele moderne de plata si nu au incredere in ele. In special cei care activeaza pe Ebay. Vorbesc de majoritatea lor pentru ca sunt si exceptii.
In al doilea rand nu cunosc engleza (sau o alta limba de circulatie internationala) fapt pentru care au dificultati la inscrierea pe Ebay/Paypal. Vezi de asemenea, si descrierile pe care le fac la obiectele vandute: scurte, laconice, neatragatoare. Aceste detalii alunga foarte multidin potentialii cumparatori.
Si in al treilea rand este vorba de obiceiul prost romanesc promovat de Okazii, cu plata ramburs. Daca cumperi de la un tepar, acesta nu poate sa-ti trimita o prostie in locul obiectului cumparat ? Daca faci plata anticipat esti fraier?
Cam astea sunt unele posibile explicatii.
In al doilea rand nu cunosc engleza (sau o alta limba de circulatie internationala) fapt pentru care au dificultati la inscrierea pe Ebay/Paypal. Vezi de asemenea, si descrierile pe care le fac la obiectele vandute: scurte, laconice, neatragatoare. Aceste detalii alunga foarte multidin potentialii cumparatori.
Si in al treilea rand este vorba de obiceiul prost romanesc promovat de Okazii, cu plata ramburs. Daca cumperi de la un tepar, acesta nu poate sa-ti trimita o prostie in locul obiectului cumparat ? Daca faci plata anticipat esti fraier?
Parca vorbesti de francezi. Aia nu vorbesc nici o limba decat a lor si cat despre modalitatea de plata 90% prefera alta metoda decat paypal De ce? Simplu li se pare 5 la suta prea mult.T.M.T. scrie:In primul rand romanii nu sunt familiarizati cu metodele moderne de plata si nu au incredere in ele. In special cei care activeaza pe Ebay. Vorbesc de majoritatea lor pentru ca sunt si exceptii.
Idea pentru cei care vor sa vanda pe ebay (okazii)
1. Sa fie cinstiti - 95% calificative nu te mai baga nimeni in seama
2. Sa aiba multe calificative adica cateva sute.
3. Sa aiba piesa bune la vanzare de la VF+ in sus - sa nu se mire ca vand pe ebay mai slab decat pe okazii daca iasa cu piese nasole.
4. Sa aiba multe piese la vanzare daca sunt piese comune ca cumparatorul sa poata cumpara mai multe si sa nu plateasca aiurea transportul si aici ma refer la cateva zeci sau sute (ai 5 monede la vanzare nu te ia lumea in serios).
5. Sa aibe poze clare cu ambele fete (nu ca una e pusa si a doua la cerere) sau diverse alte combinatii stupide.
6. Daca piesa are vreo hiba gen lovituri pe muchie si au lovituri sa le scrii clar in descriere.
7. Sa ai mai multe modalitati de plata gen PAYPAL sau VIRAMENT BANCAR etc. unii cumparatori nu au paypal sau pentru altii e foarte scump sa faca virament bancar international eventual intr-o alta moneda.
8. Costurile de transport sa fie clar scrise desi sunt mari (mai ales nemtii iti lasa un tabel intreg cu date).
10. Atentie si la ora la care se incheie licitatiile daca vindeti prin licitatie. De obicei in Europa se inchid licitatiile intre orele 19-22 si mai ales in weekend. Duminica e ora ziua cu cele mai multe licitatii. Daca vizati piata americana trebuie sa aveti in vedere si diferenta de fus orar. De exemplu lunea dimineata nu prea licitateaza nimeni.