Greseli aparute in catalogul Krause

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
jones2m

Greseli aparute in catalogul Krause

Mesaj de jones2m »

Kronenthaler care este considerat Austrian Netherlands. Nu de alta dar Hall, Grunzburg, Kremintz, Praga si Kalsburg nu fost niciodata in Belgia ba chiar din impotriva sunt foarte departe. Cel putin monetarile Praga, Hall si Grunzburg sunt cele mai des intalnite pentru ca sunt cele mai apropiate de minele de argint ale Sfantului Imperiu.
Adaugati alte greseli pe care le-ati observat si dvs. Eventual si evaluari ca sunt complet eronate sau complet ilogice.
Imagine
hebergement image
Cornelius Agrippa

Mesaj de Cornelius Agrippa »

Daca ne uitam mai bine apare si monetaria de la Baia Mare (G) :D .Probabil s-au multumit sa copieze la rand monetariile care bateau pentru Austria si le-au trecut si la Austrian Nederlands
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
banivechi

Mesaj de banivechi »

Monetaria Baia Mare, la fel ca si monetaria Alba Iulia au batut monede pentru Tarile de Jos Austriece!
Era o greseala daca aparea mentionata litera G doar in lista de monetarii. Plus ca o verificare elementara si a altor cataloage era necesara.
Eu am catalogul "Gunther Schoen - Deutscher Munzkatalog 18 Jahrhundert" la indemina si acolo sint date cu pret cu tot niste variante de monede cu literele G si E. Adica Baia Mare si Alba Iulia:
1 Souverain d'or 1792 E, 1795 E
2 Souverain d'or 1792 E
1/4 Kronentaler 1797 E, 1795 G, 1797 G
1/2 Kronentaler 1797 E, 1795 G, 1797 G
1 Kronentaler 1797 E, 1796 G, 1797 G, 1799 G
Credeti ca ar pune cineva in catalog nu una, ci mai multe tipuri de monede, cu ani diferiti daca ele nu ar exista?
jones2m

Mesaj de jones2m »

Nu prea inteleg argumentatia. Deci Kronenthalerul batut la Sibiu era pus in caruta si dus in Belgia adica la vreo 2000 de Km si circula numai acolo sau ma rog in regiunea respectiva? Liardul inteleg ca era folosit numai acolo dar thalerul era cred ca moneda oficiala si atat.
Dupa umila mea parere trebuiau sa il treaca la AUSTRIA.
banivechi

Mesaj de banivechi »

jones2m scrie:Nu prea inteleg argumentatia. Deci Kronenthalerul batut la Sibiu era pus in caruta si dus in Belgia adica la vreo 2000 de Km si circula numai acolo sau ma rog in regiunea respectiva? Liardul inteleg ca era folosit numai acolo dar thalerul era cred ca moneda oficiala si atat.
Dupa umila mea parere trebuiau sa il treaca la AUSTRIA.
Eu dau ca si contraargument mutarea unui regiment din Transilvania in Tarile de Jos si cred ca e suficient. Asta inseamna ca are si cine sa transporte valorile si are si motivul: trupele trebuie platite cu moneda care circula in zona in care sint cantonate. Asadar ar fi logic ca in momentul in care citeva mii de soldati primesc ordin sa se mute in alta provincie, sa plece la drum cu un tezaur continind soldele lor si banii pentru celelalte cheltuieli din acea zona.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Exact in acea perioada, armata rusa a incercat altceva, baterea monedei intr-o monetarie nou instalata in zona nou cucerita. Ma refer la Sadagura.
Diferenta e ca austriecii erau deja de zeci de ani in Tarile de Jos si aveau tot intresul in stabilitatea economica, emitind si monede de aur si argint, pe cind rusii urmareau exclusiv cistigul imediat, emitind moneda de cupru, fara valoare.
Scrie răspuns