6,24 gr cica a avut la amanet fiind gaurita (nu este a mea) . Ce fel de fals este? Chinezarie? De epoca? Cat ar fi valorat daca nu o taia? Cat valoreaza acum? Din ce credeti ca e facuta?
Detaliile arata (sau aratau ) destul de bine.
Cum este muchia, are deviza corecta?
Si eu inclin sa cred ca este aur de titlu inferior inauntru, daca ar fi fost cupru probabil ar fi avut mai putin de 6 grame.
revin cu descrierea vanzatorului:
"De vanzare: 20 Franci 1866
Masa: 6,31 gr (aur 18K & cupru)
Stare conform foto.
Pret: 150 Lei
( Monetaria care emitea aceste monede folosea aur si cupru in compozitie. La suprafata are un strat gros de aur 18K. Iar in interior, cupru. Dar nu multa lume cunoaste aceste specificatii, (cumparandu-le in scop numismatic nimeni nu se pune sa taie moneda insa intamplator am descoperit aceasta tactica)."
badin19 scrie:revin cu descrierea vanzatorului:
"De vanzare: 20 Franci 1866
Masa: 6,31 gr (aur 18K & cupru)
Stare conform foto.
Pret: 150 Lei
( Monetaria care emitea aceste monede folosea aur si cupru in compozitie. La suprafata are un strat gros de aur 18K. Iar in interior, cupru. Dar nu multa lume cunoaste aceste specificatii, (cumparandu-le in scop numismatic nimeni nu se pune sa taie moneda insa intamplator am descoperit aceasta tactica)."
ce parere aveti?
Reveniti dupa 9 luni? Descrierea este epica. Pretul imens daca este o replica (fals nu cred sa fie) din alt material, si foarte bun daca este o moneda buna, doar terfelita. Nu se pune problema de 'scop numismatic' la ea, si nu se punea nici cand era doar gaurita.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Daca tot s-a redeschis topicul, poate ne spuneti de curiozitate si ce diametru are moneda respectiva.
Piesa originala are 21 mm diametru.
Ca sa aiba o greutate relativ apropiata ar trebui sa aiba un diametru mai mare si eventual grosime mai mare.