Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ambr0zie

Re: Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?

Mesaj de ambr0zie »

Eu nu ma pronunt dar tin sa va felicit daca e a dvs.
Nu-s eu atras in mod normal de starile super calitative, dar asa ceva nu am mai vazut pana acum.
**

Mesaj de LRemusC »

Mulţumesc.:)
gabriel1981
**
**

Mesaj de gabriel1981 »

buna,
ce grad ar putea primi aceasta piesa? din pacate nu sta prea bine la luciu.
multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
16409249_1781989938794669_1888624284_o.jpg
Ultima oară modificat 30 Ian 2017, 12:56 de către gabriel1981, modificat 1 dată în total.
gabriel1981
**
**

Mesaj de gabriel1981 »

.
Fişiere ataşate
16388939_1781981248795538_1476433996_o.jpg
gabriel1981
**
**

Mesaj de gabriel1981 »

frunzele arata toate bine,nu prea a iesit poza
Fişiere ataşate
16358093_1781987008794962_542097526_o.jpg
operator59

Mesaj de operator59 »

Moneda de mai jos este gradata cu MS 66.
Am evidentiat cateva lovituri la care putem adauga multiple "hairlines".
Nu e grad prea usor obtinut?

PS: imaginea este copiata de pe un site de vanzari!
s-l1600.jpg
I cried because I had no shoes, then I met a man who had no feet!
operator59

Mesaj de operator59 »

.... si o alta moneda MS 66 (5B 1952) care prezinta cel putin o lovitura puternica.

PS: imaginea a fost preluata de pe un site de vanzari!
Fişiere ataşate
5B.jpg
I cried because I had no shoes, then I met a man who had no feet!
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Usor obtinute desigur. Personal le vad pe la 63 in sistemul de gradare american...
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Se poate sterge !
Mesajul este mai jos .
Ultima oară modificat 27 Feb 2017, 22:14 de către Cristian Ciuplea, modificat 1 dată în total.
Curiosity Killed The Cat !
Cristian Ciuplea

LRemusC scrie:Dacă tot vorbim de 50 bani 1910,despre moneda respectivă ce păreri aveţi?E proof?Se poate grada?Mulţumesc anticipat și scuze pentru calitatea fotografiilor.Moneda nu se vinde.

Este proof de carpa.
Adica carpa moale si pasta, plus frecare.
Cine a facut asa ceva, a stricat moneda.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Cristian Ciuplea scrie:
LRemusC scrie:Dacă tot vorbim de 50 bani 1910,despre moneda respectivă ce păreri aveţi?E proof?Se poate grada?Mulţumesc anticipat și scuze pentru calitatea fotografiilor.Moneda nu se vinde.

Este proof de carpa.
Adica carpa moale si pasta, plus frecare.
Cine a facut asa ceva, a stricat moneda.
Domnule Ciuplea,prin informatiile ce le aduceti "din afara" , prin fotografiile ce le-ati postat de-a lungul timpului aici , consider ca sunteti un castig pentru acest forum atata timp cat nu va pronuntati asupra starii
de conservare a monedelor, unde, in marea majoritate a cazurilor, aduceti mari prejudicii celor ce fac gresala sa se increada in "expertiza" domniei voastre. Domnule LRemusC, moneda dumneavoastra nu are
nici o legatura nici cu "pasta" nici cu "carpa" si sunteti in posesia unei frumoase piese "Carol I Proof 50 Bani 1910" . Se poate grada. Felicitari ! Domnule Cristian Ciuplea, v-as ruga sa va abtineti sa mai faceti aprecieri asupra pieselor ce-mi apartin si sa evitati sa mai faceti aprecieri calomioase asupra licitatiilor mele asa cum ati facut la acest post. viewtopic.php?f=20&t=11382
Eu nu m-am pronuntat niciodata asupra starii de conservare pentru piesele ce le-ati postat de-a lungul timpului aici chiar daca nu eram de acord cu starile sub care domnia voastra le ofereati spre vanzare. Eu nu v-am influentat vanzarile. Refetitor la licitatia in care emiteati tot felul de ipoteze aberante, pot sa va spun ca n-a pus nimeni "umarul la ridicarea pretului" iar in "finala" au ajuns oameni care stiu "cate ceva" despre monede. Pentru piesa, in afara de calificativul ce l-am primit pentru moneda ( care se poate vedea) am primit si multumiri in particular . E trist ca cineva care se considera colectionar vorbeste despre o asemenea moneda ca e "foarte tocita", "foarte urata" si "terminata". Dupa modul in care vorbiti despre ea nu cred ca o
vedeti cu ochi buni intr-o colectie ci probabil dumneavoastra ati fi trimis-o la topit pentru recuperarea argintului.
Cristian Ciuplea

Domnule Roantichitati,

imi pare rau, ca poate v-am stricat afacerea, dar de unde sa stiu eu ca i-ati vandut moneda d-lui Remus.
Din tonul agresiv pe care-l folositi, eu inteleg ca probabil ati incasat cateva sute de EUR.
Este egal ce credeti dvs. despre mine, ca ma pricep sau nu la gradat, dar eu raman la parerea mea, moneda de 50 bani este curatata mecanic.
Cum ar trebui sa arate un proof eu stiu foarte bine !
Fişiere ataşate
6.jpg
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

N-ati stricat nici o afacere, domnule Cristian Ciuplea. Nu eu am vandut moneda domnului LRemusC , nici nu-l cunosc, am vrut doar sa-l avertizez ca are in mana o piesa PROOF , o moneda rara si frumoasa pe care domnia voastra ati calificat-o drept "stricata", "frecata cu carpa si cu pasta". Mai jos, imaginile colegilor de la pagina anterioara. In ciuda fotografiilor de slaba calitate se poate vedea zic eu destul de clar diferenta dintre un luciul de batere al unei monede de circulatie si luciul de batere PROOF ( stil oglinda) al piesei domnului LRemusC . Pentru binele acestui forum si al dumneavoastra , v-as sugera sa va abtineti de a mai da verdicte in ceea ce priveste starea de conservare a monedelor. Induceti in eroare oameni care ar trebui sa intre aici sa invete. In rest, activitatea dumneavoastra aici, o consider binevenita.
Fişiere ataşate
Snapshot074d.jpg
Snapshot073d.jpg
Cristian Ciuplea

Domnule Roantichitati, am ajuns la concluzia ca noi nu vom deveni prieteni niciodata.
Sigur ca am vazut luciul mai de oglinda pe moneda d-lui Remus.
Dar dvs. ati marit poza la moneda proof, postata de mine ( de doua ori click ) ?
Deci ea este o bataie proof a monetariei din Bruxelles, lucru cu care sper ca sunteti de acord.
Campul de sus al reversului ( dreapta in poza ) este alb ( reflectare lumina blitz ), jumatatea de jos este gri inchis.
Si totusi, tot rlieful, repet, TOT, are aceeasi culoare, gri deschis.
Acest lucru este valabil si pentru aversul monedei, camp alb 95%, dar tot capul lui Carol este gri deschis.
Si este gri deschis pentru ca tot relieful monedei, inclusiv marginea , este MAT !
La aversul monedei d-lui Remus, si campul este albicios, dar si gatul, pata alba pe obraz, suprafata la barba si la par sclipeste.
Si la marginea monedei, acolo unde a batut blitz-ul si se vad putin zimtii, ora 5-8 , avem numai puncte albe.
La poza reversului, pe care l-ati postat, care ar pacali multa lume, cred ca mai elocventa ar fi a doua, postata de dl. Remus.
Deci rezultatul investigatiei ar fi ca si relieful refleca ca si campul !
Mike

Mesaj de Mike »

Buna seara,

Au trecut 2 ani de cand nu am adugat ceva la acest post si ma bucur sa vad ca totusi el a ramas viu – intr-o oarecare masura.

Leul 1952 ce l-am postat, l-am gradat intre timp si am avut sansa de a primi MS 65.

In continuare am sa ma exprim vis-à-vis de monedele postate:
- 2 bani 1880 a domnului Vador pare sa fie o moneda negradabila, altfel XF;
- 50 bani 1910 a domnului Gabriel1981 pare sa fie un MS 64-65;
- Legat de 50 de bani 1910 a domnului LremusC, as vrea sa zic in primul rand ca pozele sunt absolut ingrozitoare. E aproape imposibl sa te exprimi pe grad sau faptul ca e curatata sau nu din pozele respective. Proof sau poza foarte slaba – who knows?;
- 100 lei 1932 a domnului Gabriel 1981, pare sa fie curatata. Daca nu are hairlines, si a fost indepartat doar stratul subtire de patina poate prinde MS 61-62 ;
- Piesa de 1 ban 1952 MS 66 pare sa fie supraevaluata. MS 66 inseamna ,,Very well struck with minimal marks and hairlines” ceea ce nu prea are legatura cu ce vedem in poze. Din ce am intalnit pana acum, MS 66 privit cu ochiul liber nu are nici un contact.

Numai bine!

Mihai
Fişiere ataşate
1 leu 1952 - MS 65
1 leu 1952 - MS 65
Scrie răspuns