pastrarea monedelor

Moderatori: Deus, Comboloi

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

rdalidis scrie:mam uitat pe siteul leuchtrum dar este scris in germana si nu inteleg mai nimic . As vrea sa stiu dvs ( domnul banivechi) de care va-ti comandat si care este cel mai bun cate spatii are si care tip din cele prezentate acolo este si pe care m-ati sfatui sa cumpar. Va multumesc!
Dati click sus pe english si se schimba in engleza.
rdalidis
**
**

Mesaj de rdalidis »

ok , ms
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Personal am optat pentru tablitele/sertarele cu catifea Leuchtturm, foarte practice si se suprapun una peste alta pe masura ce îti creste colectia, hop mai ajuti o tablita :)
http://www.leuchtturm.com/
Monedele le pastrez in capsule AirTite:
http://www.airtiteholders.com/Categorie ... aspx?CID=1

Pot sa zic ca monedele se pastreaza foarte bine dar costul materialeror este un pic mai ridicat :?
Imagine
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

micu_klein scrie:...Probabil si in plicuri de hartie este bine ...
Si aici depinde de procesul de tratare a hartiei deoarece reziduurile produsilor chimici folositi pot reactiona cu metalul monedelor sau al medaliilor. :wink:
rdalidis
**
**

Mesaj de rdalidis »

multumesc pentru informatii :D
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

In ce masura sertarasele produse de Leuchtturm sunt compatibile cu cele produse de Lindner? Teoretic au acelasi dimensiuni (236 x 303 x 20), dar in rest? Se pot suprapune fara probleme?
banivechi

Mesaj de banivechi »

rdalidis scrie:mam uitat pe siteul leuchtrum dar este scris in germana si nu inteleg mai nimic . As vrea sa stiu dvs ( domnul banivechi) de care va-ti comandat si care este cel mai bun cate spatii are si care tip din cele prezentate acolo este si pe care m-ati sfatui sa cumpar. Va multumesc!
Eu am cam din toate (la clasoare ma refer) dar ca marime de pagini prefer tipul Optima. Copertele sint diferite - cele mai groase cuprind pina la 40 pagini iar cele mai subtiri cred ca in jur de 15 pagini. In functie de tipul de coala pot fi 9 monede (de genul unciilor de argint sau monedele de 5 copeici 17XX) pina la 54 monede pe o pagina (sau in jur de 50, nu le-am numarat :-)
Pe colile pentru rame autoadezive incap 12 monede.
Ce a aparut mai nou si imi place mult sint colile pentru seturile euro, care mi se par foarte practice fiindca au locasuri atit pentru monede de mici dimensiuni cit si pentru monede medii spre mari ( sint calculate sa incapa 40 monede pe o pagina = 5 seturi euro) si locasutile sint in marime crescatoare de sus in jos, ideal pentru serii si din alte tari, nu numai euro.
Plus ca aceste clasoare sint si ieftine, unul cu 5 pagini costa 10 euro. Diferenta e ca are sigla Euro pe coperta.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Alex scrie:In ce masura sertarasele produse de Leuchtturm sunt compatibile cu cele produse de Lindner? Teoretic au acelasi dimensiuni (236 x 303 x 20), dar in rest? Se pot suprapune fara probleme?
Eu cred ca sînt identice, uitati un link si numarul de model, 2122/2722, in sectiunea Coin Supplies(stinga) si apoi Boxes-Square Compartments
http://www.lindner-usa.com/catalog/catalogset.html

Sper sa va ajute.
Scrie răspuns