Jetoane

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

foarte putine sanse. Stilul e diferit fata de tot ce am vazut pina acum.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

banivechi scrie:foarte putine sanse. Stilul e diferit fata de tot ce am vazut pina acum.
Multumesc pt raspuns, eu speram ca macar cel cu soarele,care are poansonat 10 B (poate "B" de la bani?) sa fie romanesc. :cry:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Jetoanele cele mai noi cu valoare de 10 bani sint dinainte de primul razboi, ori stilul jetonului cu poanson 10B e cu mult dupa cel de-al doilea razboi mondial... eu l-as data dupa 1970...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

banivechi scrie:Jetoanele cele mai noi cu valoare de 10 bani sint dinainte de primul razboi, ori stilul jetonului cu poanson 10B e cu mult dupa cel de-al doilea razboi mondial... eu l-as data dupa 1970...

Jetonul a fost acoperit cu cocleala, am preferat sa-l curatz ca sa opresc degradarea.
Posibil sa fie mai vechi. Asa arata inainte sa-l curatz.
Fişiere ataşate
x11.jpg
x11.jpg (34.01 KiB) Vizualizat de 15544 ori
Ultima oară modificat 24 Apr 2009, 16:44 de către tripleseven, modificat 1 dată în total.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu inteleg care-i spilul cu cocleala... eu pot scana o moneda de 50 bani 2006 coclita...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

banivechi scrie:Nu inteleg care-i spilul cu cocleala... eu pot scana o moneda de 50 bani 2006 coclita...
Si asta e adevarat, .....nu m-am gandit, am fost fixat pe ideea de vechi ! :oops:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Singura sansa sa fie 10 bani e ca jetonul sa fie mic in diametru, in jur de 20 mm. Dar nici aliajul nu pare vechi, cred ca contine mult aluminiu.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Diametrul jetonului este de 19 mm
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Am mai gasit unul neidentificat, le-am luat pt ca erau interesante si relativ ieftine.

Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Am cumparat un jeton de pe ebay,relativ ieftin(cred). Ce parere aveti, este rar ? Eu cel putin nu l-am mai vazut.

ImagineImagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aproape toste jetoanele romanesti sint rare. Nici asta nu se gaseste pe toate gardurile si la orice tirg de monede. Eu am vazut 2 sau 3 exemplare, si in colectie nu l-am avut niciodata, desi mi-ar fi placut, Ateneul Roman e pe "coperta" site-ului meu.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Multumesc pt raspuns, jetonul de mai sus si cel de Romanesti + Arcul de Triumf,sunt cele mai frumoase din mica mea colectie de jetoane.

ImagineImagine

Alt "jeton",daca pot sa-l numesc asa,cu Ateneul Roman !

ImagineImagine
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Frumoase piesele ! E pacat ca se stiu foarte putine lucruri despre jetoane ( despre fiecare piesa in parte ) , cred ca exista un mare vid de informatie si nu ma refer la catalogare cand spun asta .
cirligb

Mesaj de cirligb »

banivechi scrie:Pe forumul Coinpeople.com este un membru din Tonawanda (stiu asta fiindca a gazduit anul asta o moneda ce se plimba prin lume si care a trecut si pe la mine). Urmariti link-ul : http://www.coinpeople.com/index.php?sho ... =0&start=0
Eventual va logati si il puteti intreba in PM daca poate da detalii de vreun roman care sa fi avut acolo magazin pe vremuri.
Al doilea jeton e Schaeffer #244 var.1.1 (bronz), 24 mm, Intreprinderea Palatului de Justitie, Ing. N. Cutarida, Bariera Grivitei (1890)

De ce nu se pot vizualiza pozele cu libby facute la timisoara?
Pentru celelalte locatii unde a fost gazduita nu sunt probleme.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cred ca ati fi putut trimite intrebarea si prin PM ! Nu trebuie sa "deturnati" topicul!
Scrie răspuns