1 Banu 1867!

Moderatori: Deus, Comboloi

Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

berserkr scrie:Prin '90 cand m-am reapucat de romanesti toti colectionarii stiau ca-s la fel de comune ca si 2 bani 5 bani sau 10 bani. Costau cam 1,5 pretul uneia de 2 bani...

Inainte de 1990 monedele de 1 banu 1867 erau extrem de rare.
Ani de zile nu am vazut nici un exemplar de vanzare (ok, eram la Oradea nu la Bucuresti). Dupa 1990 au inceput sa mai apara dar intotdeauna la preturi mari, practic intr-un set de 1,2,5 si 10 bani 1867 cea de 1 banu valora 70 - 80% din pret.
Dupa 2000 au inceput intr-adevar sa intre pe piata destul de multe piese de 1 banu (majoritatea din strainatate) dar opinia mea e ca si acum piesa de 1 banu face cam 50% din valoarea setului de 4 monede.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
banivechi

Mesaj de banivechi »

Setul meu de 1 banu: Watt si Heaton provine din strainatate. Achizitionate la ani distanta una de cealalta. Si tot asa, in Timisoara nu le-am gasit de vinzare la nimeni. E drept ca ele n-au circulat aici, dar asta nu inseamna ca nu sint rare si in regat.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sunt convins ca aveti dreptate. Dar si eu stiu ce-am vazut. Tot de acord ca nu-s la fel de frecvente ca restul din aceeasi emisiune dar nici sa merite unele preturi cerute. Si pe cuvant, m-am saturat cate de 1 ban primesc la rest! Ocupa spatiu in buzunar si nu prea valoreaza nimic :)
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
fireatmyself

Mesaj de fireatmyself »

Recesiunea se face din ce in ce mai simtita si in Romania. Ieri am cumparat un pachet de biscuiti cu crema de vanilie (aceia mari, rotunzi de la Romdil). Am avut neplacuta supriza sa constat ca nu aveau crema mai deloc. Poate nimerisem eu un pachet ghinionist, dar cand am vazut ca asa e si la al doilea... Acelasi lucru l-am observat si la paine, care (cel putin cea pe care o cumpar eu) e mai mica. Si exemplele pot continua...

Ce vreau sa subliniez este ca toata lumea tinde sa faca economii, iar lucrul acesta se vede in apetitul (din ce in ce mai scazut) de cumparare al romanilor. Parerea mea este ca in cateva luni (4,5...), oamenii vor strange cureaua si preturile vor scadea (inclusiv la monezi). Sondajele sunt favorabile acestui scenariu. 3 din 5 romani declara ca se vor limita doar la strictul necesar si ca vor reduce cheltuielile in perioada urmatoare.

Ca un alt exemplu, piata imobiliara e in scadere. Un apartament cu 3 camere, intr-o zona centrala din Bucuresti, costa 80 000 euro, in scadere cu 40 000-50 000 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Eu ma astept ca preturile la monezi sa scada cu cel putin 20% pana in februarie-martie.
bilutza

Mesaj de bilutza »

fireatmyself scrie:Recesiunea se face din ce in ce mai simtita si in Romania. Ieri am cumparat un pachet de biscuiti cu crema de vanilie (aceia mari, rotunzi de la Romdil). Am avut neplacuta supriza sa constat ca nu aveau crema mai deloc. Poate nimerisem eu un pachet ghinionist, dar cand am vazut ca asa e si la al doilea... Acelasi lucru l-am observat si la paine, care (cel putin cea pe care o cumpar eu) e mai mica. Si exemplele pot continua...

Ce vreau sa subliniez este ca toata lumea tinde sa faca economii, iar lucrul acesta se vede in apetitul (din ce in ce mai scazut) de cumparare al romanilor. Parerea mea este ca in cateva luni (4,5...), oamenii vor strange cureaua si preturile vor scadea (inclusiv la monezi). Sondajele sunt favorabile acestui scenariu. 3 din 5 romani declara ca se vor limita doar la strictul necesar si ca vor reduce cheltuielile in perioada urmatoare.

Ca un alt exemplu, piata imobiliara e in scadere. Un apartament cu 3 camere, intr-o zona centrala din Bucuresti, costa 80 000 euro, in scadere cu 40 000-50 000 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Eu ma astept ca preturile la monezi sa scada cu cel putin 20% pana in februarie-martie.
Tot ce-i posibil :wink:
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
clujsergiu

1 eurocent Finlanda

Mesaj de clujsergiu »

Apropo de 1 eurocent din Finlanda. Am un prieten care a fost in FInlanda si l-am rugat sa-mi cumpere de la banca 1 eurocent. A primit un raspuns de genul casierelor de la BNR: "moneda nu este in circulatie si noi nu o putem vinde". Deci se intampla si in alte tari sa primesti raspunsuri ca si atunci cand ceri un fisic de un ban 2007 de la BNR :D
sorin70

Re: 1 eurocent Finlanda

Mesaj de sorin70 »

clujsergiu scrie:Apropo de 1 eurocent din Finlanda. Am un prieten care a fost in FInlanda si l-am rugat sa-mi cumpere de la banca 1 eurocent. A primit un raspuns de genul casierelor de la BNR: "moneda nu este in circulatie si noi nu o putem vinde". Deci se intampla si in alte tari sa primesti raspunsuri ca si atunci cand ceri un fisic de un ban 2007 de la BNR :D
Diferenta e ca la ei chiar nu circula oficial 1 si 2 centi pe cand la noi 1 ban este pus oficial in circulatie.
Casiera a dat raspunsul corect .
Din cate am inteles in Finlanda se pot cumpara monede de 1 si 2 centi de la monetarie nu de la Banca Nationala dar numai la fisic si la un pret mai ridicat decat valoarea nominala care acopera cheltuielile de batere, ambalare si vanzare.
clujsergiu

Mesaj de clujsergiu »

sorin70 scrie:
clujsergiu scrie:Apropo de 1 eurocent din Finlanda. Am un prieten care a fost in FInlanda si l-am rugat sa-mi cumpere de la banca 1 eurocent. A primit un raspuns de genul casierelor de la BNR: "moneda nu este in circulatie si noi nu o putem vinde". Deci se intampla si in alte tari sa primesti raspunsuri ca si atunci cand ceri un fisic de un ban 2007 de la BNR :D
Diferenta e ca la ei chiar nu circula oficial 1 si 2 centi pe cand la noi 1 ban este pus oficial in circulatie.
Casiera a dat raspunsul corect .
Din cate am inteles in Finlanda se pot cumpara monede de 1 si 2 centi de la monetarie nu de la Banca Nationala dar numai la fisic si la un pret mai ridicat decat valoarea nominala care acopera cheltuielile de batere, ambalare si vanzare.
Merci, o sa cumpar de pe net.
valentinian

Mesaj de valentinian »

berserkr scrie:
banivechi scrie:
berserkr scrie:
PPS Si ca sa ilustrez, uitati in Octombrie 2004 la licitatie (nici nu s-a dat cu 20 de euro si vedeti ce stare e):
http://www.coinarchives.com/w/lotviewer ... 2&Lot=1345
O dovada in plus ca se poate profita de lacunele cataloagelor: cei de afara tind sa ia drept litera de lege cotatiile din Krause, astfel incit la licitatii exista intotdeauna sansa sa gasesti piese bune la preturi relativ bune, daca e vorba de tari care inca nu sint intens colectionate. Si totusi, aceiasi licitatie daca ar fi reluata astazi ar obtine un pret de cel putin 10 ori mai mare. Piesa din 2004 o fi fost atunci de mica importanta comparativ cu celelalte piese din lot. Licitatorii au fost atrasi atunci de alte piese mult mai "grele"...
Sau chestie de noroc... ca atunci cind in cea mai aglomerata zona a orasului gasesti un loc liber de parcare exact in fata adresei unde trebuie sa opresti. Rar, dar se intimpla!
Pai nu era vorba de lacunele cataloagelor sau noroc ci de interes. Si interesul arata si disponibilitatea. Azi s-ar lua mai mult pentru ca ar sari niste romanasi care trag totul de pe piata ca sa dea lovitura cu cateva monede in tara. Deci ce spuneam mai devreme, monopol.
Sunt perfect de acord cu faptul ca de afara sunt cumparate monede de colectie in scop pur speculativ pe termen scurt de cativa [ eu stiu doar doi ] ''intreprinzatori '' care profita de actualul interes numismatic al unuia sau al altuia mai ales ca pana la urma daca a cumparat o piesa de afara la un pret mic ...bravo lui ca a cautat si gasit si facut o afacere buna cu o piesa pe acre altii nu au remarcat-o . Pana la urma nu e nici o crima ba chiar e firesc sa astepti profit dintr-o activitate dar eu unul nu vad cu ochi buni aceste persoane adiacente si totusi utile colectionarilor reali .
Ultima oară modificat 13 Dec 2008, 01:33 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

sorin70 scrie: Din cate am inteles in Finlanda se pot cumpara monede de 1 si 2 centi de la monetarie nu de la Banca Nationala dar numai la fisic si la un pret mai ridicat decat valoarea nominala care acopera cheltuielile de batere, ambalare si vanzare.
...nu numai de la monetarie ci si de la posta, magazinele de suveniruri si magazinele de numismatica. Si nu doar in fisic ci si in miniseturi formate din 1+2 centi sau 1+2+5 centi.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
clujsergiu

Mesaj de clujsergiu »

Bogdan R scrie:
sorin70 scrie: Din cate am inteles in Finlanda se pot cumpara monede de 1 si 2 centi de la monetarie nu de la Banca Nationala dar numai la fisic si la un pret mai ridicat decat valoarea nominala care acopera cheltuielile de batere, ambalare si vanzare.
...nu numai de la monetarie ci si de la posta, magazinele de suveniruri si magazinele de numismatica. Si nu doar in fisic ci si in miniseturi formate din 1+2 centi sau 1+2+5 centi.
Multumesc de informatii.
bilutza

Mesaj de bilutza »

:? Eu pana la urma, nu mi-am mai luat 1 banu ci am optat pentru 50 bani 1884, cred ca este un vf++ :wink:
Fişiere ataşate
15466814-1-500_500.jpg
15466814-1-500_500.jpg (71.58 KiB) Vizualizat de 13271 ori
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Buna alegere. Cat a costat?
bilutza

Mesaj de bilutza »

200 lei :wink:
clujsergiu

Mesaj de clujsergiu »

Si aceasta nu este cam scumpa ? Sau doar mie mi se pare ca in ultimele luni preturile au cam luat-o razna.
Scrie răspuns