SFAT scanner pt monede/bancnote

Moderatori: Deus, Comboloi

zolid88
**
**

Mesaj de zolid88 »

am cumparat un microscop digital usb, 20X-200X.....detaliile monedelor se vad foarte bine, insa nu pot sa fotografiez monede in intregime..ceva nu fac bine ..spuneti-mi va rog cum ati pozat o moneda de 40mm sa incapa in foto?
Mike

Mesaj de Mike »

Ati incercat sa pozati de la o distanta mai mare cu zoom pe modul macro?
zolid88
**
**

Mesaj de zolid88 »

Mike scrie:Ati incercat sa pozati de la o distanta mai mare cu zoom pe modul macro?

pe microscop nu am modul macro....are un stativ de aprox 15cm, care nu este destul de inalt pt a tine moneda la distanta dorita...iar daca pun la o distanta mare microscopul, imaginea devine neclara chiar si cu zoom..:-(
jones2m

Mesaj de jones2m »

zolid88 scrie:am cumparat un microscop digital usb, 20X-200X.....detaliile monedelor se vad foarte bine, insa nu pot sa fotografiez monede in intregime..ceva nu fac bine ..spuneti-mi va rog cum ati pozat o moneda de 40mm sa incapa in foto?

distanta la aparatul meu e cam 10-15 cm , factorul de marire cam 2 sau 3 cel mai mare.

incercati prima data cu moneda mai micuta ceva de 1 leu 1910 , astea mari sunt mai greu de incadrat si prins in poza.
Mike

Mesaj de Mike »

Poate ati folosit prea mult zoom. In cazul aparatului meu, in momentul in care acesta nu mai focalizeaza, imi apare semnul :!: imaginea fiind neclara si atunci mai reduc un pic din zoom.
Ultima oară modificat 20 Apr 2012, 15:04 de către Mike, modificat 1 dată în total.
zolid88
**
**

Mesaj de zolid88 »

Va multumesc pt sfaturi.
Scrie răspuns